VirtuFit Pro Water 1000 Review – Wat mag je verwachten?

VirtuFit Row 1000 Review

Het gebruiken van een roeitrainer is voor veel mensen de ideale manier van trainen. De apparaten bieden namelijk een behoorlijk pittige work-out die op een makkelijke en toegankelijke manier te voltooien is.

De VirtuFit Pro Water 1000 is dan ook van de meest geliefde roeitrainers van het moment.

Maar wat zorgt ervoor dat het apparaat zo geliefd is? En wat maakt dit model nu zo uniek?

In dit artikel gaan we de VirtuFit Pro Water Resistance Row 1000 compleet nalopen en ontleden.

Tot slot geven we je ook alle voor- en nadelen van het toestel, waardoor je precies weet waar jij aan toe bent!

Het apparaat zelf

Maar natuurlijk voordat we de voor- en nadelen van het toestel kunnen gaan bespreken moeten we eerst een kijkje nemen naar het apparaat zelf.

Hieronder gaan we het volledige toestel bespreken en nemen we je mee langs alle belangrijke punten.

Het ontwerp

Laten we beginnen met het meest opvallende, namelijk het ontwerp. Want als we een blik werpen op de Pro Water 1000 dan zien we al gauw dat we te maken hebben met een kwaliteitstoestel.

Het apparaat is gemaakt van een erg sterke combinatie van kunststof en metaal. Dit zorgt niet alleen voor een stijlvol en sportief uiterlijk, maar maakt het ook mogelijk het toestel te gebruiken tot maar liefst 227 kg.

De dimensies van de VirtuFit Row Water 1000 zijn 205 x 52 x 96 cm (LxBxH). Hierdoor is het toestel te gebruiken tot een lichaamslengte van maar liefst 205 cm.

virtufit_pro_water_resistance_row_1000

De pedalen van het toestel zijn voorzien van een antislip laag. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat je uitglijdt tijdens de training. Deze pedalen zijn ook nog extra groot gemaakt en voorzien van riempjes, waardoor zo goed als iedere schoenmaat erin past.

Het zitje lijkt aan de kleine kant, maar is verrassend comfortabel. Het comfortabele ontwerp en de hoogte van 34 cm zorgt ervoor dat het toestel erg fijn in gebruik is.

De handgreep van het toestel zit boven de voetsteunen geplaatst, en is gemaakt van metaal en kunststof om grip te garanderen.

rails_en_pedalen

Als je klaar bent met je training dan is het apparaat, ondanks zijn grote, toch gemakkelijk op te bergen. Je kunt namelijk eenvoudig de rails opklappen waardoor hij een stuk minder ruimte in beslag neemt.

Zodra de rails is opgeklapt kun je het toestel eenvoudig op een andere plek rollen door de transportwieltjes aan de bodem.

Het weerstandssysteem

Als we gaan kijken naar de anatomie van een roeitrainer, dan is het weerstandssysteem toch absoluut het hart. En met een hart als die van de VirtuFit Pro Water 1000 zit je gegarandeerd goed!

Waar veel andere roeimachines voorzien zijn van een elastisch of lucht weerstandssysteem zit dat bij de Pro Water 1000 toch wat anders.

Wellicht dat de naam het al een beetje verklapt heeft, maar het toestel beschikt over een waterweerstandssysteem.

gevulde_watertank_row_1000

Het waterweerstandssysteem geeft je de sensatie dat je op daadwerkelijk water aan het roeien bent. Hierdoor is niet alleen het gevoel nauwkeurig, maar ook de weerstand zelf.

Het waterweerstandssysteem zorgt ervoor dat de roeisensatie zwaarder wordt naar mate je harder roeit. Hierdoor kun je de work-out zo zwaar maken als dat je zelf wilt.

Dit weerstandssysteem zorgt er overigens ook voor dat het toestel een stuk stiller is dan andere systemen. Het kleine beetje geluid dat gemaakt wordt is overigens ook een stuk prettiger om te horen dan de andere weerstandssystemen.

Het toestel beschikt voer gepatenteerde kunststoffen schoepen. Deze zorgen ervoor dat er een extra grote weerstand gegenereerd kan worden dankzij de grote en hoeveelheid. Deze schoepen zorgen ervoor dat de beleving nog realistischer is dan ooit tevoren.

TIP: interesse in deze roeitrainer? Bekijk dan hier de huidige aanbieding >>


Trainingscomputer

Als het weerstandssysteem het hart van de roeitrainer is, dan is de trainingscomputer het brein.

De trainingscomputer is normaal een van de plekken waar je gemakkelijk het weerstandsniveau kunt regelen van je fitnessapparaat. Maar door het waterweerstandssysteem van de Pro Water 1000 hoef je helemaal geen weerstandsniveau te selecteren.

Maar denk maar niet dat de trainingscomputer geen nut heeft. Je kunt hier namelijk kiezen uit een van de 32 verschillende trainingsprogramma’s.

De trainingsprogramma’s zijn uiteenlopend en geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Deze zorgen voor een grote variatie en zijn gemakkelijk via het lcd-scherm te volgen.

Naast de trainingsprogramma’s kun je ook nog de belangrijkste trainingsgegevens vinden op het scherm. Zo zie je de volgende parameters:

  • Tijd
  • Afstand
  • Hartslag
  • Wattage
  • Rotaties per minuut

Om gebruik te kunnen maken van de hartslag functie zal je een losse borstband moeten koppelen.

virtufit_pro_water_resistance_row_1000_schermpje

Het lcd-scherm is overigens eenvoudig te kantelen en in hoogte te verstellen. Zo weet je zeker dat je altijd een duidelijk zicht hebt op alle gegevens.

Connectiviteit

Vandaag de dag is het haast vanzelfsprekend dat je je fitnessapparaat kunt koppelen aan je smartphone of tablet. Gelukkig is dat bij de VirtuFit Pro Water Resistance Row 1000 dan ook het geval.

Je kunt eenvoudig je smartphone of tablet koppelen om zo gebruik te maken van veel verschillende sport apps. Zo kun je eenvoudig de leukste en mooiste routes bevaren via KinoMap vanuit je eigen woonkamer.

roeitrainer_kinomap_row_1000

De applicatie houdt ook je gegevens en voortgang bij zodat je gemakkelijk al je resultaten op een plek hebt.

De roeitrainer is voorzien van een tablethouder aan de voorzijde waardoor je gemakkelijk alle omgevingen van KinoMap kun zien. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om gewoon je favoriete serie of film aan te zetten.

Voor- en nadelen van de Row 1000

Uiteraard heeft alles zo zijn eigen voor- en nadelen. De VirtuFit Pro Water 1000 is dan ook geen uitzondering op deze regel. Hieronder hebben we de voor- en nadelen voor je gemakkelijk op een rijtje gezet.

Voordelen

Laten we beginnen met het leuke deel, de voordelen. Het apparaat neemt namelijk aardig wat voordelen met zich mee.

Waterweerstand

Te beginnen met de meest voor de hand liggende, het waterweerstandssysteem. Dit weerstandssysteem zorgt er namelijk voor dat je de zwaarte volledig zelf in de hand hebt. Ook draagt dit mee aan een authentieke roei-ervaring.

Gemakkelijk opbergen

Het toestel is na gebruik eenvoudig op te bergen. Dit komt doordat de rails op te klappen is. Vervolgens kun je het toestel makkelijk op een andere plek rollen met de transportwieltjes.

Connectiviteit

Natuurlijk is het fijn als je gemakkelijk je smartphone of tablet kunt koppelen aan je fitnessapparaat. De connectiviteit zorgt ervoor dat je verschillende apps kunt gebruiken die je training verrijken.

Nadelen

Zoals het eeuwenoude gezegde luidt: “Ieder voordeel heeft zo zijn nadeel.”. Dat gaat ook op voor de Pro Water 1000 van VirtuFit. Hieronder enkele nadelen aan het apparaat.

Schoonmaken

Hoewel het waterweerstandssysteem voor een aangename training zorgt moet deze wel schoongehouden worden. Je moet regelmatig de tank schoonmaken en nieuw water erin doen om schimmel te voorkomen.

Batterijen

Het gebruiken van netstroom is vrij normaal vandaag de dag, toch heeft VirtuFit ervoor gekozen de Pro Water 1000 op batterijen te laten werken. Hierdoor moet je deze regelmatig vervangen om het apparaat optimaal te kunnen blijven gebruiken.

Onverlicht display

Het lcd-scherm van de Row Water 1000 is helaas niet verlicht. Hierdoor kan het zijn dat deze af en toe wat lastig af te lezen is als er minder licht in de ruimte aanwezig is.

Conclusie: Betrouwbare koop?

virtufit_water_roeitrainer_reviews

Het gebruiken van een roeitrainer kan wonderen verrichten voor je armen, benen, rug en nek. Het gebruiken van de VirtuFit Pro Water Resistance Row 1000 zorgt ervoor dat je dit met de kracht van water weet te verwezenlijken.

Hoewel het apparaat op batterijen werkt is het toestel voorzien van verschillende trainingsprogramma’s waardoor er altijd wel een training bij zit die bij jou past.

Mocht je deze roeitrainer willen kopen, mis dan niet de beste deal. Klik op de knop hieronder voor de huidige aanbieding:
Mogelijke alternatieven:

Categorieën: Reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *