VirtuFit Row 600i – Eerlijke Review

virtufit_row_600i-review-header

Wij zijn als Nederlanders een aardig sportief volkje. We houden ervan om naar buiten te gaan en te bewegen. We rennen, fietsen en sporten wat af met zijn alle.

Voor velen is het naar buiten gaan een van de grote voordelen hiervan, maar dit is lang niet voor iedereen wenselijk of zelfs mogelijk.

Sommige van ons zijn minder ter been of vinden het simpelweg gewoon niet prettig om buiten te sporten. Dat is verder ook absoluut niet erg. Gelukkig hebben we te maken met een snelgroeiende markt op het gebied van fitnessapparatuur.

Denk hierbij aan home-, cross- en roeitrainers. Dit zijn allemaal apparaten die in de afgelopen jaren gigantisch gegroeid zijn aan populariteit.

Een van deze apparaten is de Virtufit Row 600i. Als je op zoek bent gegaan naar een roeitrainer voor thuis, dan zul je deze naam wellicht zijn tegengekomen.

De Row 600i is namelijk een van de populairdere modellen op het gebied van roeitrainers.

Maar wat maakt de Virtufit Row 600i nu zo’n speciaal apparaat? En waarom zou het voor jou een uitkomst zijn?

Wij hebben het apparaat op de proef gesteld en gaan je stap voor stap meenemen in onze bevindingen.Wat is een roeitrainer eigenlijk?

De Virtufit Row 600i is een erg populaire roeitrainer. Dat klinkt misschien allemaal wel heel mooi, maar voordat we begrijpen waarom hij zo populair en geliefd is, is het verstandig dat we gaan kijken naar wat een roeitrainer eigenlijk is.

De naam geeft het misschien al wel een beetje weg, maar een roeitrainer is een fitnessapparaat dat zo dicht mogelijk een roei beweging simuleert.

600i-zijaanzicht

Een roeitrainer is daarom uitgerust, net als een hometrainer, met een vliegwiel of schoepenrad. Dit vliegwiel of schoepenrad werkt samen met een elektromagnetische- of windweerstand om een zo realistisch mogelijke roei-ervaring te creëren.

Verder bestaat een roeitrainer nog uit een lange rails met daarop een klein zitje. Het zitje is voorzien van een stel wieltjes aan de bodem waardoor je gemakkelijk over de rails heen glijdt.

zitje-met-rails

Aan het vliegwiel zitten twee plekken voor je voeten. Deze kun je vastmaken met de riemen die eraan vastzitten. Verder heb je nog een lange hendel die met een band, ketting of kabel vastzit aan het vliegwiel.

Deze pak je vast en trek je met een soepele beweging naar je toe. Terwijl je dit doet is het belangrijk dat je je rug recht houdt. Dit is namelijk de goede houding voor het gebruik van het apparaat en zo minimaliseer je de kans op blessures.

Wat maakt de VirtuFit Row 600i uniek?

Nu weten we in grote lijnen wat een roeitrainer is. De Virtufit Row 600i is hier dus een perfect voorbeeld van. Maar elke roeitrainer is natuurlijk uniek in zijn soort en wilt zichzelf zo goed mogelijk op de markt zetten.

Wat maakt de Virtufit Row 600i de roeitrainer die het is?

virtufit-row-600i-kinomap

De Row 600i is erop ontworpen om je hele lichaam te trainen. Dit maakt het apparaat uiterst geschikt als je je conditie wilt verbeteren, een paar kilo wilt afvallen of spiermassa wilt opbouwen.

Je krijgt onderaan de streep dus meer energie en minder kans op kwalen zoals rug-, nek- en schouderklachten.

Design

row-600i-weerstandssysteem

Een van de redenen waarom je minder risico loopt op de bovenstaande klachten is onder andere door het ontwerp.

Met de manier van trainen train je namelijk je hele lichaam, dus dan moet het apparaat zelf ook voorzien zijn van een goed, ergonomisch ontwerp.

De roeitrainer is voorzien van twee grote voetpedalen zijn beide voorzien van een antislip laag. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat je voeten wegglijden tijdens je training.

voetplaat-row-600i

Wil je er toch nog net wat zekerder van zijn dat je voeten op de plek blijven? Dan is de Row 600i ook nog voorzien van twee verstelbare riemen waarmee je je voeten gemakkelijk vastmaakt aan de pedalen.

Het apparaat is zelf ook een robuust staaltje techniek. Hij is te gebruiken voor mensen tot wel 195 centimeter lang en belastbaar tot wel 130 kilo.

Hierdoor kan zo goed als iedereen het apparaat met gemak gebruiken. De voeten zijn voorzien van een antislip laag waardoor je zeker weet dat je op je plek blijft staan tijdens het roeien en niet per ongeluk weg roeit.

Het apparaat is uitgerust met een goed verlicht lcd-scherm. Van het lcd-scherm kun je gemakkelijk de hoek verstellen waardoor hij prima zichtbaar is, of je nu wat langer of korter bent.

Het display

Die draaihoek van het scherm is heel mooi, maar waarom zou je het scherm in de gaten willen houden?

Op het goed verlichte lcd-scherm zie je binnen een oogwenk alle handige informatie die je nodig hebt voor je training.

virtufit-row-600i-schermpje

Je ziet gemakkelijk hoeveel roeislagen hebt gemaakt, in totaal en per minuut, de afstand die je hebt afgelegd, verbrande calorieën en de tijd van je training.

Ook beschikt de Row 600i over de mogelijkheid om je hartslag weer te geven. De hartslag sensoren zitten niet in het apparaat en je zult dus een aparte borstband hiervoor moeten aanschaffen en koppelen.

Het scherm werkt op batterijen. Dit zorgt ervoor dat je nooit meer afhankelijk bent van een stopcontact in de buurt.

Hierdoor kun je bijvoorbeeld ook gemakkelijk je roeitrainer in de tuin zetten met lekker weer zodat je van het zonnetje kunt genieten tijdens je work-out.


Weerstandsysteem

De Virtufit Row 600i beschikt over een elektromagnetisch weerstandsysteem die op 16 verschillende niveaus kan worden gezet.

weerstandssysteem

Doordat het elektromagnetisch is, is het weerstandsysteem zo goed als geluidloos.

Het weerstandsysteem zorgt ervoor dat je een erg natuurlijke roeibeweging kunt simuleren. Hierdoor worden je spieren en gewrichten op een fijne en veilige manier getraind.

De weerstand kun je instellen door de grote draaiknop te gebruiken die onder het handvat van het apparaat zit. Draai hem gemakkelijk linksom voor een lichtere en rechtsom voor een zwaardere work-out.

Hierdoor kun je altijd trainen op het niveau dat jij wilt.

Technologie

Het is tegenwoordig vrij gebruikelijk voor fitnessapparaten om te beschikken over het een en ander op het gebied van technologie.

Denk hierbij aan verschillende bluetooth functies, zoals een borstband voor verbinding met je smartapparaat. De Virtufit Row 600i is hier geen uitzondering op uiteraard.

Het apparaat is namelijk voorzien van een hartslag ontvanger. Deze vangt het 5,3 Khz signaal van jouw borstband op om je hartslag weer te kunnen geven op het scherm.

Verder beschikt de Row 600i nog over de mogelijkheid om gemakkelijk je smartphone of tablet te verbinden. Zo kun je gebruikmaken van de Kinomap app, die gratis te downloaden is voor Apple en Android apparaten.

De Kinomap app geeft interactieve roei-ervaring op je smartphone of tablet. Zo roei je door realistische omgevingen en kun je met de multiplayer functie wedstrijden houden met je vrienden.

Ook is de Kinomap app weer gemakkelijk te koppelen aan andere trainingsapps zoals Strava.

kinomap-roeitrainer-app

Je kunt gemakkelijk je tablet kwijt in de tablethouder die onder het scherm van het apparaat zelf zit. Hierdoor kun je dus optimaal gebruikmaken van de Kinomap app en kun je al je trainingen op een leuke manier voltooien!


Na de training

ingeklapte-virtufit-roeitrainer

De Vitrufit Row 600i is een behoorlijk robuust apparaat. Dat laat hij ook zien met zijn afmetingen van 175 x 48 x 78 (lengte x breedte x hoogte).

Nu kun je je voorstellen dat hij door dit formaat soms nog wel eens in de weg zou kunnen zitten. Daar heeft Virtufit een goede oplossing voor bedacht!

Als je klaar bent met jouw oefeningen voor de dag, dan kun je het apparaat op twee verschillende manieren bewaren.

Je kunt ervoor kiezen om hem te kantelen, waardoor je de lengte naar de hoogte verplaatst, of je klapt het apparaat op.

Hierdoor krijgt hij de dimensies 125 x 48 x 71 (lengte x breedte x hoogte). Op deze manier kun je er dus zelf voor kiezen hoe je het apparaat opbergt aan de hand van jouw wensen.

Voordelen

Je hebt nu een goed beeld van hoe de Virtufit Row 600i werkt, wat hij kan en hoe hij in elkaar steekt. Je bent je ervan bewust dat er aardig wat voordelen zijn aan het apparaat. Denk hierbij aan:

  • Smartphone en tablet comptabiliteit
  • Hartslag ontvanger
  • Gemakkelijk op te bergen
  • Overzichtelijk scherm

Smartphone en tablet comptabiliteit

Je hebt het hierboven al wel een beetje gelezen, maar de Row 600i is op verschillende manieren te verbinden met je smartphone of tablet.

Sterker nog, het apparaat beschikt over een tablethouder. Hierdoor kun je je tablet gemakkelijk ophangen en bedienen tijdens het trainen.

Gebruik je tablet of smartphone voor de Kinomap app om door de mooiste omgevingen te roeien en verbind deze door met jouw favoriete fitness app zoals Strava.

Hartslag ontvanger

Op het scherm van de Row 600i kun je gemakkelijk alle data terugzien. Een van deze gegevens is je hartslag, mits je beschikt over een borstband.

De borstband wordt opgepakt door de hartslag ontvanger op een frequentie van 5,3 Khz. Hierdoor kun je accuraat je hartslag bijhouden tijdens de training.

Gemakkelijk op te bergen

Het apparaat kan soms als wat groot worden ervaren en daardoor een beetje in de weg staan. Dit is vooral zo als je een wat kleinere woning hebt of het apparaat in een kleinere ruimte in je woning wilt gebruiken.

Je kunt het apparaat echter gemakkelijk kantelen of opklappen. Hierdoor verplaats je de lengte dimensie naar de hoogte, wat weer extra ruimte bespaard.

Overzichtelijk scherm

lcd-scherm-close-up

Het scherm van de Row 600i hebben we het al eventjes kort over gehad. Maar naast dat het scherm je hartslag kan weergeven geeft hij nog veel meer handige data.

Denk hierbij aan je afgelegde afstand, aantal roeislagen in totaal én per minuut, het aantal verbrande calorieën en de tijd dat je bezig bent.

De hoek van het lcd-scherm is bovendien te verstellen, waardoor hij ook prima te zien is als je wat langer of korter bent.

Nadelen

Maar als je deze voordelen zo zien dan kun je al gauw achter je oren gaan krabben om je af te vragen wat de nadelen van het apparaat dan zijn.

Dat is ook een logische vorm van argwaan, een apparaat is namelijk nooit perfect. Een paar nadelen van de Row 600i zijn:

  • Te gebruiken tot 195 cm
  • Belastbaar tot 130 kilo
  • Soms wat instabiel

Te gebruiken tot 195 cm

Het apparaat is voor een hele hoop mensen toegankelijk, dat staat voorop. Toch is het zo dat je geen gebruik kunt maken van het apparaat als je langer bent dat 195 centimeter.

Dit zorgt ervoor dat het apparaat toch lang niet voor iedereen toegankelijk is.

Belastbaar tot 130 kilo

Hetzelfde geldt eigenlijk voor het totaal te belasten gewicht. Waar het apparaat voor veel mensen gebruikt kan worden om af te vallen is dit niet voor iedereen het geval.

Als je boven de 130 kilo weegt is het apparaat helaas niet voor jou geschikt. Hierdoor zorgt de Row 600i ervoor dat het zichzelf beperkt op een cruciale doelgroep.

Soms wat instabiel

De Row 600i is, in tegenstelling tot andere modellen van zijn klasse, uitgerust over een enkele rail.

Dit zorgt ervoor dat de rails van het apparaat in sommige gevallen als wat instabiel kan worden ervaren, vooral door mensen die een kilootje meer wegen.

Conclusie

600i-zijaanzicht

De Virtufit Row 600i is een roeitrainer als geen ander. Het is een apparaat dat zichzelf opstelt voor erg veel gebruikers door voorzien te zijn van 16 verschillende weerstandsniveaus. Hierdoor zit er voor iedereen wel een niveau tussen dat aansluit.

Het apparaat is vooral op het gebied van technologie een koploper in zijn klasse. Je kunt gemakkelijk je smartapparaat verbinden met de Row 600i en gebruikmaken van meerdere apps.

Je tablet heeft zelfs een plek om te hangen waardoor je zelfs een film of serie kunt kijken tijdens de training.

Echter, kan het apparaat soms als wat instabiel worden ervaren door de enkele rails en is hij niet te gebruiken voor mensen die langer zijn dan 195 centimeter.

Ook is hij maar te belasten tot 130 kilo, waardoor de Row 600i misgrijpt op een doelgroep die misschien wel erg graag gebruik had gemaakt van het apparaat.

Al met al is het een erg goede roeitrainer voor zijn prijs en klasse, met een minimaal aantal minpuntjes.

Mocht je deze roeitrainer willen kopen, klik dan even op de knop hieronder om verzekerd te zijn van de allerlaagste prijs.
Meer reviews:Categorieën: Reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *