VirtuFit Row 900 – Mijn eerlijke review

virtufit-water-resistance-row-900-beoordeling

Een goede roeimachine is een essentiële toevoeging voor iedere thuis sporter. De apparaten zijn erg toegankelijk, betaalbaar en zijn gemakkelijk op te bergen.

De VirtuFit Water Resistance Row 900 weet dan ook al deze dingen af te vinken en nog meer.

Zijn simpele ontwerp en innovatieve mogelijkheden maken de VirtuFit Water Resistance Row 900, ook wel VirtuFit Row 900 in het kort, een unieke en opvouwbare roeitrainer.

Maar wat zijn deze mogelijkheden? En wat zijn de voor- en nadelen van deze roeitrainer?

In dit artikel gaan we je meenemen op een reis langs alle dingen die te maken hebben met de VirtuFit Row 900.

Een verdiepende blik op de Row 900

Maar voordat we gaan kijken naar wat deze roeitrainer nu apart zet van andere gaan we eerst het apparaat grondig onder de loep nemen.

Het ontwerp

Te beginnen met het ontwerp. Want als we naar de VirtuFit Row 900 kijken dan zien we eigenlijk al meteen dat we te maken hebben met een apparaat van topkwaliteit.

Het toestel heeft een stijlvol maar sportief ontwerp en is gemaakt van een combinatie van kunststof en metaal. Door deze combinatie kan het apparaat gebruikt worden tot een lichaamsgewicht van 155 kg.

De afmetingen van het toestel zijn 217 x 52 x 83 cm (LxBxH) waarvan de rails een lengte van 105 cm heeft. Hierdoor is het apparaat ook prima te gebruiken voor langere mensen.

row-900-water-roeitrainer

De rails is eveneens gemaakt van een stevig metaal, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat deze doorzakt of breekt. Deze is bovendien extra breed, waardoor je je op een comfortabele manier kunt voortbewegen.

Het zitvlak van de roeitrainer is smal, maar op een ergonomische manier ontwikkeld. Zo zorgt deze ervoor dat je op een comfortabele manier kunt sporten. Ook de brede en verstelbare voetsteunen met riemen zijn erg fijn in gebruik en vangen de energie op een natuurlijke wijze op.

Aan de voorkant van het toestel zit de handgreep die je naar je toe moet trekken. Deze is zo ontwikkeld dat ook deze comfortabel aanvoelt, zelfs als je op een zwaar niveau traint.

Ben je na je oefeningen klaar met het apparaat en wil je deze opbergen? Dan kun je de roeitrainer eenvoudig inklappen en opbergen. Zo rol je hem met gemak naar een plek waar hij niet in de weg staat door de handige transportwieltjes.

De weerstand

Een roeitrainer is enkel zo goed als dat zijn weerstand is. Gelukkig hoef je daar met de VirtuFit Water Resistance Row 900 geen zorgen over te maken.

Waarschijnlijk dat de naam het al een beetje heeft weggegeven, maar deze sportieve roeitrainer maakt gebruik van waterweerstand. Dit is uiteraard voor een roeitrainer extra gewild.

Zo kun je zelfs vanuit je woonkamer het gevoel hebben alsof je écht aan het roeien bent.

Dit komt omdat de weerstand werkt met behulp van twee verschillende componenten, namelijk een rad en water. Het rad zorgt ervoor dat je het gevoel hebt alsof je met een roeispaan door het water gaat.

watervat-row-900

Het grote voordeel bij het gebruiken van een waterweerstand is dat je het zelf zo uitdagend kunt maken als dat je zelf wilt. Hoe harder je wilt gaan, hoe harder je zult moeten trekken, net als op het water.

Op deze manier heb jij zelf de controle over hoe jouw training verloopt.

Het weerstandsniveau kun je handmatig instellen door de watertank van de roeitrainer voller of minder vol te doen. Hoe meer water erin zit, hoe zwaarder het apparaat zal aanvoelen.

Dit is natuurlijk een tikkeltje anders dan dat je misschien gewend zou zijn van een apparaat dat beschikt over een magnetisch weerstandssysteem. Deze kun je namelijk vaak via de trainingscomputer instellen.

Trainingscomputer

virtufit-900-display

Als het weerstandssysteem het hart van een roeitrainer is, dan is de trainingscomputer absoluut het brein. Gelukkig is de trainingscomputer van de VirtuFit Row 900 dan ook voorzien van alle gemakken die je nodig hebt tijdens je training.

De is voorzien van een helder lcd-scherm die je kunt kantelen naar de gewenste hoek. Op deze manier heb je altijd overzicht op jouw training. Hierop zie je namelijk de volgende gegevens:

  • Tijd
  • Tijd per 500 meter
  • Totaal aantal slagen
  • Verbrandde calorieën
  • Hartslag
  • Afstand
  • Temperatuur
  • Klok
  • Recovery
  • Kalender

Maar de trainingscomputer is er niet alleen op gemaakt om je te helpen, maar ook om de oefeningen leuk te maken!

Je kunt namelijk eenvoudig een van de 15 verschillende voorgeprogrammeerde raceprogramma’s selecteren. Hierdoor heb je altijd een leuke en spannende uitdaging voor de boeg.

De hartslag functie van de roeitrainer is te gebruiken door een borstband te koppelen met het toestel. Op deze manier kun je nog doelgerichter te werk gaan. Deze borstband zal je nog wel even los moeten aanschaffen.

Wil je deze roeitrainer kopen? Bekijk dan direct de beste prijs via de onderstaande knop:


De voor- en nadelen van het apparaat

Nu kan het zijn dat je na het lezen van alle details al wel om bent en het toestel wilt gaan aanschaffen. Toch is het slim om eerst nog even te kijken naar de voor- en nadelen die het apparaat met zich meebrengt!

Voordelen

Laten we beginnen met het leuke gedeelte; de voordelen. De VirtuFit Water Resistance Row 900 is namelijk uitgerust met een aantal erg fijne voordelen.

Waterweerstand

Als eerste hebben we de waterweerstand. Dit weerstandssysteem wordt uitsluitend gebruikt in roeitrainers, maar lang niet in ieder model.

Het grote voordeel aan het gebruiken van een waterweerstand is dat je naast een extreem realistische roei-ervaring je ook een eindeloze hoeveelheid weerstandsniveaus hebt!

Opbergen

Het opbergen van een roeitrainer kan af en toe een behoorlijke klus zijn. Gelukkig is de Row 900 voorzien van de mogelijkheid om de rails op te klappen.

Zo scheelt het een hele hoop ruimte en kun je het apparaat eenvoudig opbergen.

Stevigheid

Een van de grootste risico’s die je loopt met het aanschaffen van een roeitrainer is de stevigheid. Veel toestellen zijn namelijk niet bepaald stevige en wiebelen tijdens het gebruik door een te smalle rails.

De Row 900 is voorzien van een extra brede rails, waardoor het apparaat een stuk steviger op zijn plek blijft. Ook zorg het gewicht van het water ervoor dat het toestel veilig en stug op zijn plek blijft.

Nadelen

Natuurlijk is geen enkel apparaat perfect, zo ook de VirtuFit Row 900 niet. Hieronder hebben we een paar nadelen aan de roeitrainer voor je op een rijtje gezet.

Onderhoud

Hoewel een waterweerstand een erg positief iets is qua beleving, komt er wel relatief veel onderhoud bij kijken.

Zo moet de watertank regelmatig worden schoongemaakt om schimmel te voorkomen. Gelukkig worden de schoonmaaktabletten bij het toestel geleverd.

Geen connectiviteit met smartphone

Tegenwoordig is het vrij gebruikelijk dat je je fitnessapparaat kunt koppelen aan je smartphone of tablet. Dit zorgt ervoor dat je verschillende apps kunt gebruiken die jouw training op weg helpen.

Helaas is dat bij de VirtuFit Row 900 niet het geval. Het apparaat is daarentegen wel voorzien van 15 voorgeprogrammeerde raceprogramma’s, dus je hoeft je absoluut niet te vervelen.

Geen hartslagsensoren

Het scherm van de VirtuFit Row 900 laat je erg veel verschillende data zien. Een van deze gegevens is dan ook je hartslag.

Helaas is de roeitrainer zelf niet voorzien van hartslagsensoren in de handgreep. Dit zorgt ervoor dat je deze nog los zal moeten aanschaffen wil je gebruikmaken van deze functie.

Conclusie

virtufit-foldable-water-resistance-row-900-review

Het gebruiken van een roeitrainer kan wonderen verrichten voor je lichaam. Zo kan het je helpen om je conditie en spiermassa weer op peil te krijgen en je helpen die extra kilo’s kwijt te raken.

De VirtuFit Water Resistance Row 900 is dan ook de perfecte kandidaat om jou hiermee te helpen.

Het toestel van Nederlandse bodem is voorzien van een waterweerstandssysteem waardoor je de meest realistische roei-ervaring in huis haalt.

Bij dit weerstandssysteem komt wel wat onderhoud kijken, maar met de bijgeleverde reinigingstabletten is dit goed bij te houden.

Wil je deze roeitrainer kopen? Bekijk dan direct de beste prijs via de onderstaande knop:

Andere VirtuFit roeitrainers:

Categorieën: Reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *