De 3 beste roeitrainers met magnetische weerstand

beste-magnetische-roeitrainers

We sporten aardig wat af tegenwoordig. We zijn er gek op om ons lichaam even flink aan het werk te zetten en te zweten!

Een roeitrainer is dan ook een van de populairdere fitnessapparaten van het moment. De meeste mensen maken er dan ook wel gebruik van in de sportschool.

Een roeitrainer met magneetweerstand vind je dan ook gauw in een sportschool.

Thuis kun je tegenwoordig ook al snel gebruikmaken van een magnetische roeitrainer! Er zijn er veel te verkrijgen en worden snel bezorgt!

Als je een roeitrainer in huis wilt halen, waar moet je dan op letten? En wat zijn precies de verschillen tussen een roeitrainer met een magneet of luchtweerstand?

In dit artikel nemen we je mee om deze vragen te beantwoorden en geven we je onze persoonlijke top 3!

Verschillen tussen magnetisch en lucht

We hoeven je denk ik niet heel gedetailleerd uit te leggen hoe een roeitrainer in zijn werk gaat. Toch is het slim om nog even snel te kijken hoe het ook alweer zat.

Je neemt simpelweg plaats op het zitvlak van de roeitrainer dat kan bewegen over de rails en trekt aan de handgreep. Deze is met een band of ketting bevestigd aan het vliegwiel dat samenwerkt met een weerstandssysteem.

Dit weerstandssysteem zorgt ervoor dat je training werkt en is te verstellen naar wens.

De meest gebruikte versies van dit systeem zijn magnetische, water– en luchtweerstand. Het lijkt misschien niet heel belangrijk, maar er zitten toch wat verschillen tussen de twee.

Wat zijn deze verschillen precies?

Een luchtweerstand gebruikt, zoals je kunt raden, lucht. Dit zorgt ervoor dat je meer kracht moet gebruiken om harder te roeien.

Dit zorgt ervoor dat de roei-ervaring erg realistisch is en het net lijkt alsof je echt roeit.

Een nadeel, die voor veel mensen een doorslaggevende factor is, is dat een luchtweerstand erg luidruchtig is.

De magnetische weerstand gebruikt een krachtige magneet om de weerstand te bieden. Deze is dan vaak ook simpel aan te passen via de trainingscomputer van het apparaat.

Een groot voordeel hiervan is dat het apparaat een stuk nauwkeuriger kan zijn dan met een luchtweerstand.

Een ander groot voordeel is dat hij zo goed als stil is. Zo kun je zelfs midden in de nacht nog gaan roeien!

De voordelen van de magnetische roeitrainers ten opzichte van de modellen met een luchtweerstand zorgen ervoor dat deze vaak de voorkeur krijgen.

Maar wat zijn dan de meest geliefde modellen op de markt? Wij hebben een top 3 voor je gemaakt van de beste magnetische roeitrainers van het moment!

Onze top 3!

Je kunt je voorstellen dat er talloze verschillende roeitrainers met magneetweerstand zijn op de markt. En dat vermoeden is dan ook juist. Hieronder hebben wij een top 3 gemaakt van de beste magnetische roeitrainers.

We geven je een compleet beeld van de verschillende apparaten. Zo kun je precies de verschillen en overeenkomsten zien en maak je binnen een mum van tijd jouw keuze.

Laten we beginnen!

3. VirtuFit Ergometer Semi-Pro

virtufit-ergometer-roeitrainer-semi-pro-sfeerbeeld

We bijten het spits af met de VirtuFit Ergometer Semi-Pro! Deze roeitrainer heeft een strak, sportief uiterlijk. Het ergonomische ontwerp zorgt voor een fijne manier van trainen en kan dus ook voor langere periodes gebruikt worden.

De Ergometer Semi-Pro is gemaakt van een stevige combinatie van metaal en kunststof en is tot 150 kilo te belasten. Ook is hij te gebruiken tot een maximumlengte van 200 centimeter. Hierdoor is hij voor zo goed als iedereen toegankelijk.

Het 14 kilo wegende vliegwiel werkt perfect samen met de magnetische weerstand en zorgt voor een soepele en prettige roei-ervaring.

De magnetische roeitrainer beschikt over 34 verschillende programma’s die zich richten op verschillende dingen. Denk hierbij aan calorie verbranding en een hartslagprogramma. De weerstand past zichzelf tijdens deze training dan ook automatisch aan.

Pas je toch liever de weerstand zelf aan? Dan kun je gebruikmaken van 16 verschillende weerstandsniveaus. Het weerstandssysteem is zo goed als geluidloos, waardoor hij altijd te gebruiken is. Of je nu graag ’s avonds sport of een gehorig appartement hebt, je kunt altijd wel gebruikmaken van het apparaat.

Het apparaat is voorzien van een helder verlicht lcd-scherm dat de nodige trainingsdata laat zien. Hierop zie je gemakkelijk:

 • Tijd
 • Afstand
 • Aantal slagen
 • Calorie verbruik
 • Wattage
 • Hartslag

Je hartslag wordt gemeten door de hartslagsensoren die in het apparaat zitten. Maak je toch liever gebruik van een borstband? Dan kun je deze gemakkelijk koppelen voor een nauwkeurig resultaat.

Ben je klaar met je training en wil je ervoor zorgen dat hij niet in de weg staat? Dan kun je de rails gemakkelijk opklappen. Vervolgens kun je hem makkelijk wegzetten met de transportwieltjes.

De VirtuFit Ergometer Semi-Pro is een erg stille en stevige magnetische roeitrainer die geschikt is voor elke thuissporter!
2. VirtuFit Row 450

virtufit-row-450

We blijven nog even bij het merk VirtuFit alleen gaan we wel kijken naar een ander model, namelijk de Row 450. Dit is een van de meest geliefde magnetische roeitrainers van het merk en is dan ook een echte uitblinker.  

Ontworpen met een sportieve look waarvan je ziet dat het tegen een stootje kan. Dit komt door de sterke combinatie van metaal en kunststof. Ondanks dat het apparaat hierdoor nog geen 30 kilo weegt is hij toch te belasten tot wel 130 kilo. Met dimensies van 175 x 51.5 x 50 centimeter (LxBxH) is het apparaat te gebruiken tot een lengte van 195 centimeter.

Het comfortabele zitvlak is voorzien van PU wielen die voor een soepele glijbeweging op de rails zorgen. De pedalen van de roeitrainer zijn voorzien van een antislip laag waardoor je je makkelijk kunt afzetten.

Met een vliegwiel van 8 kilo is deze een stuk lichter dan het vorige model dat we besproken hebben. Echter, werkt hij nog steeds perfect samen met het magnetische weerstandsysteem.

Het apparaat beschikt over 10 verschillende weerstandsniveaus. Deze kun je gemakkelijk met de hand instellen via de grote draaiknop die onder de trainingscomputer zit.

De trainingscomputer is simpel te bedienen en is daardoor erg toegankelijk. Je ziet binnen een oogwenk hoelang je bezig bent, wat het aantal verbrande calorieën zijn en wat je aantal slagen in totaal en per minuut zijn. De trainingscomputer heeft geen trainingsprogramma’s of de mogelijkheid te verbinden met andere apparaten.

Als je klaar bent met de roeitrainer dan kun je hem gemakkelijk opklappen en opbergen. Dit doe je door de rails omhoog te doen en het apparaat weg te rijden via de transportwieltjes.

Als het gaat om techniek heeft het apparaat misschien nog wat te wensen, maar als je op zoek bent naar een magnetische roeitrainer die werkt dan ben je met de Row 450 aan het juiste adres!
1. Focus Fitness Row 3

roeitrainer-best-reviewed

Tot slot stappen we af van VirtuFit en kijken we naar de Focus Fitness Row 3.

Met een haast futuristisch, maar sportief ontwerp is dit een van de meest geliefde magnetische roeitrainers van het moment. Het ontwerp zorgt voor een stevige en stabiele roeitrainer die maar 31 kilo weegt. Toch is hij te belasten tot 120 kilo en is dus toegankelijk voor een hele hoop mensen.

De afmetingen van het apparaat zijn 207 x 46 x 80 centimeter (L x B x H) wat ervoor zorgt dat hij te gebruiken is tot een lengte van 190 centimeter.

Het vliegwiel weegt een flinke 12 kilo en werkt uiteraard samen met een magnetische weerstand. Er zijn 16 verschillende weerstandsniveaus waardoor de roeitrainer door zowel beginners als ervaren sporters te gebruiken is. De weerstand wordt volledig automatisch aangepast aan jouw wensen!

De 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s zorgen voor een goede uitdaging. Deze bestaan uit onder andere interval, helling en combinatie trainingen. Ook kun je gebruikmaken van het manuele programma waardoor je volledige controle hebt over het apparaat.

Naast de programma’s laat het heldere lcd-scherm ook nog de nodige informatie zien die je nodig hebt tijdens je training. Hier vind je:

 • Afstand
 • Snelheid
 • Tijd
 • Calorie verbruik
 • Hartslag
 • Slagen per minuut

De hartslag wordt gemeten via de hartslagsensoren die in de handgreep zitten. Voor een nog nauwkeuriger resultaat kun je er ook voor kiezen om een borstband te koppelen aan het apparaat. Deze moet je nog wel even los aanschaffen.

Als je klaar bent met het apparaat kun je ook deze makkelijk opklappen en wegzetten. Dit doe je door hem simpelweg weg te rollen met de transportwieltjes.

De Focus Fitness Row 3 is dan ook heel veel roeitrainer voor een relatief klein prijsje!Conclusie

Er zijn enorm veel verschillende magnetische roeitrainers op de markt. Deze beschikken allemaal over hun eigen voor- en nadelen.

In dit artikel hebben wij voor jou de beste van het moment op een rijtje gezet zodat je makkelijker kunt kiezen.

Welke roeitrainer met magneetweerstand kies jij uit? Hieronder bekijk je het totale aanbod:
Categorieën: Roeitrainers

2 reacties

Maria · januari 30, 2023 op 10:55 am

beste mensen, fijn zo’n overzicht maar voor mij is niet duidelijk welke type/merk wat er op de markt is nou de állerhoogste weerstand heeft als je ze met elkaar vergelijkt. Dus welke heeft de hoogste weerstand van de magneetmachines, welke van de luchtmachines.
groet!

  Ronald · februari 13, 2023 op 4:49 pm

  Hey Maria, bedankt voor je reactie! Dat is inderdaad heel lastig te testen/onderzoeken. Want de hoogste weerstand kan op de ene roeimachine zwaarder aanvoelen dan op de andere, ook al hebben ze evenveel weerstandsniveaus. De machines uit dit lijstje hebben in elk geval een weerstand die zwaar genoeg gaat, geleidelijk overgaat in niveaus en natuurlijk aanvoelen.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *