Focus Fitness Row 2 – Eerlijke & diepgaande review! (2024)

focus-fitness-row-2-review

De Focus Fitness Row 2 is één van de meest geliefde roeitrainers op dit moment. Hij lijkt vooral erg interessant vanwege zijn lage prijs en de lovende reviews.

Maar is dit roeiapparaat écht zo goed? Of is het weggegooid geld en zijn er véél betere alternatieven?

In deze review beoordeel ik hem uitvoerig op de belangrijkste punten. Ik heb hem zeer intensief voor je getest en ga jou er álles over vertellen.


Een nadere blik op de Focus Fitness Row 2

focus-fitness-roeitrainer

Laten we snel kijken naar wat dit roeiapparaat nou zo geliefd maakt onder veel thuissporters.

Ik zal de belangrijkste punten hieronder doorlopen, zodat je een helder beeld krijgt van wat je mag verwachten.

Over het ontwerp 

Vanwege een stijlvol en sterk design staat de Fitness Row 2 hoog aangeschreven. Ook is hij geliefd om zijn goede prijs-kwaliteitverhouding.

Het apparaat kan tot wel 120 kilo belast worden. Hij is aangedreven door een V-belt die ervoor zorgt dat hij muisstil is.

Ben je klaar met je training? Dan kun je hem gemakkelijk opklappen en wegrollen via de transportwieltjes aan de voorzijde van het apparaat. 

opgevouwen-row-2

Hij is niet alleen mooi, maar ook ergonomisch! Het zitvlak van de Focus Fitness Row 2 is erg comfortabel voor zijn formaat.

De handgrip is ergonomisch ontworpen en de voetsteunen zijn volledig af te stellen. Je kunt dus in stijl én comfort er gebruik van maken.   

Vliegwiel 

Natuurlijk is het vliegwiel een van de belangrijkste onderdelen van een roeitrainer. Hier kijken we dan ook kritisch naar.

Met een vliegwiel van 7 kilo beschikt de Focus Fitness Row 2 over een topkwaliteit vliegwiel. Het zorgt ervoor dat jij op een fijne en soepele manier te werk kunt gaan met het apparaat.

Hoewel het vliegwiel wellicht ietsjes zwaarder had mogen zijn..

Weerstandsysteem  

Een ander belangrijk onderdeel van het soepel kunnen trainen met een roeitrainer is het weerstandsysteem.

De Fitness Row 2 beschikt over een elektromagnetisch weerstandsysteem, die handmatig te verstellen is met een draaiknop.

Je kunt zo gemakkelijk wisselen tussen de 8 verschillende weerstandniveaus.

Trainingscomputer 

row-2-computer-en-handgreep

Is de Focus Fitness Row 2 dan puur handmatig? Nee, dat gelukkig niet.

Hij beschikt over een trainingscomputer, waarop jij met gemak alle nuttige en noodzakelijke informatie kunt zien. Denk aan: je tijd, verbrande calorieën en het aantal slagen die je hebt gemaakt.

De computer is gemakkelijk te besturen en beschikt over alleen de noodzakelijke opties. Zo hoef je niet bang te zijn dat er allemaal vreemde opties op zitten, waar je toch niets mee doet.Mijn unieke ervaring met de Row 2 

row-2-achterkant

Zo, je bent helemaal op de hoogte van wat de Focus Fitness Row 2 in grote lijnen te bieden heeft.

Maar nu ben jij natuurlijk ook benieuwd naar hoe hij werkt. En misschien zelfs naar wat mijn bevindingen hierover zijn.

Hieronder vertel ik je graag over mijn persoonlijke ervaringen met de Row 2.

Het monteren

Je begint natuurlijk bij het begin. Je kunt ervoor kiezen om het apparaat voor je te laten monteren voor een meerprijs. Maar je kunt het ook zelf doen.

Bij de Fitness Row 2 is dat ook prima te doen. Je krijgt namelijk een duidelijke handleiding erbij, waarin je prima de stappen kunt doorlopen voor de montage.

Het is natuurlijk ideaal als je het even met iemand erbij kunt doen. Maar voor de handige Harry onder ons zou je het ook prima in je eentje af kunnen.  

De eerste indruk 

row-2-voetsteunen

Het valt me eigenlijk al snel op dat hij echt heel stevig en stabiel staat. Het apparaat wiebelt niet.

Daardoor kan ik er op een veilige en comfortabele manier gebruik van maken.

Ik had in eerste instantie wel een beetje mijn twijfels over het zitvlak. Ik vroeg me af of deze wel prettig zou zijn, gezien het kleine formaat. Dit viel verrassend genoeg heel erg mee!

De inkepingen in het zitje zorgen ervoor dat je prima zit op het kleine zitvlak.

Het gebruik 

Met de grote draaiknop kun je gelukkig ten alle tijden de weerstand aanpassen.

Ik heb hierdoor, na véél te hoog te zijn begonnen, makkelijk het niveau verlaagd. Dit scheelt een hele hoop als je een beginner bent. 

Na hem op de juiste, comfortabele stand te hebben gezet kon mijn work-out pas echt beginnen. Ik hield mijn rug recht, trok aan de hendel.

De eerste échte slag was gemaakt.

Dit kon ik ook meteen duidelijk terugzien in de trainingscomputer.

Na een poosje was het ook duidelijk hoe lang ik bezig was en hoeveel calorieën ik ongeveer verbrand zou hebben. De trainingscomputer is duidelijk en overzichtelijk, alleen wel wat beperkt.

Persoonlijk had ik het handig gevonden om een hartslagfunctie te hebben, zodat je wat doelgerichter kunt trainen.  

Het vliegwiel werkt overigens wel heel mooi samen met het weerstandsysteem. Het is een soepele ervaring en je kunt eigenlijk gewoon lekker je gang gaan.  

Na afloop.. 

focus-fitness-row-2-rails

Je kunt je voorstellen dat de Row 2 een behoorlijk lomp ding is. Die aanname is ook correct.

Hij is te gebruiken voor mensen tot 190 cm. Hierdoor kon ik hem, met mijn 183 cm prima gebruiken, maar merkte ik wel dat het niet veel zou schelen.  

De rails is hierdoor ook van deze lengte. Daarom kan het apparaat al snel in de weg staan, zou je denken. Maar gelukkig is hij gemakkelijk op te bergen.

Je kunt namelijk de rails gemakkelijk naar boven klappen en met de transportwieltjes wegrijden.

Het apparaat is niet zwaar, dus dat gaat hartstikke makkelijk. Ik heb hem met gemak snel in de gangkast kunnen opbergen.  

Conclusie over de Row 2: aanrader of niet?

Als je de Focus Fitness Row 2 in huis haalt, dan maakt het niet uit wat voor een niveau je hebt.  

Het apparaat is erg gemakkelijk in gebruik. Hij is daardoor dus te gebruiken door zo goed als iedereen. Jong, oud, topsporter of groentje.

Het apparaat is groot en stevig en kan hierdoor ook een gewicht tot 120 kilo hebben. Ben je zwaarder? Dan is de Row 2 niet geschikt voor je.

Ook is hij ”slechts” te gebruiken tot een lengte van 190 cm, waardoor het voor langere mensen ook geen aanrader is.

Val je binnen de gebruiksnormen van het apparaat? Dan heb je wél een fantastische roeitrainer voor deze prijs. Ik beveel hem daarom ook van harte aan.

Heb je interesse in de Row 2? Klik dan snel op de knop hieronder. Via deze knop bekijk je namelijk direct de beste prijs. Zo voorkom je dat je teveel betaald:

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen de Row 2 en de Row 3?

De Focus Fitness Row 2 heeft ook nog een grotere broer; de Row 3. Deze roeitrainer is net wat uitgebreider. Zo biedt hij meer trainingsprogramma’s, meer weerstanden en een uitgebreidere trainingscomputer. Dit gaat uiteraard wel gepaard met een hogere prijs.

Is de Row 2 de beste goedkope roeitrainer?

Samen met de VirtuFit Row 450 is de Focus Fitness Row 2 de beste goedkope roeitrainer. Puur op basis van prijs-kwaliteitverhouding vinden we de Row zelfs nóg wat beter. Dat komt vooral omdat dit apparaat net wat minder kost.


Meer reviews:Heb jij zelf ervaringen met de Focus Fitness Row 2? Laat het weten in een reactie hieronder!

Categorieën: Reviews

1 reactie

Traian · februari 14, 2024 op 10:20 am

Ik heb de Row 2.4 al een paar weken. Over het algemeen ben ik tevreden over de roeitrainer. Ik heb echter een vraag: het aantal slagen op het display klopt niet, hij laat zien een hoger aantal dan wat ik tel, ongeveer 3 a 4 procent. Is er iemand die deze ervaring ook heeft of is er iets aan mijn apparaat dat niet klopt? Alvast bedankt.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *