VirtuFit Ergometer roeitrainer Semi-Pro: Review & ervaringen

virtufit_ergometer_roeitrainer_semi-pro_head

Ben je op zoek naar een roeitrainer? Grote kans dat je de VirtuFit Ergometer Semi-Pro bent tegengekomen.

Alleen weet je misschien nog niet of dit wel de geschikte roeitrainer voor jou is..

Daarom ben ik voor deze review op zoek gegaan naar alle voor- en nadelen van de VirtuFit Ergometer roeitrainer Semi-Pro.

Ik heb een aantal grote voordelen van het toestel ontdekt en ook enkele mindere puntjes.

Om je een goed beeld te geven over de VirtuFit Ergometer Semi-Pro, zullen we eerst zijn belangrijkste eigenschappen overlopen. Vervolgens zullen we ook de grootste voor- en nadelen bespreken.

Tot slot hebben we ook een analyse gemaakt over voor wie deze roeitrainer het meest geschikt is.

Lees dus zeker even tot het einde.


De eigenschappen van de VirtuFit Ergometer Semi-Pro

Ik zet hieronder de belangrijkste eigenschappen van deze roeimachine voor je op een rijtje. Daardoor krijg je een goede indruk van dit apparaat.

Ook kun je daardoor beter besluiten of hij past bij jouw wensen. Neem ze dus even goed door.

VirtuFit Ergometer Semi-Pro, kwaliteit staat voorop

virtufit-ergometer-roeitrainer-training

De VirtuFit Ergometer roeitrainer Semi-Pro is niet zomaar een fitnessapparaat. Van bij het ontwerp, tot aan de productie heeft men steeds rekening gehouden met kwaliteit.

Die kwaliteit zie je trouwens terugkeren over de hele lijn.

Het toestel op zich weegt maar liefst 34,1 kilogram, wat toch behoorlijk veel is voor een roeitrainer. Met zijn eigen gewicht is deze VirtuFit roeitrainer Semi-Pro belastbaar tot 150 kilogram.

Om zo’n belastbaar gewicht te ondersteunen, is stabiliteit uiteraard belangrijk. De roeitrainer is voorzien van brede poten, zodat hij evenwichtig op de grond staat.

Ook heeft men gebruik gemaakt van erg robuuste materialen om deze VirtuFit roeitrainer te bouwen. De aluminium rails bijvoorbeeld zijn extra dik gemaakt, zodat ze veel steviger aanvoelen.

Trainingsmogelijkheden

virtufit-ergometer-roeitrainer-semi-pro-sfeerbeeld

Wat voor veel sporters het voornaamste is, zijn natuurlijk de trainingsmogelijkheden. Ik kan je alvast verklappen dat deze roeitrainer er heel wat heeft.

Indoor sporten is op zich erg leuk, maar bij velen gaat het al snel vervelen. Daardoor daalt hun motivatie na verloop van tijd. Om dit te voorkomen, kunnen trainingsprogramma’s van pas komen.

De roeitrainer beschikt over maar liefst 34 verschillende programma’s. Bovendien is er een grote variatie tussen de verschillende types van programma’s. Nog leuker is dat ze levensecht lijken.

Je kunt kiezen voor een work-out op een helling, of voor een programma waarbij je naar een calorie verbrandingsdoel toewerkt. Andere mogelijkheden zijn een zelf uitgedacht gebruikers programma, of een interval training.

De hartslagprogramma’s worden mogelijk gemaakt door de ingebouwde ontvanger. Wel zal je zelf nog moeten zorgen voor een borstband, zodat je jouw hartslag nauwkeurig kunt meten.

Naast alle verschillende programma’s, beschikt deze roeitrainer ook over 16 verschillende weerstandsniveaus. Zo kan je in de neutrale modus trapsgewijs opbouwen.

Ook is het mogelijk om op die manier een zachte opwarming te starten en vervolgens een ander programma te kiezen.

Groot display en een handige trainingscomputer

virtufit-roeitrainer-schermpje

Voor sommige sporters is het een uiterst belangrijk onderdeel, maar anderen trekken zich er weinig van aan. Ik heb het natuurlijk over de trainingscomputer.

Heb jij ook wel al eens gemerkt dat het tijdens een intensieve sessie lastig kan zijn om de gegevens af te lezen?

Dankzij het verlichte lcd scherm is dat geen probleem meer. Je kunt op elk moment de trainingsgegevens makkelijk aflezen.

De computer verzameld allerlei gegevens zoals de afgelegde afstand en de tijd dat je al bezig bent. Daarnaast verzamelt hij ook meer specifieke informatie, zoals bijvoorbeeld de wattage of je hartslag.

De trainingscomputer zelf is makkelijk te gebruiken, want alles wijst zichzelf uit. Ik zou zeggen dat dit een goede, maar standaard trainingscomputer is.

Niet te veel toeters en bellen, maar hij doet wat hij moet doen.

Over VirtuFit

Wanneer je een roeitrainer wilt gaan kopen, dan is het merk waarschijnlijk ook wel een belangrijke factor.

Zelf heb ik al heel wat fitnesstoestellen kunnen uitproberen.

VirtuFit is niet alleen bekend omwille van zijn roeitrainers, maar ook van andere apparaten. Binnen de fitnessindustrie hoor je hun merknaam regelmatig vallen en dat is een goed teken.

De groep heeft al meermaals bewezen wat ze kunnen. Zo staan enkele van de bestverkochte producten op hun naam.

Aangezien ze al wat langer bezig zijn, hebben ze ook reeds de kans gehad veel expertise op te bouwen. Ondertussen weten ze goed wat hun klanten verwachten en daar spelen ze ook op in.

Zo is het ook gegaan met deze VirtuFit Ergometer roeitrainer Semi-Pro. Ze zijn vertrokken vanuit de noden van de klant.

Van daaruit hebben ze deze fantastische kwalitatieve roeitrainer kunnen bouwen.

De voor- en nadelen van de VirtuFit Ergometer Semi-Pro

Nu je al een idee hebt over enkele van zijn belangrijkste eigenschappen, kunnen we het hebben over de positieve en minder goede punten van de VirtuFit Ergometer Semi-Pro.

Dit zijn de voordelen op een rijtje:

  • Uiterst stevig ontworpen
  • Mooi design
  • Gebouwd voor ergonomisch gebruik
  • Trainingen voelen natuurlijk aan
  • Voldoende trainingsmogelijkheden
  • Een compact apparaat
  • Een stil weerstandssysteem

Over de stevigheid hebben we het eerder al gehad, maar de andere punten zal ik hieronder nog wat beter toelichten.


VirtuFit Ergometer Semi-Pro design

virtufit_ergometer_semi_pro

Hoewel de meeste roeitrainers vrij standaard zijn ontworpen, heeft deze VirtuFit Ergometer roeitrainer Semi-Pro best een aantrekkelijk design.

Dankzij de strakke vorm en de hoogwaardige afwerking ziet het toestel er gewoon ook echt luxueus uit.

Mocht je geen aparte ruimte hebben om je fitnesstoestel te plaatsen, dan kan je hem gewoon in de woonkamer zetten. Het kan een echte eyecatcher worden.

Vind je ook niet dat een stoer en sportief ogend apparaat automatisch uitnodigt om zelf te gaan sporten?

Met zijn opvallende groene accenten ziet deze VirtuFit Ergometer Semi-Pro Er alvast erg verleidelijk uit.

Ergonomie

Ook op ergonomisch vlak is dit een super apparaat. Ergonomie draait erom dat je jouw spieren en gewrichten niet hoeft te overbelasten tijdens het sporten.

Daarnaast draagt de ergonomie ook bij aan het algemene comfort.

VirtuFit heeft het apparaat zo ontworpen, dat je bij iedere slag in twee richtingen beweegt. Je gaat dus tegelijk naar achter en naar omhoog. Op die manier neem je automatisch een veel betere houding aan.

virtufit-roeitrainer-schermpje

Ook bij het ontwerpen van het zitje heeft men aandacht besteedt aan jouw comfort. Het zitje is namelijk gemaakt van PU schuim.

Daarop zit je tegelijk lekker stevig, maar toch ook voldoende zacht. Op die manier krijg je ook minder last na een langere training.

De voetsteunen of hoe je ze dan ook wilt noemen, zijn voorzien van een speciale textuur; Die zorgt ervoor dat je niet telkens uitschuift.

Naast de ergonomie, heeft men er ook voor gezorgd dat elke beweging heel natuurlijk aanvoelt. Roeien op een fitnessapparaat is uiteraard niet helemaal hetzelfde als in de echte sport.

Toch weet deze VirtuFit Ergometer Semi-Pro aardig in de buurt te komen.

Een compacte roeitrainer, die je makkelijk kunt opbergen

opgevouwen-ergometer-semi-pro

Veel mensen zitten ermee verveeld dat ze geen plaats hebben voor een roeitrainer. Nochtans is die redenering vaak niet correct.

Deze VirtuFit Ergometer roeitrainer Semi-Pro is op zich al vrij compact. Ja, het toestel is inderdaad gemaakt van stevige en robuuste materialen.

Toch betekent dat niet meteen dat je er heel veel plaats voor nodig hebt.

Ook kan je deze roeitrainer na gebruik makkelijk weg plaatsen. Het vliegwiel weegt wel 14 kilogram, dus je moet wel een sterke man of vrouw in huis hebben.

Om het toch een stukje makkelijker te maken, heeft men er transport wielen onder gemonteerd.

Tevens heb je de mogelijkheid om de VirtuFit Ergometer Semi-Pro in te klappen, waardoor hij echt bijna geen plaats meer inneemt wanneer je hem niet gebruikt. Best handig toch?

Een weerstand die je bijna niet kunt horen

virtufit-ergometer-handgreep

De meeste mensen die een roeitrainer in huis halen, zijn niet tevreden over het lawaai dat eruit komt. De meeste roeitrainers beschikken namelijk over een ouder weerstandssysteem.

Deze VirtuFit Ergometer roeitrainer Semi-Pro maakt gebruik van de nieuwste technologie. VirtuFit heeft hem voorzien van een magnetisch weerstandssysteem.

Daarbij zijn er geen elementen die elkaar fysiek aanraken. Magneten zorgen ervoor dat jouw snelheid wordt afgeremd.

Doordat er geen fysieke wrijving ontstaat, is het toestel zelf ook heel erg stil. Zelfs tijdens een intensieve training.

Zijn er ook mindere punten?

Ik heb er heel lang over moeten nadenken..

In de eerste plaats toen ik deze roeitrainer heb getest, kon ik niet meteen iets negatief opmerken.

Vandaag de dag vind ik dat nog altijd moeilijk, want het is echt een prima toestel.

Mocht je me echter vragen wat ik graag nog meer had gezien, dan zou ik het wel weten.

Trainingsapps zijn niet strikt noodzakelijk, maar ze zouden wel nog een extra meerwaarde creëren.

Ik geef toe dat je met 34 verschillende programma’s wel al wat mogelijkheden hebt. Toch ben ik een grote fan van dit soort apps, omdat je er ook je trainingsgegevens mee kunt verzamelen.

Aangezien die apps er niet zijn, kies ik persoonlijk meestal voor een doelprogramma. Ofwel stel ik een bepaalde tijd in dat ik wil gesport hebben, ofwel kies ik voor een aantal calorieën dat ik wil verbranden.

Daarnaast probeer ik door middel van het gebruikersprogramma ook enkele routes zelf te simuleren. Op die manier heb je er nog meer geniet van.

Voor wie is deze VirtuFit roeitrainer Ergometer Semi-Pro geschikt?

virtufit_ergometer_roeitrainer_semi-pro

De naam deed het wel al vermoeden: semi-pro. Deze roeitrainer is dankzij zijn hoge kwaliteit zeker en vast geschikt voor intensieve trainingen.

Intensief trainen hoeft niet noodzakelijk te betekenen dat je dit ook op competitief niveau doet.

Het geeft alleen maar aan dat het toestel gerust tegen een stootje kan. Bovendien heeft dit fitnessapparaat helemaal geen probleem met lang durende trainingen.

Semi-professioneel wil meteen ook zeggen dat dit apparaat eigenlijk niet geschikt is voor commercieel gebruik.

Hierbij wil ik toch enige nuance toevoegen, want voor licht commercieel gebruik moet het zeker een prima apparaat zijn. Denk bijvoorbeeld aan een personal trainer..

Deze VirtuFit Ergometer roeitrainer Semi-Pro is vast en zeker de beste keuze voor iedereen die van een uitdaging houdt op sportief vlak.

Dankzij de vele trainingsmogelijkheden, kan je veel variatie in je schema brengen.

Ook voor mensen die thuis al enkele fitnessapparaten hebben, kan deze VirtuFit roeitrainer een ideale aanvulling zijn.

Met een roeitrainer train je namelijk zeer specifieke spiergroepen, die anders moeilijk te bereiken zijn.

Aan de andere kant lijkt dit toestel me niet de beste keuze als je nog maar pas begint met roeien, of fitnessen in het algemeen.

Het is uiteraard een mooi apparaat voor beginners, maar jammer genoeg ligt de prijs wat hoger dan de instap-modellen.

Heel veel hangt dus ook af van jouw budget.

Hoe zit het met de prijs- kwaliteit verhouding van de VirtuFit Ergometer Semi-Pro?

Als je echt op zoek bent naar een goede roeitrainer om te kopen, dan speelt de prijs- kwaliteit verhouding natuurlijk ook een belangrijke rol.

Je wil uiteraard liefst zoveel mogelijk waarde voor je geld.

Om te besluiten hoe het hiermee zit, heb ik deze roeitrainer vergeleken met andere roeitrainers.

Uiteraard heb ik daarbij goed op de prijscategorie gelet, want anders is zo’n vergelijking zinloos.

Ik kon vrijwel meteen concluderen dat je met deze VirtuFit Semi-Pro veel mogelijkheden hebt. Andere roeitrainers uit deze categorie beschikken meestal over een lichter vliegwiel.

Dit vliegwiel zorgt ervoor dat jouw bewegingen natuurlijker aanvoelen. Daarom is een zwaarder vliegwiel vaak beter dan een lichter.

Nog een groot verschil vond ik terug in de bouwkwaliteit. Heel wat roeitrainers uit deze prijscategorie zijn veel minder stabiel dan deze VirtuFit Ergometer roeitrainer Semi-Pro.

Volgens mij komt dit omdat VirtuFit enkel hoogwaardige materialen heeft gebruikt.

Hopelijk gaat het toestel daardoor dan ook veel langer mee.

Conclusie & Aanbieding

Deze VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro is absoluut een fantastische roeitrainer, die ik aan heel veel mensen zou durven aanraden.

Op basis van al zijn eigenschappen, de vele voordelen en het feit dat hij bijna geen mindere puntjes heeft, kan ik besluiten dat dit een van de beste roeitrainers op de markt is.

Afhankelijk van waar je precies naar op zoek bent en het beschikbare budget, zou dit wel eens de beste roeitrainer voor jou kunnen zijn.

Mocht je nog twijfelen, dan kan je het product altijd nog eens bekijken op de aankooppagina. Daar vind je trouwens alle specificaties terug.

Bekijk het huidige aanbod en de beste prijzen van deze roeitrainer bij de winkels hieronder:Veelgestelde vragen

Bij welke winkel koop ik hem het goedkoopst?

Vergelijk de prijzen via de knoppen hierboven om direct de laagste prijs van dit moment te vinden.

Is deze roeitrainer geschikt voor thuis?

Deze roeitrainer is zeer geschikt voor thuissporters. Hij is namelijk stil, compact en scherp geprijsd.


Meer reviews:


Heb jij ervaringen met deze roeitrainer? Laat het even weten in een reactie hieronder!

Categorieën: Reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *