Flow Fitness Como Water W: Review

Flow Fitness Como Water W Review

Een Flow Fitness roeitrainer staat te boek als een betrouwbare en veelzijdige roeitrainer.

Geldt dit ook voor de Flow Fitness Como Water W? Het antwoord op die vraag vind je in deze uitgebreide review.

Graag vertellen we je alles over deze roeitrainer die goed aangeschreven staat!

Eigenschappen van de Flow Fitness Como Water W

Flow Fitness Como Water W

De Flow Fitness Como Water W is een interessante roeitrainer voor de thuissporter.

Deze roeitrainer biedt een realistische roeitrainer, onder meer door de waterweerstand. Met dit systeem is het net alsof je in een echte roeiboot zit.

Toen wij de Flow Fitness Como Water W uit mochten proberen, viel dit weerstandsysteem ons direct op.

Verder beschikt de Flow Fitness Como Water W over de volgende specificaties:

Max. gebruikersgewicht150 kilogram
Max. gebruikerslengte200 centimeter
Max. afstand voetpedalen – zitje100 centimeter
Zithoogte30 centimeter
Aantal trainingsprogramma’s2 programma’s
Montagetijd30 minuten


Wat zijn de voordelen van de Flow Fitness Como Water W?

Ben je op zoek naar een geschikte roeitrainer voor thuisgebruik? Dan lijkt de Flow Fitness Como Water W een prima optie te zijn.

Nadat wij deze roeitrainer uitgeprobeerd hebben, kunnen wij stellen dat dit inderdaad een prima optie is voor de thuissporter. Mede vanwege onderstaande voordelen.

Waterweerstand

Flow Fitness Como Water W waterweerstand

De aanwezigheid van de waterweerstand is volgens ons een belangrijk voordeel. Des te harder je roeit, des te harder het water in de ton in beweging komt.

Dat brengt meer weerstand met zich mee, terwijl je ook nog van een realistisch gevoel geniet.

Wij hadden zelf het idee dat we in een heuse roeiboot zouden zitten. In werkelijkheid zaten we ‘gewoon’ op de Flow Fitness Como Water W.

Voor veel mensen geschikt

De Flow Fitness Como Water W is een roeitrainer die voor veel mensen geschikt is. Dit is onder meer te danken aan het maximale gebruikersgewicht en de maximale gebruikerslengte.

Zolang je korter dan 2 meter bent en minder dan 150 kilogram weegt, kun je van deze roeitrainer gebruik maken.

Daarbij geniet je ook nog van het nodige gemak. Zo is een zithoogte van 30 centimeter ideaal, terwijl de afstand tussen de voetpedalen en het zitje ook dik in orde is. 

Stabiel

Tijdens het trainen merkten wij op dat de Flow Fitness Como Water W stevig op zijn plaats blijft staan. Dit is onder meer te danken aan het gewicht van de roeitrainer zelf.

Maar, ook het anti slip oppervlak biedt op dit gebied zijn meerwaarde. Zelfs als je deze roeimachine op een gladde ondergrond zet, geeft ‘ie geen krimp.

Makkelijk te verplaatsen

Flow Fitness Como Water W transportwielen

Het gewicht van deze roeitrainer is vrij fors, maar je kunt ‘m alsnog makkelijk verplaatsen in je woning.

Dit doe je voornamelijk dankzij de transportwielen. Met deze wielen zet je de Flow Fitness Como Water W altijd op de gewenste plek neer.

Duidelijk LCD display

Flow Fitness Como Water W Display

Tijdens het trainen kun je niet om het LCD display heen. Dit display is vrij groot uitgevoerd en bevindt zich op een ideale plek.

Je kijkt hierdoor tijdens het roeien met gemak naar bijvoorbeeld de roeisnelheid, het geleverde wattage of je calorieverbruik.

Over de hoeveelheid waarden op dit display zijn wij erg te spreken. Je vindt op dit display niet alleen bovengenoemde waarden, maar ook bijvoorbeeld je hartslag en de afgelegde afstand.

Met name de meting van de hartslag vinden wij een fijne toevoeging aan dit roeiapparaat.

Inklapbaar

Eén van de grootste voordelen van de Flow Fitness Como Water W vinden wij de inklapbaarheid. Nadat je met veel plezier getraind hebt, klap je deze roeimachine zonder enig probleem op.

Nadat je dit hebt gedaan, zet je ‘m makkelijk in een hoek in je kamer neer. De roeitrainer neemt geen ruimte meer in beslag en klap je snel weer uit. Vanaf dat moment geniet je weer van alle hierboven benoemde voordelen.

Wat zijn de nadelen van de Flow Fitness Como Water W?

Is de Flow Fitness Como Water W volgens ons de perfecte roeitrainer? Nee, dat is niet het geval.

Tot op de dag van vandaag zijn wij de perfecte roeitrainer nog niet tegengekomen. Ook bij de Flow Fitness Como Water W moet je namelijk met twee minpunten rekening houden.

Geen ergometer

Deze roeitrainer van Flow Fitness beschikt niet over een ergometer.

Door het ontbreken hiervan is deze roeimachine minder geschikt voor bijvoorbeeld herstel- of revalidatiedoeleinden. Ook is het hierdoor lastiger om een specifiek wattage te leveren.

Geen connectiviteitsmogelijkheden

Het is niet mogelijk om de Flow Fitness Como Water W op je smartphone aan te sluiten. Deze roeitrainer beschikt namelijk niet over bluetooth.

Persoonlijk hadden wij dit graag anders gezien. Een bluetooth verbinding is immers absoluut van deze tijd.

Wat zeggen andere gebruikers over deze roeitrainer?

Flow Como Water W roeitrainers

De meeste kopers zijn uiterst te spreken over dit roeiapparaat.

Zo roemen meerdere kopers de stabiliteit, het waterweerstandssysteem en de trainingsmogelijkheden. Ook het display kan op veel lovende woorden rekenen.

Wat kost de Flow Fitness Como Water W?

Met de Flow Fitness Como Water W haal je een prima roeitrainer in huis. Dit zie je echter ook aan het prijskaartje terug. Voor deze roeitrainer met waterweerstand betaal je ongeveer 850 euro.

De Flow Fitness Como Water W is dus geen goedkope roeitrainer. Toch zijn wij van mening dat de prijs-kwaliteitverhouding prima is.

Dit is namelijk een roeitrainer waar je jarenlang met veel plezier gebruik van maakt. En dat zet het prijskaartje toch in een ander daglicht.

Is de Flow Fitness Como Water W een aanrader?

Ja, wat ons betreft is de Flow Fitness Como Water W een aanrader. Deze roeitrainer biedt veel trainingsmogelijkheden, staat onwijs stabiel en is ook nog inklapbaar.

In combinatie met het waterweerstandssysteem zorgt dit voor veel voordelen.

Graag adviseren wij je om goed de prijzen bij onze partners te checken. Mogelijk kun je bij één van hen van een interessante aanbieding profiteren.

Veel roeiplezier in ieder geval!


Categorieën: Reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *