VirtuFit Easy Fit Roeitrainer review

VirtuFit Easy Fit Roeitrainer

Ben je op zoek naar een goede roeitrainer voor thuisgebruik? En is je oog hierbij op de VirtuFit Easy Fit roeitrainer gevallen?

Dan heb je – wat ons betreft – een prima vergelijking gemaakt. Volgens ons is de VirtuFit Easy Fit op voorhand een interessante roeitrainer.

Of wij de aanschaf van deze roeitrainer daadwerkelijk aan kunnen raden, lees je in deze uitgebreide review.

In deze review bespreken wij alles wat met deze roeitrainer te maken heeft. We bespreken de belangrijkste specificaties, de belangrijkste voordelen en de belangrijkste nadelen.

Ook kijken we in het kort naar het prijskaartje en de ervaringen van andere gebruikers. Als afsluiter van deze review vind je onze eindconclusie.


De belangrijkste specificaties

easy_fit_roeier

Heb je meerdere interessante roeitrainers op het oog staan? Dan kun je deze roeitrainers op meerdere punten met elkaar vergelijken.

Eén van de beste tips die wij je kunnen geven, is om hierbij ook goed naar de specificaties te kijken. De belangrijkste specificaties van de VirtuFit Easy Fit roeitrainer hebben wij alvast voor je op een rijtje gezet:

  • Afmetingen uitgeklapt: 194 x 49 58 centimeter
  • Afmetingen ingeklapt: 93 x 116 x 58 centimeter
  • Maximaal belastbaar gewicht: 130 kilogram
  • Maximale gebruikerslengte: 200 centimeter
  • Gewicht van het toestel: 26 kilogram
  • Zithoogte: 24 centimeter
  • Raillengte: 111 centimeter
  • Aantal weerstandsniveaus: 16 stuks

Om meerdere redenen zijn wij enthousiast door deze specs. De hoofdreden hiervan is toch wel dat je deze roeitrainer in kunt klappen.

Hoe dit precies zit, bespreken we uiteraard in deze VirtuFit Easy Fit review.

De belangrijkste voordelen van de VirtuFit Easy Fit roeitrainer

Over de belangrijkste voordelen informeren wij je graag in deze review. Neem onderstaande voordelen door en de kans is groot dat je deze VirtuFit roeitrainer direct wilt kopen.

Voor nagenoeg iedereen geschikt

virtufit_easy_fit_roeitrainer

Ben je relatief lang? Dan heb je ongetwijfeld al opgemerkt dat niet alle roeitrainers voor je geschikt zijn. De VirtuFit Easy Fit roeitrainer is in dat geval waarschijnlijk wél voor je geschikt.

De maximale gebruikerslengte is namelijk 200 kilogram; dat is echt uniek in de wereld van roeitrainers. Ook is het prettig dat het maximaal belastbare gewicht 130 kilogram is.

Hoe het komt dat deze roeitrainer ook voor lange mensen geschikt is? Dat is te danken aan de rail met een lengte van 111 centimeter. Met dank aan deze lange rail geniet je overigens van nog meer voordelen.

Lange en soepele roeibewegingen

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, heeft deze roeitrainer een rail met een lengte van 111 centimeter. Doordat deze rail zo lang is, ben je in staat om lange en soepele roeibewegingen te maken.

Wij zijn van mening dat deze roeitrainer hierdoor voor een realistisch gevoel zorgt. Een realistisch gevoel alsof je zelf echt op een roeiboot op het water zit.

Veel trainingsmogelijkheden

virtufit_easy_fit

Wat is voor jou de reden dat je een roeitrainer aan wilt schaffen? Ongeacht wat precies je doel is, is de VirtuFit Easy Fit roeitrainer voor je geschikt.

Bij deze roeitrainer kun je namelijk uit veel trainingsmogelijkheden kiezen. Iets wat hoofdzakelijk te danken is aan de hoeveelheid weerstandsniveaus; 16 stuks.

Dit weerstandssysteem werkt overigens aan de hand van een riem. Door deze riem op de gewenste manier in te stellen, kun je de gewenste hoeveelheid weerstand creëren.

Het instellen van deze riem gaat overigens makkelijk; je hoeft hiervoor alleen maar aan de draaiknop te draaien.

Duidelijk display

Tijdens het roeien wil je ongetwijfeld je prestaties monitoren. Dat is mogelijk dankzij het duidelijke en vrij grote display. Dit display is prima af te lezen, ook doordat het display op een fijne plek gemonteerd zit.

Op dit display lees je onder andere de tijd, de aantal roeislagen, het calorieverbruik en de aantal roeislagen per minuut af.

Inklapbaar én praktisch

opvouwen_easy_fit

Eén van de belangrijkste voordelen is volgens ons toch wel dat je deze roeitrainer in kunt klappen. Op de momenten dat je ‘m niet gebruikt, staat deze roeitrainer hierdoor niet meer in de weg.

Bij roeitrainers die je niet in kunt klappen, zit je wel met dat probleem.

Overigens wij de VirtuFit Easy Fit sowieso erg praktisch. Dit is te danken aan bijvoorbeeld de PU transportwielen; met dank aan deze wielen kun je de roeitrainer moeiteloos in je woning verplaatsen.

Met dank aan de stelvoetjes stel je deze roeitrainer ook nog volledig waterpas in.

De belangrijkste nadelen van de VirtuFit Easy Fit roeitrainer

Kunnen wij je direct aanraden om deze roeitrainer aan te schaffen? Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn we in ieder geval behoorlijk positief.

Toch is het zaak om ook met onderstaande nadelen goed rekening te houden.

Geen hartslagmeting

Deze roeitrainer biedt geen hartslagmeting aan. Het advies is daarom om een speciale borstband te dragen en deze aan bijvoorbeeld je smartphone te koppelen.

Op die manier kun je alsnog je hartslag tijdens het trainen in de gaten houden.

Een enkele rail

De VirtuFit Easy Fit roeitrainer beschikt over een rail met een lengte van 111 centimeter. Ideaal. Het is echter wel iets minder fijn dat dit een enkele rail betreft.

Als VirtuFit voor een dubbele rail zou hebben gekozen, zou je veel beter/makkelijker je evenwicht kunnen behouden. Ten behoeve van de stabiliteit is een dubbele rails beter wat ons betreft.

Wat vinden andere gebruikers van de VirtuFit Easy Fit roeitrainer?

De nodige liefhebbers van roeien hebben voor de VirtuFit Easy Fit roeitrainer gekozen. Iets wat onder andere blijkt uit de online beoordelingen die je online kunt vinden.

Wij hebben deze beoordelingen geanalyseerd en kwamen al snel tot de volgende conclusie: de meeste gebruikers zijn bijzonder positief.

Zo spreken de gebruikers positief over het gemak van deze roeitrainers. Ook de beweging die je op de roeitrainer maakt, het minieme geluidsniveau en de algehele bouwkwaliteit kunnen op lovende woorden rekenen.

Al met al zijn alle beoordelingen positief tot heel positief.

Wat kost de VirtuFit Easy Fit roeitrainer?

Hebben wij je met deze VirtuFit Easy Fit roeitrainer review warm weten te maken? En wil je deze roeitrainer graag direct aanschaffen? Dan kun je rekening houden met een prijskaartje van 599 euro.

Voor dit bedrag krijg je de beschikking over een hoogwaardige, handige en inklapbare roeitrainer. De prijs-kwaliteitsverhouding is wat ons betreft dik in orde.

Onze eindconclusie over de VirtuFit Easy Fit

Onder aan de streep zijn wij erg enthousiast over deze roeitrainer. In onze ogen voldoet deze roeitrainer namelijk aan alle wensen die je aan een roeitrainer voor thuisgebruik kunt stellen.

Bovendien zijn wij enthousiast over de prijs-kwaliteitsverhouding van de VirtuFit Easy Fit.

Het feit dat je deze roeitrainer in kunt klappen, vinden wij subliem. Ook de trainingsmogelijkheden, de lengte van de rail en het display zijn volledig naar onze wens.

In onze ogen ga je weinig betere roeitrainers vinden voor een bedrag van 600 euro. Een ware aanrader dus deze roeitrainer van VirtuFit.


VirtuFit roeiers:

Categorieën: Reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *