Nordictrack RX800 – Uitgebreide & eerlijke review

roeien-op-rx800

Ben jij ook bij de Nordictrack RX800 roeitrainer uitgekomen online?

Dat kan heel goed, want dit model heeft de laatste tijd al heel wat aan populariteit gewonnen. Nu vraag je jezelf waarschijnlijk af, of deze Nordictrack RX800 ook iets voor jou is.  

Ik heb goed nieuws voor jou, want na deze review zal jij exact weten of dit de roeitrainer is die je zoekt.

nordictrack-rx800-roeitrainer

Eerst en vooral zal ik iets vertellen over de kenmerken van dit apparaat, laat ons zeggen de plus- en minpunten doorlopen.

Nadien vertel ik je iets meer over mijn persoonlijke ervaringen met deze roeitrainer en tot slot zal ik je vertellen voor wie deze Nordictrack RX800 roetrainer het meest geschikt is.


De eigenschappen van de Nordictrack RX800 

De eigenschappen zijn een beetje te vergelijken met de specificaties, maar in plaats van alles in getallen uit te leggen, leg ik je alles uit in mensentaal. 

Kwaliteit en stevigheid 

Tijdens een goede work-out, zal de roeitrainer heel wat te verduren krijgen. Vandaar dat het enorm belangrijk is om te letten op de kwaliteit en stevigheid ervan.

Op zichzelf weegt de Nordictrack RX800 roeitrainer 41 kilogram en men mag het toestel belasten met een maximaal gewicht van maar liefst 130 kilogram.

Deze cijfers zeggen nog niet alles, maar ze geven wel duidelijk aan dat het best een kwalitatief apparaat is. 

Gezien het hoge maximaal belastbare gewicht, ben ik er ook van overtuigd dat dit een van de stevigere roeitrainers is op de markt.

Mede door de erg stevige poten, die toch wel ver uit elkaar staan, blijft dit toestel mooi stabiel tijdens een hevige training.

Omgekeerd is het natuurlijk niet zo evident om dit toestel telkens te verplaatsen. Gelukkig heeft Nordictrack daar iets op gevonden. Aan de voorkant hebben ze namelijk wieltjes gemonteerd onder het onderstel. 

Trainingsmogelijkheden 

Een roeitrainer zou natuurlijk maar saai zijn, indien men geen aandacht heeft besteed aan de trainingsmogelijkheden.

Gelukkig beschikt deze Nordictrack RX800 roeitrainer over maar liefst 20 verschillende trainingsprogramma’s.

Op die manier vind je altijd wel een programma dat bij je past. Bovendien zijn er voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s van verschillende niveaus. 

Het weerstandssysteem waar de roeitrainer gebruik van maakt, is er eentje dat werkt op basis van lucht.

Vroeger werkten de meeste weerstanden van roeitrainers op basis van water, maar met lucht zijn er gewoon veel meer trainingsmogelijkheden.

roeien-op-rx800

Een van de grootste voordelen van een luchtweerstandssysteem, is dat de weerstand hoger wordt, naarmate jij harder gaat trainen. 

Dit systeem wordt trouwens niet alleen gebruikt in roeitrainers, maar zelfs in air runners. Dankzij dit systeem kan je op deze Nordictrack RX800 nog intensiever trainen dan ooit tevoren.

Het apparaat helpt je om toe te werken naar je limieten en het helpt je bovendien om je grenzen te kunnen verleggen. 

Display 

Een van de belangrijkste onderdelen van je roeitrainer, om je training in goede banen te leiden, is het display.

Met deze RX800 roeitrainer, heeft Nordictrack een eind gemaakt met de ultra-kleine displays waar je alles moeilijk op kon lezen.

In de plaats daarvan, hebben ze dit model voorzien van een 5 inch groot display. Daardoor is het nu veel makkelijker dan ooit tevoren om alle trainingsgegevens af te lezen. 

nordictrack-roeitrainer-display

Op het display wordt aangegeven hoeveel kracht jouw lichaam levert, door middel van de wattage. Daarnaast vind je er ook zaken als de trainingstijd en het aantal verbrande calorieën op terug.

Om te weten of je goed bezig bent, en vooral om jouw prestaties te kunnen vergelijken met die uit het verleden, kan je kijken naar het aantal roeislagen per minuut.

Om te kunnen inschatten hoe “ver” je hebt geroeid, kan je op het display kijken naar het totale aantal roeislagen. 

Na vele jaren van training, weet ik dat er niets belangrijker is dan info over je prestaties.

Enkel door inzicht te krijgen in hoe je presteert, kan je er ook effectief in slagen om te verbeteren.

Jammer genoeg kan je op de trainingscomputer van deze Nordictrack RX800 roeitrainer, geen grafische voorstelling van je prestaties tevoorschijn toveren.

Dit is voor mij persoonlijk misschien wel een nadeel. Indien we echter objectief kijken naar andere toestellen van deze prijs, dan zien we dat geen één van deze apparaten dat kan.

Om grafische inzichten te verwerven moet je gewoon echt een professionele trainer in huis halen, maar die kost nog veel meer.


Mijn ervaring met de Nordictrack RX800 

Zelf ben ik ook altijd benieuwd naar wat anderen vinden van een bepaald toestel, voor ik het zelf in huis haal.

Daarom heb ik in deze Nordictrack RX800 review ook mijn ervaring met dit apparaat nauwkeurig proberen te beschrijven. 

Design 

Toen het fitnesstoestel arriveerde in de doos, dan moest ik nog wel even geduld hebben.

Eerst en vooral moest ik er namelijk in slagen om deze roeitrainer in elkaar te zetten. Gezien ik niet van de handigste ben, had ik er wel even voor gevreesd.

Achteraf bekeken was dat eigenlijk voor niets nodig, want het toestel was in een wip gemonteerd. 

Wat een mooi ding was dat zeg. Zowel de kleuren als de materialen waren erg mooi gekozen. De Nordictrack RX800 ziet er niet uit als een standaard roeitrainer, maar meer als een sportief toestel voor de moderne thuissporter.

Ik heb dit nog niet vaak meegemaakt in mijn leven, maar ik werd echt gelukkig van er alleen nog maar naar te kijken. 

Wat de gebruikte materialen betreft, moet ik toegeven dat Nordictrack niet echt naar de prijs heeft gekeken. Alle onderdelen van het toestel zijn netjes afgewerkt.

Bovendien zegt ook het zware gewicht van het hele toestel iets over de kwaliteit ervan. In vergelijking met andere roeitrainers binnen deze prijsklasse, die ik eerder al heb geprobeerd, was ik echt verrast. 

Comfort en ergonomie 

Waar ik persoonlijk ook veel belang aan hecht tijdens het sporten, is comfort en ergonomie.

De mate waarin een toestel ergonomisch gebouwd is, is namelijk erg bepalend voor de impact om je spieren en gewrichten.

Het is gewoonweg 1000 keer makkelijker om intensief te trainen op een ergonomisch toestel, dan op een standaard roeitrainer. 

De Nordictrack RX800 is alvast voorzien van enkele elementen die ervoor zorgen dat je een ergonomische houding kunt aannemen tijdens het sporten.

nordictrack-rx800-zitplaats

Zo is bijvoorbeeld het zitvlak van het zitje en de achter leuning op een speciale manier gevormd. Ook heeft men bij Nordictrack rekening gehouden met de steunen voor je voeten.

Ook die zijn namelijk extra ruim gemaakt om een fijnere zithouding mogelijk te maken. Tot slot heeft men deze roeitrainer ook voorzien van speciale Soft Touch handvaten. 

Met wat ik er zelf van heb ondervonden, kan ik zeggen dat deze roeitrainer erg comfortabel zit. Daardoor is het ook veel leuker om erop te sporten en kan je het langer volhouden.

Zelf kon ik makkelijk een kwartier extra blijven trainen op dit model, dan op mijn andere roeitrainer die ik eerder had aangeschaft. 

Training 

rx800-vliegwiel

Veel comfort en een mooi design zijn natuurlijk mooi meegenomen, maar uiteindelijk draait alles om de trainingsmogelijkheden van het apparaat.

Zoals ik daarnet al heb aangehaald, werkt deze roeitrainer op basis van een luchtweerstandssysteem.

Voor mij was het even wennen, maar zodra je het in de benen hebt, wil je eigenlijk niets anders meer. 

Het lastige, als ik dat zo mag noemen, is dat het toestel meer weerstand biedt, als je harder je best doet.

Daardoor lijkt een training op sommige momenten dubbel zo uitputtend. Aan de andere kant is het dan ook wel heel fijn, dat je ook erg rustig kunt trainen.

Wanneer je zelf niet te wild gaat roeien, dan blijft de weerstand ook veel lager. Daardoor kan je op deze Nordictrack RX800 roeitrainer ook trainingen doen met een langere duurtijd, maar met een lagere intensiteit. 

Heel vaak merk je dat een roeitrainer heel veel geluid maakt tijdens de training.

Zelf vind ik dat erg storend, aangezien ik graag naar muziek luister tijdens mijn training. Gelukkig heeft Nordictrack ook daar weer iets op gevonden.

Ze hebben een speciaal systeem, Silent Magnetic Resistence genaamd, geïmplementeerd in dit toestel. Daardoor blijft het lawaai steeds beperkt, ook al ben je intensief aan het sporten. 

Ook aan de 20 verschillende trainingsprogramma’s heb ik meer dan voldoende. Gedurende de eerste twee weken had ik ze allemaal al even uitgetest, maar ik moet zeggen dat ik nu steeds terugkeer naar mijn 3 favoriete programma’s.

Nog meer programma’s ter beschikking hebben lijkt voor veel mensen leuk, maar of het echt nuttig is weet ik niet. Volgens mij heb je al meer dan genoeg afwisseling als je tussen 20 work-outs kunt kiezen. 

Het meest positieve punt 

Het leukste aan deze roeitrainer, vind ik dat je er zoveel mee kunt doen.

Dat deze Nordictrack RX800 roeitrainer geschikt is voor intensief thuisgebruik, dat merk je echt aan alles.

De kwaliteit is supergoed, er werd nagedacht over de ergonomie en ook de trainingsprogramma’s zijn uitdagend.

Er zijn heel veel toestellen die ik onmiddellijk terug verkoop na ze getest te hebben, maar deze Nordictrack RX800 krijgt een vaste plaats in mijn collectie. 

Het minste punt 

Dit zou natuurlijk geen eerlijke review zijn, mocht ik de mindere punten van de roeitrainer niet durven te bespreken.

Ik vind het een fantastisch apparaat met prima kwaliteiten, maar ik ben toch sterk teleurgesteld in de kwaliteit van de interne luidspreker.

Normaal gezien gebruik ik een externe bluetooth speaker om mijn muziek af te spelen, maar ik dacht: een ingebouwde speaker zou wel eens van pas kunnen komen. 

Helaas wordt het geluid licht vervormd, waardoor het niet zo fijn is om ernaar te luisteren.

Of je dit een groot probleem vindt, dat moet je zelf maar uitmaken. Ik ben vrij snel terug overgestapt op het gebruik van mijn externe bluetooth speaker.  

Voor wie is deze Nordictrack RX800 roeitrainer geschikt? 

nordictrack-rx800-roeitrainer

Een antwoord formuleren op de vraag voor wie de Nordictrack RX800 roetrainer het meest geschikt is, is niet zo makkelijk.

Gezien de vele functionaliteit waarover het toestel beschikt, zou elke sporter enorm blij moeten zijn met dit toestel.

Toch hebben sommige mensen misschien geen behoeft aan dit model, terwijl anderen een nog net iets beter toestel nodig hebben. 

Nordictrack heeft dit apparaat voornamelijk ontworpen voor intensief thuisgebruik.

Dat wil dan ook zeggen, dat iemand die slechts zeer af en toe wil trainen, misschien beter af is met een iets minder kwalitatief toestel voor een lagere prijs.

Of dit een toestel is voor beginnende roeiers, hangt er in mijn optiek een beetje van af. Er zijn twee soorten beginnende roeiers.

De eerste zijn mensen die nog nooit op een roeitrainer hebben gezeten, maar voor wie het wel erg leuk lijkt.

De tweede groep zijn de beginners die in de fitness wel al eens op een roeitrainer hebben geoefend, maar die nu hun eigen trainer willen voor thuis. 

Aangezien de mensen uit de eerste groep nog totaal geen ervaring hebben, en ze überhaupt niet weten of ze het wel leuk gaan vinden, zou ik hen aanraden om toch eerst eens op iemand anders zijn trainer te proberen.

Aan de tweede groep beginners, zou ik wel aanraden om meteen een Nordictrack RX800 roeitrainer in huis te halen.

Aangezien de sporters uit deze groep normaal gezien wel gemotiveerd zijn, verwacht ik dat ze al snel behoefte zullen hebben aan de vele programma’s van deze roeitrainer. 

Ook voor meer gevorderde sporters, is dit vast en zeker een fantastisch apparaat. Je mag er bovendien intensief op sporten, dus dat zit ook helemaal goed.

Dankzij de hoge kwaliteit is dit een fitnesstoestel waar je jarenlang van kunt genieten.  

Conclusie 

Ben je op zoek naar een kwalitatieve roeitrainer, die tevens ook veel trainingsmogelijkheden biedt?

Dan is deze Nordictrack RX800 roeitrainer echt iets voor jou.

Het toestel is ideaal voor intensief thuisgebruik en het lucht weerstandssysteem zorgt ervoor dat je kunt trainen op een heel ander niveau.

Met de Nordictrack RX800 zal je vast en zeker betere resultaten kunnen boeken dan ooit tevoren.

Ik hoop dat ik je met deze review voldoende heb kunnen informeren over deze Nordictrack roeitrainer.

Of je nu dit apparaat besteld, of toch maar een ander, ik wens je nu alvast heel veel succes met je eerste training.
Meer reviews:

Categorieën: Reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *