VirtuFit Ultimate Pro 2 – Mijn eerlijke review

VirtuFit Ultimate Pro 2 Review

Ik heb de VirtuFit Ultimate Pro 2 Ergometer roeitrainer voor jou uitgeprobeerd! 

In deze review ontdek je al mijn bevindingen over de VirtuFit Ultimate Pro 2.

Hoe werkt hij? Welke functies heeft het roeiapparaat zoal? En is het een gouden koop is, of juist niet? 

Eigenschappen van de VirtuFit Ultimate Pro 2

Voor ik je vertel wat ik zelf van het apparaat vond, is het belangrijk om te weten of het apparaat wel bij je past.

Daarom heb ik de eigenschappen van de ergometer roeitrainer op een rijtje gezet, zodat je zeker weet dat hij wel, of niet bij je past. 

Professioneel roeiapparaat

virtufit-ultimate-ingeklapt

Deze roeitrainer is erg populair onder de professionals en in sportscholen. Nu kan je dus professioneel sportschool kwaliteit in huis halen.

Doordat hij gemaakt is voor professioneel gebruik weet je zeker dat je al je kracht erop kwijt kan, hij goed is voor je lichaam en je er goede resultaten mee boekt.  

Ondanks zijn standaard uiterlijk is hij allesbehalve standaard. Je kan het verschil tussen deze roeitrainer en goedkopere direct merken.

En waaraan kan je dat dan merken?

In de materialen. Alleen de beste materialen zijn gebruikt bij de ontwikkeling van de VirtuFit Ultimate Pro 2 roeitrainer, zodat je verzekerd bent van kwaliteit en de juiste resultaten.


Intensiteit

virtufit-ultimate-pro-2-roeitrainer

Doordat de roeitrainer is uitgerust met een roestvrije stalen ketting, kan je intensiever en zwaarder trainen met de VirtuFit Ultimate Pro 2, in tegenstelling tot zijn concurrent, de Concept 2.

Door het hele apparaat heen zit meer staal dan bij andere apparaten en het maximaal belastbaar gewicht is zelfs 230 Kilo!

Hierdoor weet je zeker dat je een tandje bij kan zetten en hij geschikt is om gewicht te verliezen.  

Of je nu 1,50 meter of 2,20 meter lang bent,  je kan hem gewoon gebruiken. Iemand die 2 meter is kan het apparaat net zo intensief gebruiken als iemand van 1,50 meter.

Je moet hem even naar binnen tillen, maar als hij staat dan staat hij! Ook dit draagt bij aan de intensiteit van de training.

Comfortabel trainen

Als je een intensieve training doet, moet het uiteraard wel comfortabel zijn. Met pijn sporten veranderd vaak in niet meer sporten.

Daar hebben ze nu wat op gevonden.

Ze hebben dit roeiapparaat namelijk uitgerust met:

  • een extra hoog zitje van 50 cm hoog
  • voorgevormde zitting
  • volledig verstelbare voetsteunen met antislip
  • extra lange rails van 140 cm lang
  • aluminium handgrepen met een neopreen buitenkant

Al deze functies helpen je om de beste houding aan te houden tijdens het sporten en zo comfortabel mogelijk je spieren te versterken.

De hoge zitting helpt bij het op en af stappen en zorgt er tevens voor dat je minder last van je knieën krijgt.

gevormd-zitvlak

Door de extra lange rails hebben lange mensen alle plek om hun benen goed te strekken, zodat je ook dan geen last meer hebt van je knieën en je echt goed je spieren kan trainen.  

De voetsteunen kan je in lengte en breedte verstellen, waardoor je altijd de juiste houding aanhoudt en je niet gaat schuiven met je voeten tijdens de training.

virtufit-ergometer-roeitrainer-voetpedalen

En met de aluminium handgrepen heb je niet alleen extra grip, maar kan je ook gedag zeggen tegen zere of eelt handen na een stevige training.

Al deze elementen zorgen ervoor dat je je lichaam geen slechte houding kan geven en je jouw spieren op de verkeerde manier traint.

Alles om je lichaam sterk en gezond te maken!

VirtuFit Ultimate Pro 2i

Naast de Pro 2 roeitrainer kan je ook kiezen voor de Pro 2i. Let er goed op dat je voor de meest geschikte variant voor jouw situatie en wensen kiest.

De verschillen: de Ultimate Pro 2i kost iets meer, maar je kunt hem wel verbinden met Bluetooth.

Doordat je dit apparaat met Bluetooth kunt verbinden, kan je hem gebruiken voor virtueel roeien met apps. Ook kan je hem verbinden met een hartslagband. Aan jou dus de keus!

Trainingsprogramma’s

Je weet dus al zeker dat je niet alleen kwaliteit in huis haalt, maar ook comfortabel kan trainen met de VirtuFit Ultimate Pro 2.

Daar blijft het niet bij.

De roeitrainer is namelijk uitgerust met 10 verschillende programma’s en 10 weerstandsniveaus.

trainingscomputer

Daarnaast kan je, door middel van de borstband, je hartslag in de gaten houden waardoor je altijd weet wanneer je rustiger aan moet doen, of wanneer je juist wat harder moet roeien.  

Van het goed leesbare display kan je ook verschillende dingen bij houden. Zoals bijvoorbeeld de verstreken tijd, aantal roeislagen per minuut, calorieverbruik, afstand in meters, wattage, tijd per 500 meter en je hartslag.

Hierdoor kan je gemakkelijk voor jezelf bepalen welk programma het beste is voor je lichaam en met welk programma je je lichaam sterker kan maken! 

Door de VirtuFit Ultimate Pro 2 ergometer kan je ook op vermogen trainen. Dit betekent dat je altijd even veel kracht moet zetten en je dus op de juiste manier je kracht traint.

Het is gevaarlijk om op de verkeerde manier je kracht te trainen. Door de ergometer wordt dit gevaar dus vermeden en weet je zeker dat je je doel op een gezonde manier bereikt!


Extra opties

Wist je dat de VirtuFit Ultimate Pro 2 beschikt over ANT+ en Bluetooth?

Ja zeker, je kan jouw favoriete trainingsapp verbinden met de roeitrainer door middel van bluetooth.

Je houdt dan je voortgangen bij op je telefoon, kan al je voortgangen zien in één handomdraai en roeit langs levensechte routes.

Dat maakt het trainen met de VirtuFit Ultimate Pro 2 alleen maar leuker! 

Daarnaast zit er levenslange garantie op het frame van de roeitrainer. Op al het andere krijg je 3 jaar garantie. Of je hem nu thuis gebruikt, professioneel of semi-professioneel gebruikt.

Zo ben je verzekerd van kwaliteit, en mocht er wel wat kapotgaan, dan kan je terug naar de fabrikant en wordt het gerepareerd!

Mijn ervaring en bevindingen

virtufit-ultimate-pro-2-ergometer-best-reviewed

Voor mij is het altijd belangrijk geweest om actief te zijn.

Maar na een tijdje kende ik de buurt wel met de fiets en had ik geen nieuwe routes meer voor het wandelen.

Daarnaast zit je altijd met het weer als je buiten traint en laten we eerlijk zijn, Nederland is niet het zonnigste land in Europa.

Daarom besloot ik een roeiapparaat in huis te halen. 

Door het bovenstaande verhaal werd ik al snel enthousiast. Echter had een kennis van mij de VirtuFit Ultimate Pro 2 aangeraden.

Dus hoge verwachtingen had ik zeker!

Ik mag van mezelf zeggen dat ik, met mijn 1,80 meter als vrouw zijnde, erg lang ben en dus was het vinden van een geschikte roeitrainer erg lastig.

Dat zorgde er ook voor dat ik extra enthousiast werd bij het lezen over de extra lange rails. Dat was het laatste zetje wat ik nodig had om hem daadwerkelijk aan te schaffen. 

Aankomst en montage

De verzending liep erg goed en binnen no-time had ik de roeitrainer in huis.

Zoals je kon lezen was het inderdaad wel even naar binnen tillen, maar een warming-up voor je training is altijd aan te raden, dus zo zag ik het slepen van de doos ook. Als een warming-up. 

In het verleden had ik al ervaring met het online bestellen van fitnessapparatuur.

Het ene apparaat is lastiger in elkaar te zetten dan het andere uiteraard, maar de VirtuFit Ultimate Pro 2 was het makkelijkste tot nu.

Zo snel als ik hem in huis had, zo snel stond hij ook in elkaar en klaar om gebruikt te worden.

Dat was voor mij zeker al een heel groot pluspunt!  

Het gebruik & mijn conclusie

handgreep-roeitrainer

Na een snelle montage kreeg ik ook zin om mij snel om te kleden en te beginnen met trainen.

Dus, dat is ook wat ik heb gedaan!

Omdat ik al een tijdje niet meer in de sportschool ben geweest, moest ik even goed in mijn geheugen graven als het gaat om het opstappen en het gebruik van de roeiapparaten in de sportschool.

Maar het verschil was goed te merken. Het verhoogde stoeltje was erg prettig en de vormingen zaten precies goed.

Ik denk alleen dat het vervelend kan zijn voor mensen met een overduidelijk peren figuur, door de verhogingen aan de zijkant van de zitting. 

Daarnaast waren de voetsteunen en de handgrepen echt antislip. Dat was voor mij het belangrijkste, omdat je jezelf kan bezeren als je gaat glijden tijdens een intensieve training.

En dat was nog een punt, kan je er wel echt intensief op trainen?

Het antwoord daarop is ja! Ik kon zo hard trainen als ik wilde en het apparaat bewoog niet, schoof niet over de vloer en hield dezelfde hoeveelheid wattage aan. 

Ook kon ik merken dat mijn lichaam minder pijn deed na een goede work-out. Normaal heb ik persoonlijk direct pijn, maar deze keer helemaal niet!

Het roeiapparaat neemt ook nog eens weinig plek in beslag door zijn smalle design, waardoor hij niet opvalt in de woonkamer.

Ik ben over het algemeen erg positief over de VirtuFit Ultimate Pro 2 in alle opzichten. De fabrikant komt zijn beloftes na en levert echte kwaliteit voor een mooie prijs!

Klik op de knop hieronder en verzeker jezelf van de laagste prijs:Meer reviews:Heb je vragen of zelf ervaringen met deze roeitrainer? Laat dan een reactie achter hieronder!

Categorieën: Reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *