Inklapbare roeitrainer kopen – Beste opvouwbare roeiers

Laatst bijgewerkt door Ronald op december 24, 2021

roeitrainer-inklapbaar

Het hebben van een goed fitnessapparaat is tegenwoordig voor velen de normaalste zaak van de wereld. Je ziet dan ook steeds vaker dat apparaten zoals een roeitrainer bij veel mensen thuis te vinden is.

Als je een kleiner huis hebt, dan heb je geen zin in zo’n groot en lomp fitnessapparaat in je huis. Een inklapbare roeitrainer kan dan misschien wel de perfecte oplossing voor jou zijn.

Maar wat is een goede inklapbare roeitrainer? En waar moet ik op letten bij een opvouwbare roeitrainer?

In dit artikel nemen we je mee in de wereld van de inklapbare roeitrainer. Zo beantwoorden we de bovenstaande vragen, geven we je de voordelen en onze aanbevelingen!

Waarom een inklapbare roeitrainer?

Een roeitrainer is een van de meest effectieve manieren van sporten. Zo val je gemakkelijk af, train je je conditie en versterk je verschillende spiergroepen.

Maar wie aan het rondkijken is voor een roeitrainer komt waarschijnlijk ook al gauw tot de conclusie dat deze vaak behoorlijk groot zijn.

Dit komt door de lengte van het roeiapparaat. Deze moet namelijk ongeveer even lang zijn als een volwassen man, rond de 180 cm.

Dit komt doordat er plaats moet zijn voor het weerstandssysteem en natuurlijk voor de rails. Deze moet dan ook behoorlijk lang zijn om plaats te hebben voor je benen.

Nu zijn er natuurlijk mensen die een roeiapparaat makkelijk thuis kwijt kunnen. Helaas geldt dat niet voor iedereen. De lengte van het apparaat kan dan ook gezien worden als een probleem.

Maar waar problemen gecreëerd worden, worden oplossingen bedacht!

Een inklapbare roeitrainer, ook wel een opvouwbare roeitrainer genoemd, is gemakkelijk op te bergen. Door de roeitrainer inklapbaar te maken kun je hem namelijk gemakkelijker in de hoek van de kamer kwijt of zelfs onder het bed.

Het aanschaffen van een inklapbare roeitrainer kan dan voor mensen met een kleinere woning een absolute zegen zijn.

Is een inklapbare roeitrainer wel goed?

Een roeitrainer is een apparaat dat je er flink van langs kunt geven. De stevigheid van een roeitrainer is dan ook cruciaal voor het soepele verloop van de training.

Hoewel je misschien zou verwachten dat dit bij een inklapbare roeitrainer minder is, is dit absoluut niet waar.

In de begindagen van het roeiapparaat leverde je natuurlijk in op de stevigheid door hem inklapbaar te maken, maar dat is tegenwoordig niet meer het geval.

Fabrikanten en ontwikkelaars letten er dan ook goed op dat de stevigheid goed gecontroleerd wordt.

Onze aanbevelingen

Een opvouwbare roeitrainer komt met veel voordelen. Het brengt de uitdaging van een roeitrainer met het gemak van de opbergmogelijkheden. Maar waar begin je met je zoektocht naar de ideale inklapbare roeitrainer voor jou?

Gelukkig hebben we dit voor jou al een stukje makkelijker gemaakt. Hieronder hebben we de 3 beste inklapbare roeitrainers van het moment voor je op een rijtje gezet.

Focus Fitness Row 3

roeitrainer-best-reviewed
row-3-roeitrainer-ingeklapt

We bijten het spits af met de Focus Fitness Row 3. Deze sportieve en gemakkelijk op te bergen roeitrainer kan dan ook dé roeitrainer voor jou zijn!

Het roeiapparaat is 223 x 46 x 80 cm (LxBxH) en is gemaakt van een sterk metaal. Hierdoor is hij te gebruiken tot een gewicht van 120 kg en heeft hij zelf een gewicht van 35 kg. Deze factoren zorgen ervoor dat het toestel flink stevig staat.

De inklapbare roeitrainer is voorzien van een elektromagnetisch weerstandssysteem en een 12 kg wegend vliegwiel. Hierdoor kun je kiezen uit 16 uitdagende weerstandsniveaus en heb je een realistische roei-ervaring.

De weerstandsniveaus kun je eenvoudig via de trainingscomputer instellen. Hier kun je ook kiezen uit een van de 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s en zie je de volgende parameters terug:

 • Afstand
 • Snelheid
 • Tijd
 • Verbrandde calorieën
 • Hartslag
 • Slagen per minuut

De hartslag wordt gemeten dankzij de hartslagsensoren in de ergonomische handgreep van het apparaat. Voor een nog nauwkeuriger resultaat kun je de Focus Fitness Row 3 ook koppelen met een borstband.Tunturi Competence R20

r20-cardio-fit-inklapbaar

Als we het hebben over fitnessapparaten van topkwaliteit, dan kan Tunturi niet achterblijven. En met de Competence R20 weet het bedrijf dan ook weer te laten zien waarom het ertoe doet.

De inklapbare roeitrainer is te gebruiken tot een lengte van 205 cm en een gewicht van 135 kg. Dit komt door het sterke metalen ontwerp met de dimensies 209 x 54 x 80 cm (LxBxH). De enkele rails in na gebruik eenvoudig op te klappen, waardoor hij nooit in de weg staat.

De roeitrainer maakt gebruik van een magnetisch weerstandssysteem en heeft een vliegwiel van 6 kg. Dit zorgt ervoor dat het apparaat voorzien is van 8 weerstandsniveaus die je met de draaiknop gemakkelijk kunt instellen.

Op het display van het apparaat kun je gemakkelijk een van de 3 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s selecteren en de volgende gegevens terugzien:

 • Afstand
 • Verbrandde calorieën
 • Energieverbruik
 • Hartslag
 • Roeislagen
 • Snelheid
 • Tijd

De hartslag wordt alleen weergegeven als je een los aangeschafte borstband aansluit.VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro

virtufit-ergometer-roeitrainer-training

Tot slot hebben we nog de VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro. Deze zwart met groene inklapbare roeitrainer van Nederlandse bodem heeft het beste van een roeitrainer met het gemak van het opklappen.

opgevouwen-ergometer-semi-pro

De kunststoffen en metalen combinatie zorgt voor een belastbaar gewicht tot maar liefst 150 kg. Het apparaat is 205 x 51 x 64 cm (LxBxH), maar opgeklapt slecht 90 x 51 x 122 cm (LxBxH). Hierdoor kun je het apparaat gemakkelijk na de training opbergen!

Het toestel is voorzien van een magnetisch weerstandssysteem en een vliegwiel van 14 kg. Hierdoor heb je toegang tot 16 weerstandsniveaus.

Ook kun je kiezen uit 34 verschillende voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s via de trainingscomputer.

Op het verlichte lcd-scherm zie je ook handige gegevens terug:

 • Tijd
 • Afstand
 • Snelheid
 • Calorieën
 • Hartslag
 • Wattage

De hartslag wordt gemeten door een borstband. Deze zul je helaas zelf nog even moeten aanschaffen mocht je gebruik hiervan willen maken.Conclusie

Een roeitrainer is een apparaat voor zo goed als iedereen. Helaas hebben de roeiapparaten vaak veel ruimte nodig waardoor ze niet door iedereen te gebruiken zijn.

Het kopen van een van de bovenstaande inklapbare roeitrainers kan dan ook de perfecte oplossing zijn voor jouw sportwensen!

Welke roeitrainer koop jij?Meer koopgidsen:

Categorieën: Roeitrainers

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.