VirtuFit roeitrainers: Het aanbod bekeken

virtufit_roeitrainer

Heb je interesse om een nieuwe roeitrainer voor thuisgebruik te kopen? Dan is de kans vrij groot dat je al snel interessante modellen van VirtuFit tegenkomt.

De modellen van dit merk zijn populair, staan goed aangeschreven én zijn betaalbaar.

Bijkomend voordeel is dat je bij VirtuFit uit veel roeitrainers kunt kiezen. Om wélke roeitrainers dit precies gaat, bespreken wij graag in dit artikel.

In dit artikel zetten wij alle roeitrainers van VirtuFit voor je op een rijtje, inclusief korte toelichtingen vanuit onze kant.

Het aanbod VirtuFit roeitrainers

In de afgelopen jaren is VirtuFit uitgegroeid tot één van de betere merken. In de wereld van roeimachines voor thuisgebruik behoren VirtuFit en Tunturi tot de top van het aanbod.

Binnen het aanbod van VirtuFit valt onder meer de diversiteit op. Je kunt uit zo’n 15 roeitrainers kiezen, waardoor je meer dan voldoende keuze hebt.

Binnen dit aanbod vallen ook de prijskaartjes op. Je kunt voor 300 euro een prima roeitrainer kopen, maar je kunt hier ook ruim 1000 euro aan uitgeven.

Al met al is het aanbod van VirtuFit voor iedereen interessant, ongeacht wat je budget is of wat je wensen zijn.

VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro

virtufit_roeitrainer_semi-pro

Ben je op zoek naar een geschikte roeitrainer voor semiprofessioneel gebruik? Dan is deze variant van VirtuFit aan te raden.

De VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro biedt veel trainingsmogelijkheden, is van een top kwaliteit en doet zijn werk meer dan prima. Dat laatste is onder meer aan de ergometer te danken, waarmee je heel gericht kunt trainen.

Ook kun je bij deze VirtuFit roeitrainer uit maar liefst 34 verschillende trainingsprogramma’s kiezen. Ideaal!
VirtuFit Row 450

virtufit_row_450_roeitrainer

De VirtuFit Row 450 is een ideale roeitrainer voor thuisgebruik. Deze roeitrainer is niet al te uitgebreid of al te uniek, maar is eenvoudig.

Juist door deze eenvoud is dit een prima roeitrainer voor in huis. Daarbij is het bijvoorbeeld fijn dat je ‘m in kunt klappen, dat je gemakkelijk de juiste techniek aan kunt leren en dat je uit meerdere trainingsprogramma’s kunt kiezen.

Ook is het ideaal dat deze roeitrainer over een magnetisch weerstandssysteem beschikt.
VirtuFit Ultimate Pro 2 Ergometer

virtufit_ultimate_pro_2_roeitrainer

Ga je graag voor het beste van het beste? En wil je jouw roeitrainingen naar een hoog niveau tillen? Dan doe je er verstandig aan om voor deze VirtuFit Ultimate Pro 2 Ergometer roeitrainer te kiezen.

Deze roeitrainer wordt door serieuze thuissporters gebruik, maar óók door professionele gebruikers en in sportscholen.

Je geniet van een professionele kwaliteit, van een extra hoge zithoogte, van veel trainingsmogelijkheden van een geweldige luchtweerstand.
VirtuFit Row 1.0

virtufit_row_10_roeitrainer

Stel je absoluut geen hoge eisen aan je nieuwe roeitrainer? En wil je hier ‘gewoon’ het liefste zo min mogelijk geld aan uitgeven? Dan kom je al snel uit bij de VirtuFit Row 1.0.

Naar onze mening is dit één van de beste goedkope roeitrainers; je betaalt er nog geen 160 euro voor.

Ondertussen geniet je wel van een prima kwaliteit, een miniem gewicht en de relatief compacte afmetingen. Houd er wel rekening mee dat deze roeitrainer geen weerstandssysteem heeft, maar gebruik maakt van een verstelbare elastomeer.
VirtuFit Elite Air Magnetic

virtufit_elite_air_magnetic_roeitrainer

Heb je het liefste een VirtuFit roeitrainer die met luchtweerstand werkt? Dan kun je prima kiezen voor deze VirtuFit Elite Air Magnetic.

Deze roeitrainer is geschikt voor professioneel gebruik of voor serieus thuisgebruik. De machine beschikt over een stevig frame, over een duidelijk LCD display en over 16 weerstandsniveaus.

Daarbovenop komt ook nog dat je uit 22 trainingsprogramma’s kunt kiezen. Hierbij gaat het óók om meerdere hartslaggestuurde programma’s.
VirtuFit Row 600i

virtufit_row_600i_opvouwbare_roeitrainer

Heb je het liefste een compacte roeitrainer in je huis? Dan is de VirtuFit Row 600i mogelijk de beste keuze voor je.

Deze roeitrainer klap je heel snel en makkelijk in, waardoor je ‘m makkelijk op kunt bergen. Op de momenten dat je je roeitrainer níet gebruikt, staat deze variant in ieder geval nooit in de weg.

Op deze roeitrainer kun je op tal van manieren trainen, onder meer de connectiviteit. Koppel Kinomap aan deze roeitrainer en geniet van nóg meer trainingsmogelijkheden.
VirtuFit Ultimate Pro 2i Bluetooth/ANT+

virtufit_ultimate_pro_2i_roeitrainer_bluetooth

Wil je met je roeitrainer echt alle kanten op kunnen? Dan is deze VirtuFit Ultimate Pro 2i Bluetooth/ANT+ één van de beste opties voor je.

Door de connectiviteit van deze roeitrainer maak je gebruik van de leukste fitnessapps. Met deze apps til je je trainingen en de beleving naar een hoger niveau.

Ondertussen geniet je op deze roeitrainer van ongekend veel mogelijkheden, een aangename zit, een stevig frame en het nodige frame. Een meer dan prima VirtuFit roeitrainer.
VirtuFit Water Resistance Compact Row 800

virtufit_water_resistance_roeitrainer

VirtuFit biedt óók een roeitrainer met waterweerstand aan; de Water Resistance Compact Row 800 roeitrainer.

Deze roeitrainer beschikt over een groot waterreservoir, waarmee je zelf de intensiteit bepaalt.

Wil je heel intensief trainen? Des te harder je aan de hendel trekt, des te zwaarder de weerstand wordt.

Deze roeitrainer biedt hierdoor tal van mogelijkheden, maar is relatief compact uitgevoerd. Een prima roeitrainer dus voor de serieuze thuissporter.
VirtuFit Easy Fit

virtufit_easy_fit_roeitrainer

De VirtuFit Easy Fit is een roeitrainer van VirtuFit met een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding. Voor deze roeitrainer betaal je ongeveer 600 euro, waarbij je veel waar voor je geld krijgt.

Zo heb je de keuze uit 16 weerstandsniveaus, is deze roeitrainer inklapbaar en is de zitting ergonomisch. Door de ergonomische zitting is deze VirtuFit roeitrainer ook geschikt voor langere mensen.
VirtuFit Foldable Water Resistance Row 900

virtufit_foldable_water_resistance_roeitrainer

Wil je vanuit huis op een serieuze en intensieve manier trainen? Dan is de VirtuFit Foldable Water Resistance Row 900 mogelijk de beste keuze voor je.

Deze hoogwaardige roeitrainer werkt op basis van waterweerstand, biedt veel mogelijkheden en heeft een onwijs stevig frame. Je geniet hierdoor van de gewenste stabiliteit, ongeacht met welke intensiteit je traint.
VirtuFit Pro Water Resistance Row 1000

virtufit_pro_water_resistance_row_1000_roeitrainer

Er is altijd baas boven baas. Als de hierboven besproken roeitrainer je al aansprak, is de VirtuFit Pro Water Resistance Row 1000 mogelijk nóg interessanter voor je.

Deze VirtuFit roeitrainer beschikt eveneens over waterweerstand, maar ook over nog veel meer extra’s.

Zo is dit een roeitrainer met een maximaal belastbaar gewicht van 227 kilogram; dat ga je bij geen enkele andere roeitrainer vinden.
VirtuFit Row Limited Edition

virtufit_row_limited_edition_roeitrainer

Gaat je voorkeur uit naar een vrij simpele en compacte roeitrainer? Dan is de VirtuFit Row Limited Edition de beste optie voor je.

Deze roeitrainer is praktisch, is gebruiksvriendelijk, is compact en doet wat het doen.

Bovendien heeft VirtuFit voor een magnetisch weerstandssysteem gekozen, waardoor je van tal van voordelen geniet. Ook het duidelijke display is een belangrijk pluspunt.
Wat is voor jou de beste VirtuFit roeitrainer?

Heb je voor jezelf besloten dat je een nieuwe roeitrainer wilt kopen? Dan is het op z’n minst verstandig om naar bovenstaande roeitrainers te kijken.

Deze apparaten blinken uit op het gebied van kwaliteit, mogelijkheden en prijskaartje.

Maar, een terechte vraag is wel wat nou voor jóu de beste VirtuFit roeitrainer is. Om hier een passend antwoord op te vinden, zou je goed naar je wensen moeten kijken.

Met deze koopgids helpen wij je graag goed op weg!

Soort gebruik

Je zou als eerste goed na moeten denken over het soort gebruik.

Wil je de VirtuFit roeitrainer gewoon voor leuke trainingen vanuit huis in willen zitten? Of wil je vanuit huis heel intensief trainen?

Ongeacht wat je trainingsvoorkeuren precies zijn, vind je altijd wel een geschikte VirtuFit roeitrainer.

Soort weerstand

Heb je bovenstaande reviews op je gemakje doorgenomen? Dan heb je opgemerkt dat VirtuFit niet altijd voor hetzelfde weerstandssystemen kiest.

Maak daarom een goede vergelijking voor jezelf tussen de verschillende systemen.

Wij geven zelf de voorkeur aan een magnetisch weerstandssysteem. Dit systeem werkt nagenoeg geluidsstil, biedt veel trainingsmogelijkheden en werkt erg fijn.

Dit geldt overigens ook voor waterweerstand, maar dat is meer voor de serieuze sporter interessant.

Trainingsmogelijkheden

roeitrainer_virtufit_training

Een VirtuFit roeitrainer biedt in de basis veel trainingsmogelijkheden. Maar, om hoeveel trainingsmogelijkheden gaat het dan precies?

Bij de meeste varianten kun je uit meerdere trainingsprogramma’s en weerstandsniveaus kiezen. Maak ook op dit vlak een goede vergelijking voor jezelf.

Ergonomie

roeitrainer_zitje

Wil je op je nieuwe roeitrainer van enig comfort verzekerd zijn? Of wil je vooral hard op de roeitrainer kunnen trainen?

Sommige roeitrainers bieden nét dat beetje meer comfort, waardoor je een stuk comfortabeler kunt trainen. Let hiervoor onder meer op het vorm van het zitje, op de hoogte van het zitje en op eventuele verstelmogelijkheden.

Inklapbaarheid

virtufit_roeitrainer_ingeklapt

Een gekend nadeel van een roeitrainer is dat je deze niet elke dag gebruikt. En dat de roeitrainer wel elke dag veel ruimte in je huis in beslag neemt.

Mocht dit je niet aanstaan, kies je het beste voor een inklapbare roeitrainer van VirtuFit.

Prijskaartje

Bij een VirtuFit roeitrainer hoef je niet naar de kwaliteit te kijken. Alle roeitrainers die dit merk op de markt brengt, zijn namelijk van een prima kwaliteit.

Een aspect waar je wel goed naar moet kijken, is naar het prijskaartje.

Zoals eerder al gesteld; de prijskaartjes van de VirtuFit roeitrainers lopen behoorlijk uiteen. Bepaal daarom goed voor jezelf waar je naar op zoek bent en hoeveel geld je uit wilt geven.

Aan de hand van je wensen kies je de beste VirtuFit roeitrainer uit!