Focus Fitness Row 2 – Eerlijke & Diepgaande Review

Gepubliceerd door Ronald op

focus-fitness-row-2-review

Wij als Nederlanders zijn een fit volkje. Wij houden van onze lichaamsbeweging en zijn hier het liefste veel mee bezig.

Hoewel we graag naar buiten gaan om te sporten is het niet altijd even lekker weer hiervoor. Ons land kent immers toch een vrij wispelturig klimaat met tijd en wijlen.  

Velen van ons zijn hierom ook voorbereid op dit soort dagen en halen vaak sportmaterialen in huis, voor het geval ze niet buiten kunnen sporten of niet naar de sportschool kunnen.

Zo zijn loopbanden, hometrainers en crosstrainers erg populair. Ook roeitrainers zijn absoluut geliefd en zijn te vinden bij veel mensen thuis.  

Je kunt je voorstellen dat deze fitnessapparaten ook ideaal zijn voor mensen die erg druk zijn. Je springt gemakkelijk even snel op je roeitrainer zonder de deur uit te hoeven.

Zo pak je toch nog even snel die work-out mee die je al twee weken aan het uitstellen bent. Zo is ook de Focus Fitness Row 2 ideaal, dit is een van de meest geliefde roeitrainers van het moment. 

Maar wat maakt de Focus Fitness Row 2 nou zo uniek en wat maakt hem zo geliefd? 


Een nadere blik op de Row 2

focus-fitness-roeitrainer

Voordat we erachter kunnen komen wat de Focus Fitness Row 2 het wonderlijke apparaat maakt dat het is, moeten we eerst begrijpen wat een roeitrainer is. 

Misschien dat de naam het je al doet vermoeden. Een roeitrainer is een fitnessapparaat dat zoveel mogelijk het gevoel van roeien moet simuleren.

Dit doet hij door aan de voorkant een weerstandsysteem te hebben, vergelijkbaar met een hometrainer. Het apparaat is voorzien van een hendel die bevestigd zit aan het weerstandsysteem om alles in beweging te krijgen.

Je neemt plaats op het zitvlak dat bevestigd is aan de lange rails en voorzien is van wieltjes. Op deze manier kun je gemakkelijk over de rails bewegen.

Tot slot plaats je je voeten op de voetsteunen aan de voorzijde van het apparaat en trek je de hendel met twee handen naar je toe.

Het is belangrijk dat je tijdens deze work-out je rug recht houdt! 

Je kunt je voorstellen dat een roeitrainer hierdoor een heleboel grote voordelen met zich meebrengt ten opzichte van andere fitnessapparatuur.  

De Focus Fitness Row 2 roeitrainer

Dan zijn we eindelijk aangekomen bij het apparaat zelf; de Focus Fitness Row 2.

Laten we gaan kijken naar wat het apparaat nou zo geliefd maakt onder zoveel verschillende soorten sporters. 

Ontwerp 

Voorzien van een stijlvol en sterk design staat de Fitness Row 2 hoog aangeschreven en is hij geliefd om zijn goede prijs-kwaliteitverhouding.

Het apparaat kan tot wel 120 kilo aan. Hij is aangedreven door een V-belt die ervoor zorgt dat hij muisstil is.

Ben je klaar met je training? Dan kun je hem gemakkelijk opklappen en wegrollen via de transportwieltjes aan de voorzijde van het apparaat. 

opgevouwen-row-2

Hij is niet alleen mooi, maar ook ergonomisch! Het zitvlak van de Focus Fitness Row 2 is erg comfortabel voor zijn formaat.

De handgrip is ergonomisch ontworpen en de voetsteunen zijn volledig af te stellen. Je kunt dus in stijl én comfort er gebruik van maken.   

Vliegwiel 

Natuurlijk is het vliegwiel een van de belangrijkste onderdelen van elke vorm van een hometrainer. Zo ook van een roeitrainer.

Met een vliegwiel van 7 kilo beschikt de Focus Fitness Row 2 over een topkwaliteit vliegwiel. Het zorgt ervoor dat jij op een fijne en soepele manier te werk kunt gaan met het apparaat. 

Weerstandsysteem  

Een ander belangrijk onderdeel van het soepel kunnen trainen met een roeitrainer is het weerstandsysteem.

De Fitness Row 2 beschikt over een elektromagnetisch weerstandsysteem die handmatig te verstellen is met een draaiknop.

Je kunt zo gemakkelijk wisselen tussen de 8 verschillende weerstandniveaus.

Trainingscomputer 

Is de Focus Fitness Row 2 dan puur handmatig? Nee, dat gelukkig niet.

Hij beschikt over een trainingscomputer waarop jij met gemak alle nuttige en noodzakelijke informatie kunt zien zoals je tijd, verbrande calorieën en je aantal slagen die je hebt gemaakt.

row-2-computer-en-handgreep

Hij is gemakkelijk te besturen en beschikt over alleen de noodzakelijke opties. Zo hoef je niet bang te zijn dat er allemaal vreemde opties op zitten.


Mijn unieke ervaring 

row-2-achterkant

Zo, je bent helemaal op de hoogt van wat een roeitrainer is en ook specifiek wat de Focus Fitness Row 2 precies is.

Maar je bent natuurlijk eigenlijk wel benieuwd naar hoe hij werkt en misschien zelfs naar wat mijn bevindingen hierover zijn.

In dat geval… Hieronder zal ik je meer vertellen over mijn persoonlijke ervaringen met de Row 2.

Het monteren

Je begint natuurlijk bij het begin. Je kunt ervoor kiezen om het apparaat voor je te laten monteren voor een meerprijs maar je kunt het ook zelf doen.

Bij de Fitness Row 2 is dat ook prima te doen. Je krijgt namelijk een duidelijke handleiding erbij waarin je prima de stappen kunt doorlopen om hem op te zetten.

Het is ideaal als je het even mijn iemand erbij kunt doen, maar voor de handige Harry onder ons zou je het ook prima in je eentje af kunnen.  

De eerste indruk 

Voordat ik verder vertel wat ik ervan vind moet ik eerlijk opbiechten dat dit de eerste roeitrainer is die ik zelf heb aangeschaft.

Ik heb gelukkig wel in de sportschool er meerdere malen gebruik van gemaakt, dus ik weet gelukkig wel wat ik moet doen.  

Het is vrij gemakkelijk eigenlijk en je hebt ook zo door wat je moet doen. Ik heb al een tijdje niet meer gebruik gemaakt van een roeitrainer en ik had het zo weer onder de knie.

Het is wat dat betreft net fietsen! Alleen dan roeien uiteraard. 

Het valt me eigenlijk al snel op dat hij echt heel stevig en stabiel staat. Het apparaat wiebelt niet en ik kan er op een veilige en comfortabel stabiele manier gebruik van maken.

Ik had in eerste instantie wel een beetje mijn twijfels over het zitvlak. Ik vroeg me af of deze wel prettig zou zijn gezien het formaat. Dit viel verrassend genoeg heel erg mee!

row-2-voetsteunen

De inkepingen in het zitje zorgen ervoor dat je prima zit op het kleine oppervlak.

Zodra je je voeten goed geplaatst hebt, kun je fijn aan de slag. 

Het gebruik 

Als je niet helemaal thuis bent in dit type fitnessapparaat, wat ik persoonlijk dus ook niet heel erg ben, dan kies je al gauw een verkeerd programma.

Met de grote draaiknop kun je gelukkig ten alle tijden de weerstand aanpassen.

Ik heb hierdoor, na véél te hoog te zijn begonnen, makkelijk het niveau verlaagd. Dit scheelt een hele hoop als je een beginner bent en deze fout maakt. 

Na hem op de juiste, comfortabele stand te hebben gezet kon mijn work-out pas echt beginnen. Ik hield mijn rug recht, trok aan de hendel en de eerste échte slag was gemaakt.

Dit kon ik ook meteen duidelijk terugzien in de trainingscomputer.

Na een poosje was het ook duidelijk hoe lang ik bezig was en hoeveel calorieën ik ongeveer verbrand zou hebben. De trainingscomputer is duidelijk en overzichtelijk alleen wel wat beperkt.

Ik persoonlijk had het handig gevonden om een hartslagfunctie te hebben, zodat je wat doelgerichter kunt trainen.  

Het vliegwiel werkt overigens wel heel mooi samen met het weerstandsysteem. Het is een soepele ervaring en je kunt eigenlijk gewoon lekker je gang gaan.  

Na afloop.. 

focus-fitness-row-2-rails

Je kunt je voorstellen dat het apparaat zelf een behoorlijk ding is. Die aanname is ook correct.

Hij is te gebruiken voor mensen tot 190 cm. Hierdoor kon ik hem, met mijn 183 cm prima gebruiken, maar merkte ik wel dat het niet veel zou schelen.  

De rails is hierdoor ook van deze lengte en kan het apparaat al snel in de weg staan zou je denken. Maar gelukkig is hij gemakkelijk op te bergen.

Je kunt namelijk de rails gemakkelijk naar boven klappen en met de transportwieltjes wegrijden.

Het apparaat is niet zwaar, dus dat gaat hartstikke makkelijk. Ik heb hem met gemak in de gangkast kunnen opbergen.  

Conclusie 

Er is voor iedereen een andere reden om te sporten. De ene is een fanatiekeling en doet het al jaren en voor de ander is het misschien allemaal wat nieuw en spannend.

Als je de Focus Fitness Row 2 in huis haalt, dan maakt het niet uit wat voor een niveau je hebt.  

Het apparaat is erg gemakkelijk in gebruik en is dus te gebruiken door zo goed als iedereen. Jong, oud, topsporter of groentje.

Het apparaat is groot en stevig en kan hierdoor ook een gewicht tot 120 kilo hebben. Probeer je van overgewicht af te komen en zit je boven dit gewicht, dan is het verstandig om toch eerst gebruik te maken van een ander apparaat.

Ook is hij maar te gebruiken tot een lengte van 190 cm, waardoor het voor langere mensen ook niet aan te bevelen is.  

Val je binnen de gebruiksnormen van het apparaat, dan heb je wel een prima roeitrainer voor deze prijs. Ik beveel hem daarom ook van harte aan.

Heb je interesse in de Row 2? Klik op de knop hieronder om direct naar de beste prijs van dit moment te gaan, zodat je zeker weten niet teveel betaald:


Voordelen van een roeitrainer 

Het kan zijn dat je het allemaal wel mooi vindt klinken zo’n roeitrainer, maar is het nou echt zo veel anders dan bijvoorbeeld een hometrainer?

Er zitten eigenlijk toch wel wat meer voordelen aan een roeitrainer dan dat je in eerste instantie zou denken. 

Om te beginnen, het is voor iedereen mogelijk om het op te pakken. Een roeitrainer is namelijk erg makkelijk in gebruik en is door veel verschillende lagen van de bevolking te gebruiken.

Het is waar, je moet het even onder de knie krijgen, maar dat is eigenlijk met elk fitnessapparaat.  

Zodra je gewend bent aan de manier van trainen en de beweging onder de knie hebt, begin je wat te merken. Je begint de work-out te voelen in je lijf.

En nee, niet alleen je armen of je benen, maar in je totale lijf. Van je schouders tot je kuiten en zo goed als alles dat er tussenin zit gebruik je namelijk met een roeitrainer.

Ideaal als je op conditie wilt komen of een kilootje wilt afvallen!  

Doordat je zoveel verschillende spieren en spiergroepen gebruikt, heeft jouw lichaam aardig wat energie nodig.

Om deze energie op te wekken heeft jouw lichaam brandstof nodig en gaat jouw lichaam dus calorieën verbranden. Hierdoor merk je toch al gauw dat afvallen erg gemakkelijk en snel gaat. 

Een roeitrainer is ook perfect voor mensen waarvan hun hart weer op krachten moeten komen. Je gebruikt het apparaat namelijk vaak voor een langere periode van tijd.

Dit is een perfecte cardio. Doordat je een bepaald ritme aanhoudt gaat je hart sneller pompen. Dit zorgt ervoor dat je jouw hartfunctie traint en een betere bloemsomloop krijgt. 

Zijn er ook nadelen? 

Natuurlijk kun je je voorstellen dat er aan het gebruik van een roeitrainer ook wat nadelen zitten. Zo kunnen de oefeningen al snel eentonig worden. Het is immers een beweging waar je mee bezig bent. Het is daarom slim om het zelf een beetje op te leuken.

Zet lekker een muziekje aan of een serie, zo kun je jezelf gemakkelijk vermaken tijdens de oefening.  

Het gebruik van je hele lichaam is misschien perfect om op conditie te komen, maar als je ergens een blessure hebt is het misschien verstandig om een rondje over te slaan.

Dit zorgt ervoor dat als je geblesseerd bent je niet snel gebruik kunt maken van het apparaat. Met de hoeveelheid spieren die er gebruikt worden is de kans wel aanwezig dat dat een keer gaat voorkomen.  

Een ander nadeel is dat je er wel voor moet zorgen dat je de goede techniek gebruikt bij het gebruiken van een roeitrainer.

Als je op een verkeerde manier te werk gaat kan het zijn dat je geblesseerd raakt, maar over het algemeen staat het duidelijk omschreven in de handleiding.

Twijfel je alsnog of je het goed doet? Dan zijn er talloze websites die jou op weg helpen. Zo kun je het dus gemakkelijk voor zijn.

Meer reviews:Heb jij zelf ervaringen met de Focus Fitness Row 2? Laat het weten in een reactie hieronder!

Categorieën: Reviews

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.