VirtuFit Row 450: Uitgebreide Review

Gepubliceerd door Ronald op

virtufit_row_450-review

We zijn als mens gek op bewegen en sporten. Dit doen we door te gaan hardlopen, fietsen of een tripje naar de sportschool te nemen. Fitness is dan ook een populaire manier van bewegen.

Veel sportscholen beschikken over de nodige apparatuur. Denk hierbij aan cross-, home- en roeitrainers. Zo is er voor iedereen wel wat.

Roeitrainers zijn een van de populairste fitnessapparaten van het moment. De stevige en uitdagende work-out zorgt ervoor dat je je hele lichaam traint.

Als je op zoek bent naar een roeitrainer dan zul je ongetwijfeld de VirtuFit Row 450 al een keer zijn tegengekomen.

Het apparaat is geliefd bij een flink aantal mensen. De reviews en verslagen over het apparaat zijn dan ook lovend en prijzen hem aan.

Maar wat maakt de VirtuFit Row 450 nu zo’n speciaal apparaat? En wat maakt hem zo geliefd onder de mensen? In dit artikel gaan we achter deze dingen komen en meer.


Wat is een roeitrainer precies?

virtufit-roeitrainer

Voordat we er precies achter kunnen komen wat de Row 450 van VirtuFit zo bijzonder maakt moeten we eerst een betere blik hebben op wat een roeitrainer is.

Een roeitrainer is, net als een home- en crosstrainer, een fitnessapparaat. Een roeitrainer is er dan ook op gemaakt om zo nauwkeurig mogelijk een roeibeweging na te bootsen.

Op deze manier kun je dezelfde work-out krijgen als dat je in een roeiboot zou krijgen. Maar dan zonder het natte pak.

Deze work-out wordt gesimuleerd door de samenwerking van het vliegwiel en het weerstandssysteem. Het vliegwiel is de roterende massa die je aandrijft door aan de handgreep te trekken die met een ketting, band of kabel vastzit aan het vliegwiel.

Het weerstandssysteem is het onderdeel dat ervoor zorgt dat je een zwaardere of lichtere ervaring hebt. Deze kun je vaak instellen met een draaiknop of aan de hand van een trainingscomputer.

Het weerstandssysteem is in veel gevallen elektromagnetisch. Op deze manier is er namelijk veel minder onderhoud nodig en het maakt het apparaat stiller.

Je neemt plaats op het smalle zitje die bevestigd is aan een rails en zet je voeten op de aangewezen pedalen. Het zadel beweegt met je trekbeweging mee door de wieltjes die aan de bodem zitten.

De combinatie van al deze componenten zorgen ervoor dat je het gevoel krijgt alsof je echt aan het roeien bent. Dit zorgt ervoor dat je je rug recht houdt en de mogelijkheid krijgt om zo goed als je hele lichaam in een keer te trainen. 

De VirtuFit Row 450

Je kunt je voorstellen dat er ontzettend veel verschillende modellen roeitrainers op de markt zijn. Dat is ook niet gek, want elke roeitrainer is weer uniek in zijn soort.

Sommige zijn uitgerust met extra technische mogelijkheden of ontworpen om zo stil mogelijk te zijn.

De VirtuFit Row 450 is dan ook een unieke en vooruitstrevende roeitrainer. Hij is geliefd onder veel thuissporters en wordt door vele dan ook aangeprezen als een van de fijnere apparaten op de markt.

Maar wat maakt de Row 450 van VirtuFit nu zo bijzonder en geliefd?

Het ontwerp

We beginnen met een uitgebreide kijk naar het eerste ding dat opvalt aan de roeitrainer; het ontwerp.

De VirtuFit Row 450 valt eigenlijk meteen op! Het strakke ontwerp is erg sportief en ziet eruit alsof het wel tegen een stootje kan.

Dat is ook het geval. Het apparaat is namelijk gemaakt van een sterke combinatie van metaal en kunststof. De combinatie van deze materialen zorgt ervoor dat het apparaat minder dan 28 kilo weegt.

Ondanks dat hij niet veel weegt kan hij toch tegen een flink stootje. De roeitrainer is namelijk te belasten tot wel 130 kilo.

virtufit-row-450-roeitrainer

De dimensies van het apparaat zijn 175 x 51.5 x 50 cm (LxBxHx). Dit zorgt ervoor dat je gebruik kunt maken van de Row 450 tot een lengte van 195 centimeter. Hierdoor is het apparaat door veel mensen te gebruiken.

Ben je klaar met het apparaat? Dan hoef je niet bang te zijn dat hij snel in de weg staat. Je kunt namelijk gemakkelijk de rails opklappen.

Dit zorgt ervoor dat hij aanzienlijk minder ruimte in beslag neemt. Met de transportwieltjes aan de voorste pootjes kun je hem gemakkelijk naar een andere plek rollen, zodat hij nooit in de weg staat als je hem niet gebruikt.

De voetsteunen zitten naast het grote vliegwiel en zijn voorzien van een antislip laag en bandjes. Hiermee kun je je voeten gemakkelijk vastmaken aan de pedalen en hoef je niet bang te zijn dat deze wegglijden.

Wat wel gemakkelijk wegglijdt is het kleine comfortabele zitje. Deze is namelijk voorzien van een setje PU wielen die ervoor zorgen dat je soepeler dan ooit over de rails glijdt.

zitje-op-rails

De handgreep is comfortabel te pakken en is gemaakt met een zacht materiaal. Hierdoor zal je minder snel last krijgen van je handen tijdens het trainen.

Verder is het apparaat nog voorzien van een grote draaiknop waarmee je de weerstand gemakkelijk kunt instellen. Boven deze knop dit de trainingscomputer.

De trainingscomputer

row-450-display

Net als menig ander fitnessapparaat tegenwoordig is ook de VirtuFit Row 450 voorzien van een trainingscomputer.

De trainingscomputer laat je alles zien wat je hoort te weten tijdens je trainingen op het duidelijke lcd-scherm.

Zo kun je gemakkelijk de volgende details zien:

 • Tijd: dit is hoelang je al bezig bent met je training.
 • Calorieverbruik: hier kun je precies zien hoeveel calorieën je verbrand hebt tijdens je oefeningen.
 • Aantal roeislagen: je kunt precies zien hoeveel roeislagen je hebt gemaakt. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen uit een weergave van het totaal aantal slagen en het aantal slagen per minuut.

De trainingscomputer van de VirtuFit Row 450 is vrij simpel gehouden. Hiermee willen we zeggen dat er geen trainingsprogramma’s in geprogrammeerd zijn of connectiviteit met smartapparaten mogelijk is.

Dit kan voor sommige als vrij nadelig worden beschouwen.

Tot slot werkt de trainingscomputer op batterijen. Hierdoor ben je niet meer afhankelijk van een stopcontact en kun je het apparaat gebruiken waar je maar wilt.  

Weerstandssysteem

De VirtuFit Row 450 is voorzien van een fijn elektromagnetisch weerstandssysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat je nauwkeurig de weerstand van kunt instellen door de grote draaiknop onder de trainingscomputer.

Een van de grootste voordelen van het gebruiken van deze weerstand is dat het apparaat hierdoor muisstil is.

Dit betekent dat je op elk gewenst tijdstip van de dag gebruik kunt maken van de Row 450, zonder je buren of huisgenoten tot last te zijn.

Het apparaat is voorzien van 10 verschillende weerstandsniveaus. Hierdoor kun je altijd op een niveau trainen dat aansluit op je wensen.


Mijn ervaringen

Na het lezen van alle positieve reviews heb ik er vertrouwen in gekregen dat de VirtuFit Row 450 misschien wel de juiste keuze voor mij is.

Gelukkig is het apparaat razend populair en is het bestellen hiervan een fluitje van een cent. Zo had ik de pakketbezorger de volgende dag al aan de deur met mijn nieuwe aanwinst.

Opbouwen

Zo snel als dat mijn blijdschap kwam was hij ook weer even bedaard. Toen ik beneden de deur opendeed voor de pakketbezorger schoot de realiteit me even te binnen.

Ik woon namelijk op de tweede etage en krijg het grote, logge pakket niet zomaar in mijn eentje naar boven.

Gelukkig was de pakketbezorger zo aardig om me een handje te helpen en stond de doos binnen enkele minuten in mijn woonkamer.

Met een vriendelijke dank liet ik de bezorger eruit en snelde ik naar boven om mijn nieuwe roeitrainer uit te pakken.

Ik maakte versneld de doos open en zag dat er nog wel het een en ander moest gebeuren aan montage. Gelukkig is er een overzichtelijke, Nederlandse handleiding bijgeleverd.

Dit zorgde ervoor dat ik het apparaat binnen een mum van tijd had staan.

Er wordt vanuit de handleiding aangeraden om het apparaat met twee mensen te monteren. Ik kon het echter vrij gemakkelijk in mijn eentje af.

Nu kan de echte pret beginnen!

Het eerste gebruik

pedalen

Nu ik het apparaat had staan is het natuurlijk tijd om hem eens even grondig op de proef te stellen. Ik heb plaats genomen op het smalle zitvlakje en realiseerde me al gauw twee dingen.

Ten eerste zijn de wieltjes onder het zitvlak zijn gevoelig voor beweging. Ten tweede is het zitvlak, ondanks zijn formaat, verrassend comfortabel.

Dit komt onder andere door de curve dat het zitje heeft. Hierdoor zit je niet zomaar op een hard stukje plastic, maar is hij gevormd naar je lichaam.

Ik pakte de grote handgreep vast en ben begonnen met mijn oefening. Het apparaat werkt wat dat betreft dan ook echt heel comfortabel. Je merkt dat je door de oefening meteen de goede houding aan weet te nemen.

Het weerstandssysteem werkt precies zoals ik verwacht had. Je draait gemakkelijk de knop linksom voor een lichtere work-out en rechtsom voor een zwaardere.

Dit kun je op elk moment van je trainingen doen, dus je hebt volledige controle. Ook is het elektromagnetische systeem zo goed als geluidloos, zoals aangeprezen.

Ik vind dit zelf erg fijn. Ik ben iemand die graag ’s avonds sport en zo ben ik mijn buren niet tot last.

Het display geeft alles keurig weer. Als het aan mij had gelegen had de trainingscomputer nog wel wat meer opties mogen hebben zoals een hartslagfunctie. Desalniettemin doet het precies wat het bedrijf belooft.

Na de training

row-450-opgevouwen

Afgepeigerd door mijn eerste gebruik besefte ik waarom ik deze roeitrainer nodig had. Mijn spieren waren deze training niet gewend, zeg!

Al met al werkt de Row 450 helemaal naar behoren.

Nadat ik klaar was en het apparaat af had gedaan met een handdoek kon ik de volgende functie testen: het opbergen van het apparaat.

Dit is exact wat ik overal had gelezen en hoe het bedrijf het zelf ook aanprijst. Je kunt gemakkelijk het apparaat opklappen en wegrollen met de transportwieltjes.

Dit zorgt ervoor dat hij nooit in de weg staat. Zelfs in mijn relatief kleine appartement kan ik hem keurig in de hoek van mijn slaapkamer kwijt en staat hij inderdaad niet in de weg.

Voor- en nadelen

Na het kopen, monteren en uitproberen van de VirtuFit Row 450 ben ik erg positief gestemd. Maar een apparaat is nooit 100% perfect uiteraard.

Daarom heb ik hieronder de voor- en nadelen van de VirtuFit Row 450 voor je op een rijtje gezet!

Voordelen

 • Zo goed als geluidloos
 • Makkelijke montage
 • Eenvoudig te bedienen
 • Overzichtelijk scherm
 • Opklapbaar
 • Fijne handgreep
 • Comfortabel zitvlak

Nadelen

 • Het apparaat beschikt niet over voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s
 • Te gebruiken tot 195 centimeter en is dus niet geschikt voor langere mensen
 • Geen hartslagfunctie
 • Het apparaat is niet te gebruiken in combinatie met je smartapparaat
 • Het display is niet verlicht en in een minder verlichtte ruimte niet goed zichtbaar

Conclusie

virtufit-row-450

Als je op zoek bent naar een goede en fijne manier van trainen dan kom je al gauw bij een roeitrainer uit. Als je dan bij deze apparaten uitkomt dan is ook de kans behoorlijk aanwezig dat je de naam VirtuFit voorbij ziet komen.

De Row 450 is wat dat betreft een van de betere roeitrainers op de markt. Het apparaat is geschikt voor zo goed als iedereen.

Alleen als je langer bent dan 195 centimeter of meer weegt dan 130 kilo dan is het apparaat niet voor je geschikt.

De montage is eenvoudig en snel gedaan, zelfs door één persoon. Zodra je het apparaat hebt staan kun je meteen aan de slag.

Alle functies van het apparaat zijn gemakkelijk te bedienen en vergt geen direct verstand van fitnessapparatuur.

Van mij hadden er persoonlijk wel wat meer functies op mogen zitten. Ikzelf maak graag gebruik van meerdere fitness apps en zou het graag zien dan deze te combineren zijn met de roeitrainer.

Ook ontbreekt naar mijn idee een hartslagfunctie die ervoor zorgt dat je doelgerichter kunt trainen.

Desalniettemin is de Row 450 van VirtuFit een prima roeitrainer en krijg je absoluut waar voor je geld. Of je nu een ervaren sporter bent of een beginner, met de VirtuFit Row 450 kun je altijd aan de slag!

Klik hieronder om direct de beste prijs en meest gunstige koopvoorwaarden te bekijken:


Meer reviews:

Categorieën: Reviews

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.