Tunturi roeitrainers: Het aanbod op een rijtje

tunturi_roeitrainer

Ben je op zoek naar een goede roeitrainer? En zou je graag jarenlang van deze roeitrainer gebruik willen maken?

Dan kom je al snel bij het merk Tunturi uit. Dit merk biedt veel soorten roeitrainers aan, levert kwaliteit en staat bijzonder goed aangeschreven.

In dit artikel vertellen wij je graag meer over de Tunturi roeiapparaten. We bespreken tussen welke modellen je kunt kiezen én wat de voordelen van de verschillende modellen zijn.

Neem onderstaande korte reviews op je gemakje door en ga daarmee op zoek naar de beste Tunturi roeitrainer.

Veel verschillende varianten

In het aanbod van Tunturi kom je veel verschillende varianten tegen. Zo richt dit merk zich op de recreatieve thuissporter, maar ook op de semiprofessionele sporter.

Daarnaast kiest Tunturi voor verschillende weerstandstypes. Ook lopen de prijskaartjes nogal uiteen en hebben de varianten van Tunturi stuk voor stuk andere functies, eigenschappen en kenmerken.

Dit deed ons doen besluiten om onderstaande korte reviews te schrijven. Met deze korte reviews krijg je een duidelijk beeld van het aanbod van Tunturi.

Tunturi Cardio Fit R20

Tunturi Cardio Fit R20 Roeitrainer

De Tunturi Cardio Fit R20 is een prima roeitrainer voor de thuissporter. Deze roeitrainer is bijzonder compact, is bijzonder betaalbaar en biedt tal van handige voordelen.

Zo is het bijvoorbeeld ideaal dat je deze roeitrainer in kunt klappen. Ook kun je kiezen tussen 4 weerstandsniveaus; Tunturi heeft hierbij gekozen voor een magnetisch weerstandssysteem.

Al met al een interessante roeitrainer met interessante prijs-kwaliteitsverhouding.
Tunturi Cardio Fit R30

Tunturi Cardio Fit R30 Roeitrainer

Stel je de nodige eisen aan je nieuwe roeitrainer? Dan sluit de Tunturi Cardio Fit R30 mogelijk perfect op je wensen aan.

Deze roeitrainer biedt 8 weerstandsniveaus, beschikt over een magnetisch weerstandssysteem, biedt tal van functies en is inklapbaar. Ten opzichte van de Fit R20 variant is deze variant nog een stuk uitgebreider.

Tevens is deze machine iets steviger, getuige het maximaal belastbare gewicht van 110 kilogram.
Tunturi Cardio Fit R50W

Tunturi Cardio Fit R50W Water Roeitrainer

Heb je wel oren naar de aanschaf van een water roeitrainer? Dan kom je al snel uit bij deze Tunturi Cardio Fit R50W.

Deze roeitrainer maakt gebruik van waterweerstand, waardoor je een bijzonder realistisch gevoel ervaart tijdens het roeien. Ook is het dankzij dit weerstandssysteem mogelijk om (heel) intensief te trainen.

Dat dit een geweldige water roeitrainer is, blijkt uit het relatief forse prijskaartje. Desalniettemin is dit een populaire roeitrainer van Tunturi.
Tunturi Competence R20

Tunturi Competence R20 Roeier

Eén van de beste roeitrainers voor thuisgebruik. Dat is de Tunturi Competence R20 in een notendop omschreven.

Deze roeitrainer is van een sublieme kwaliteit, beschikt over een hartslagfunctie, beschikt over een duidelijk display en biedt meerdere programma’s aan.

Dankzij het magnetische weerstandssysteem train je intensief, is de machine geluidsstil en geniet je van een lange levensduur. Echt een geweldige roeimachine van Tunturi.
Tunturi Star Fit R100

tunturi Star Fit R100 Roeitrainer

Een compacte roeitrainer met opvallend veel trainingsprogramma’s. De Tunturi Star Fit R100 is een unieke en opvallende roeitrainer binnen het aanbod van Tunturi.

Zo kies je uit 20 trainingsprogramma’s en uit 24 weerstandsniveaus. Tevens beschikt deze roeitrainer over een ergometer, waardoor je zéér gericht op kracht kunt trainen.

Dit komt bijvoorbeeld tijdens een revalidatie ook maar al te goed van pas.
Tunturi FitRow 50

Tunturi FitRow 50 Roeier

Ga je graag voor een stevige en veelzijdige roeitrainer? Dan kom je al snel uit bij de Tunturi FitRow 50.

Deze roeitrainer beschikt over een inductiemagneetrem, over een hartslagfunctie en over een maximaal belastbaar gewicht van 150 kilogram. Op dat laatste vlak weet deze roeitrainer zich echt te onderscheiden.

Dat dit een veelzijdige en hoogwaardige Tunturi roeitrainer is, blijkt wel uit het prijskaartje. Deze roeimachine is vrij zwaar, maar is wel van een uitmuntende kwaliteit.

Je kiest bovendien uit maar liefst 16 weerstandsniveaus.
Tunturi Cardio Fit R60W

Tunturi Cardio Fit R60W roeimachine

Eerder in dit artikel heb je al kennis kunnen maken met de Fit R50W. Deze Fit R60W is het grotere broertje van die water roeimachine.

Ook deze machine maakt gebruik van waterweerstand, waardoor je een realistisch gevoel ervaart. De machine biedt bovendien tal van trainingsmogelijkheden, is van een geweldige kwaliteit en beschikt over een hartslagfunctie.

Zeker als je serieus op een roeitrainer wilt trainen, is dit een prima optie voor je.
Tunturi Performance R60

tunturi Performance R60 Roeimachine

Ben je op zoek naar een Tunturi roeitrainer voor professioneel gebruik? Dan is deze Tunturi Performance R60 één van de beste opties voor je.

Aan alles is te merken dat dit een trainer voor semiprofessioneel gebruik is. Zo beschikt deze roeimachine over een dubbele rails, over een hartslagfunctie en over een stevige constructie.

Ook is het display erg groot en uitgebreid, heb je de keus uit 18 programma’s en heb je de keus uit 16 weerstandsniveaus.
Tunturi Endurance R85W

Tunturi Endurance R85W Roeimachine

Dat er altijd baas boven baas is, bewijst deze Endurance R85W roeitrainer. Als je dacht dat de hierboven besproken Performance R60 roeitrainer al top is, zit je met deze roeitrainer al helemaal goed.

Deze roeitrainer is nog uitgebreider, is nog beter en is nog veelzijdiger in te zetten. Voor zowel intensief thuisgebruik als voor professioneel gebruik is dit één van de betere roeitrainers van dit merk.

Deze roeitrainer beschikt over waterweerstand, maar is jammer genoeg wel vrij prijzig. Mocht je bereid zijn om dit forse bedrag te betalen, is dit zeer zeker aan te raden.
Tunturi Platinum Pro Airrower

Tunturi Platinum Pro Airrower

Wederom hebben we met baas boven baas te maken. Tunturi heeft namelijk ook nog deze Platinum Pro Airrower op de markt gebracht.

Dit is verreweg de beste, meest uitgebreide en meest zware roeitrainer. Doordat dit apparaat over een unieke combinatie van lucht- en magneetweerstand beschikt, stel je de weerstand héél zwaar in.

Zeker als je fan van intensieve trainingen bent, is dit de beste Tunturi roeitrainer voor je.

Wat ons persoonlijk erg aanspreekt, is dat deze roeitrainer inklapbaar is. Op de momenten dat je de roeitrainer niet gebruikt, komt dit maar al te goed van pas.
Tunturi FitRow 40

Tunturi FitRow 40 roeimachine

Dit is een goede keuze voor een basisklasse roeitrainer volgens meerdere webshops. Wij kunnen ons in deze omschrijving volledig vinden.

Deze FitRow 40 is ideaal voor recreatief gebruik, biedt de nodige trainingsmogelijkheden en is betaalbaar.

Wat handig is, is dat deze roeitrainer over grote knoppen op het display beschikt. Met deze knoppen stel je deze roeimachine geheel naar wens in.

Net zoals veel andere Tunturi roeitrainers is ook deze roeitrainer inklapbaar.
Tunturi FitRow 70 Water

Tunturi FitRow 70 Waterroeitrainer

Ben je op zoek naar een roeitrainer voor thuisgebruik met waterweerstand? Dan kun je prima kiezen voor één van bovenstaande varianten, maar óók voor deze Tunturi FitRow 70 Water.

Deze roeitrainer biedt veel trainingsmogelijkheden, is ook voor intensief gebruik geschikt en is van een prima kwaliteit.

Opvallend is dat deze roeitrainer over een antislip oppervlakte beschikt, waardoor de roeitrainer zo stevig als een huis staat. Na gebruik klap je deze roeitrainer ook nog eens makkelijk in.
Wat is voor jou de beste Tunturi roeitrainer?

Heb je de reviews hierboven op je gemakje doorgenomen? Dan heb je een duidelijke indruk van het aanbod van Tunturi gekregen.

Wat binnen dit aanbod vooral opvalt, is de diversiteit. Zoals eerder al gesteld, kun je uit echt veel soorten roeitrainers kiezen.

Dit is aan de ene kant fijn, maar levert aan de andere kant mogelijk ook keuzestress op. Graag helpen wij je hier nog een extra handje bij.

Hieronder bespreken we in het kort wat de belangrijkste aandachtspunten bij een Tunturi roeitrainer zijn.

Soort gebruik

Ten eerste moet je goed nadenken over het soort gebruik.

Wil je de Tunturi roeitrainer voor intensief gebruik inzetten? Of wil je de Tunturi roeitrainer voor recreatief gebruik inzetten?

In het aanbod van Tunturi heb je op beide gebieden in ieder geval meer dan voldoende keuze.

Soort weerstand

tunturi_roeitrainer_water

In de meeste gevallen kiest Tunturi voor magnetische weerstand, maar dat is niet altijd het geval. Zo kun je ook voor waterweerstand kiezen.

Mocht je een ervaren en serieuze roeier zijn, is de waterweerstand wellicht de beste keuze. Voor recreatief en intensief thuisgebruik is de magnetische weerstand de betere keuze.

Trainingsmogelijkheden

Ga per Tunturi roeimachine goed na wat de trainingsmogelijkheden zijn.

Let hierbij op de hoeveelheid trainingsprogramma’s, maar ook op de hoeveelheid weerstandsniveaus. In een ideale wereld heb je de keus uit veel programma’s en veel weerstandsniveaus.

Ergonomie

Het is ook belangrijk om goed naar de ergonomie van een Tunturi roeitrainer te kijken.

Voor wat voor rails heeft Tunturi bijvoorbeeld gekozen? Met een dubbele rails geniet je van meer stabiliteit, maar die varianten zijn wel een stuk prijziger.

Let tevens goed op de vorm van het zitje en op het display.

Inklapbaarheid

tunturi_roeitrainer_inklapbaar

Wil je graag een roeitrainer hebben die je in kunt klappen? Dan is het zeker aan te raden om voor een Tunturi roeitrainer te kiezen.

De meeste roeiapparaten van dit merk zijn namelijk volledig inklapbaar.

Prijskaartje

Tot slot adviseren wij je om goed naar het prijskaartje te kijken. Als je door het aanbod van Tunturi heen scrollt, zie je in ieder geval dat de prijskaartjes behoorlijk uiteenlopen.

Doe daarom goed onderzoek naar de beste prijs-kwaliteitsverhouding én stel een bepaald budget voor jezelf vast.

Als je weet hoeveel geld je uit wilt geven, kun je alvast een flinke schifting in het aanbod maken.

Wij adviseren je overigens wel om te investeren in de Tunturi roeitrainer van je dromen. Dáár ga je jarenlang met veel plezier op trainen.