VirtuFit Row 800 – Specialisten review

Met de alsmaar toenemende populariteit van thuis sporten zijn roeitrainers niet meer weg te denken uit onze huizen. Zo zijn deze populaire fitnessapparaten vandaag de dag, naast hometrainers en crosstrainers, bij veel mensen thuis te vinden.

De VirtuFit Water Resistance Compact Row 800, of VirtuFit Row 800 in het kort, is een van deze geliefde toestellen. Het apparaat is dan zelf ook immens populair.

Maar wat maakt de VirtuFit Row 800 nu zo populair? En wat maakt deze zo uniek?

In dit artikel gaan we alles omtrent de Nederlands ontworpen roeitrainer behandelen. Zo vertellen we je precies wat het apparaat inhoudt en geven we je de voor- en nadelen van het toestel.

Een verdiepende kijk op de VirtuFit Row 800

Maar voordat we natuurlijk kunnen gaan kijken naar de voor- en nadelen van een apparaat moeten we eerst gaan kijken naar het apparaat in kwestie.

Hieronder gaan we stap voor stap de VirtuFit Row 800 behandelen.

Het ontwerp

Te beginnen met het ontwerp. Want als we kijken naar de VirtuFit Water Resistance Compact Row 800 dan zien we al gauw dat we te maken hebben met een apparaat van topkwaliteit.

De roeitrainer is gemaakt van een sterke combinatie van kunststof en metaal. Door het unieke ontwerp met de afmetingen 160 x 52 x 87,5 cm (LxBxH) zorgt ervoor dat het toestel te belasten is tot een gewicht van maar liefst 140 kg.

Het toestel is te gebruiken tot een lengte van 200 cm.

virtufit-water-resistance-compact-800

De constructie van het apparaat zorgt ervoor dat je op een comfortabele 50 cm van de grond zit. Hierdoor is het een stuk minder waarschijnlijk dat je last van je rug zult gaan krijgen.

Ook is hierdoor het op- en afstappen van de roeitrainer een stuk makkelijker.

Het comfortabele zitvlak is extra groot, waardoor je zeker een fijne en comfortabele training zult hebben.

zitting_virtufit_water_roeitrainer

De voetsteunen zijn voorzien van antislip pedalen en verstelbare voetriemen. Zo hoef je niet bang te zijn dat je voeten er vanaf glijden tijdens het sporten.

pedaal_virtufit_row_800

Wat de VirtuFit Row 800 apart zet van andere roeitrainers is dat de watertank van het weerstandssysteem niet aan de voorkant zit.

Deze zit namelijk aan de onderzijde van het apparaat. Hierdoor spaar je een hoop ruimte uit en past het toestel in zo goed als iedere woning.

Als je klaar bent met je oefeningen dan is het toestel ook nog eens gemakkelijk op te bergen. Zo kun je het toestel eenvoudig naar een plek rollen waar deze uit de weg staat met behulp van de transportwieltjes.

Daarna kantel je de trainer omhoog waardoor hij een stuk minder ruimte in beslag zal nemen.

Weerstandssysteem

Iedere roeitrainer is enkel zo goed als dat het weerstandssysteem is. Dit is namelijk het hart achter de roeitrainer.

Gelukkig hoef je je daar bij de VirtuFit Row 800 dan ook geen zorgen over te maken.

Zoals de volledige naam misschien al wel een beetje verklapt heeft, maakt de VirtuFit Water Compact Resistance Row 800 roeitrainer gebruik van een water weerstandssysteem.

virtufit-water-resistance-compact-800

Dit weerstandssysteem zit erg prettig onder de rails van de roeitrainer geplaatst. De sterke band loop van het weerstandssysteem door het frame naar de handgreep, die aan de kop van het apparaat zit.

Het water weerstandssysteem zorgt ervoor dat je een authentieke roei-ervaring krijgt vanuit het gemak van je eigen huis.

Dit komt onder andere door gepatenteerde kunststof schoepen van het toestel. Deze schoepen zijn extra groot waardoor een extra grote weerstand gecreëerd kan worden.

Hoewel je bij andere weerstandssystemen precies de zwaarte kunt instellen, vaak via de trainingscomputer, is het bij een water weerstandssysteem net wat anders. Hierbij bepaal je de weerstand door harder of juist zachter aan de handgreep te trekken. Op de watertank staan 8 strepen die oplopend een indicatie geven van de zwaarte van de weerstand.  

Ondanks dat het water weerstandssysteem met veel voordelen komt, komt er ook wel wat meer onderhoud bij kijken. Zo zal je de watertank van het apparaat zelf schoon moeten houden en het water moeten verversen.

Gelukkig komt er bij de levering van de roeitrainer een setje reinigingstabletten die de tank schoon maken. Zo gaan deze een nare groene kleur en ongewenste geurtjes tegen.

De actuele kortingspagina ontdek je direct via de onderstaande knop:


Display

Als het weerstandssysteem van een roeitrainer het hart is, dan is het display het brein. Hoewel de meeste fitnessapparaten tegenwoordig voorzien zijn van verschillende trainingsprogramma’s is deze bij de VirtuFit Row 800 relatief simpel gehouden.

Het display van de Row 800 is zo ingericht dat je de volgende parameters precies kunt aflezen:

  • Tijd
  • Afstand
  • Verbrandde calorieën
  • Aantal slagen per minuut
  • Hartslag

Om je hartslag te kunnen waarnemen moet je een losse borstband koppelen met het apparaat. Deze kun je eenvoudig met een 5kHz signaal koppelen. 

Het lcd-scherm geeft je tijdens je training een perfecte inzage in alles wat je moet weten. Doordat je het scherm kunt kantelen weet je ook altijd zeker dat je dit alles perfect kunt aflezen!

kantelbare_trainingsdisplay

Ben je deze gegevens een beetje zat en wil je liever naar een film of serie kijken? Dan kun je gemakkelijk je tablet of smartphone in de tablethouder voor het display plaatsen.

Voor- en nadelen

Nu dat we precies een beeld hebben van wat de VirtuFit Row 800 is en hoe deze in zijn werk gaat, kunnen we gaan kijken naar de voor- en nadelen van het apparaat. Deze hebben we speciaal voor jou hieronder op een rijtje gezet!

Voordelen

Te beginnen bij de voordelen, want wat is er nu leuker dan beginnen met het positieve nieuws? Hieronder hebben we alle voordelen van de Row 800 voor je.

Compact ontwerp

De VirtuFit Row 800 heeft een extra compact ontwerp in tegenstelling tot veel andere roeimachines. Op deze manier is de roeitrainer een stuk toegankelijker, ook voor mensen die een minder grote woning hebben.

Toegankelijk ontwerp

Ondanks zijn formaat is het toestel verrassend stevig! Zo kan het apparaat een gebruikersgewicht aan tot wel 140 kg. Maar naast gewicht is het toestel ook te gebruiken voor lange mensen. Zo kun je het apparaat gebruiken tot een lengte van 200 cm.

Realistisch weerstandssysteem

Het water weerstandssysteem zorgt ervoor dat je het gevoel krijgt dat je echt op een rivier aan het roeien bent. Naast de realistische beleving is een mini pluspuntje nog dat je niet nat wordt tijdens het roeien!

Nadelen

Maar zoals het eeuwenoude gezegde luidt: “Ieder voordeel heeft zijn nadeel.”. Helaas geldt deze regel ook voor de Row 800. Hieronder hebben we de nadelen van het toestel overzichtelijk voor je op een rijtje gezet.

Gebrek van trainingscomputer

Een van de meest prominente nadelen van het apparaat is het gebrek van de trainingscomputer. De Row 800 maakt enkel gebruik van een lcd-scherm om je gegevens te laten zien. Als je gebruik wilt maken van trainingsprogramma’s dan zul je deze zelf samen moeten stellen.

Onderhoud

Hoewel het water weerstandssysteem erg fijn is om gebruik van te maken, komt deze ook met een grote hoeveelheid onderhoud. Je moet de watertank schoonhouden met de reinigingstabletten en periodiek het water totaal vervangen.

Conclusie: Aanrader of Afrader?

row_800_compact

De VirtuFit Water Resistance Compact Row 800 is een uitermate fijne roeimachine. Het ontwerp van de roeitrainer maakt het makkelijk om de roeitrainer na gebruik op te bergen.

Ook zorgt het ontwerp ervoor dat het apparaat voor veel mensen toegankelijk is, wat nog wel eens een probleem kan zijn bij roeitrainers.

Het water weerstandssysteem zorgt voor een realistische roei-ervaring vanuit je eigen huis. Dit komt wel met de prijs dat je de watertank van het apparaat zelf schoon moet houden.

Al met al is de VirtuFit Row 800 een prima roeitrainer voor zowel beginnende als gevorderde sporters. De beste prijs bekijk je direct via de onderstaande knop:Meer aanraders:

Categorieën: Reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *