VirtuFit Water Resistance Aqua 100i: Review

virtufit water resistance aqua 100i

Voor een goede roeimachine moet je bij het merk VirtuFit zijn. Dit merk biedt meerdere interessante varianten aan, waaronder de VirtuFit Water Resistance Aqua 100i.

In deze uitgebreide review bespreken wij deze roeimachine graag van A tot Z. Je bepaalt hierdoor snel voor jezelf of dit voor jou een geschikt roeiapparaat is.

De VirtuFit Water Resistance Aqua 100i in het kort

Wij vinden de VirtuFit Water Resistance Aqua 100i één van de betere roeimachines van dit moment. Met alle dank aan de waterweerstand, trainingsmogelijkheden en ergonomie.

Een ander groot pluspunt vinden wij dat deze roeitrainer voor ontzettend veel mensen geschikt is. Lees hieronder meer over de voor- en nadelen:

👍 VirtuFit Water Resistance Aqua 100i voordelen:

 • Waterweerstand zorgt voor een realistisch gevoel
 • Je kunt deze roeitrainer makkelijk opklappen
 • Je kunt deze roeitrainer aan fitness apps koppelen
 • De VirtuFit Water Resistance Aqua 100i is naar wens in te stellen
 • Ideale roeitrainer voor thuisgebruik

👎 VirtuFit Water Resistance Aqua 100i nadelen:

 • Geen trainingsprogramma’s
 • Max. gebruikersgewicht van 120 kg


De belangrijkste specificaties

Heb je meerdere roeitrainers op je verlanglijstje staan? Maak dan een goede vergelijking, bijvoorbeeld door naar de specificaties te kijken.

Van de VirtuFit Water Resistance Aqua 100i hebben wij alvast de belangrijkste specificaties verzameld:

Afmetingen uitgeklapt (l x b x h)202 x 45 x 68 centimeter
Hoogte van de zitting33 centimeter
Gewicht32 kilogram
Max. gebruikersgewicht120 kilogram
Max. gebruikerslengte200 centimeter
Garantie thuisgebruik2 jaar

De belangrijkste voordelen van de VirtuFit Water Resistance Aqua 100i

virtufit water resistance aqua 100i roeitrainer

Is de keuze voor de VirtuFit Water Resistance Aqua 100i een logische keuze? Ja, zonder enige twijfel.

Wij zijn oprecht fan van deze toch wel goedkope roeimachine. Dat is vooral aan onderstaande voordelen te danken.

Realistisch gevoel

Train je op de VirtuFit Water Resistance Aqua 100i? Dan geniet je van een realistisch gevoel. Dat komt puur doordat dit een roeitrainer met waterweerstand is.

Het weerstandssysteem bestaat uit een vat met daarin water. Des te sneller je op deze roeitrainer beweegt, des te meer het water in beweging komt. Dat brengt meer weerstand met zich mee. Tegelijkertijd brengt dit ook meer en meer het realistische gevoel met zich mee.

Als je op deze roeimachine traint, heb je net het gevoel alsof je op het water zit. In werkelijkheid zit je ‘gewoon’ thuis en binnen. Dit realistische gevoel is gewoonweg een groot voordeel.

Eenvoudig op te klappen

De VirtuFit Water Resistance Aqua 100i is een prima roeitrainer voor thuisgebruik. Dit is onder meer aan de opklapbaarheid te danken. Dit doe je als volgt:

 • Train op de VirtuFit Water Resistance Aqua 100i
 • Klap de VirtuFit Water Resistance Aqua 100i conform de gebruiksaanwijzing op
 • Zet de VirtuFit Water Resistance Aqua 100i recht overeind weg

Door de vormgeving – en inklapbaarheid – neemt deze VirtuFit weinig ruimte in beslag. Ideaal dus als je weinig opbergruimte in je woning hebt.

Bluetooth ontvanger

Eén van de grootste voordelen vinden wij de bluetooth ontvanger. Door deze ontvanger kun je de VirtuFit Water Resistance Aqua 100i aan je smartphone koppelen.

Daardoor ben je in staat om van fitness apps gebruik te maken. Dát brengt meerdere voordelen met zich mee:

 • Je traint op een veelzijdige manier. Door de fitness apps kun je je trainingen op andere manieren invullen. Dit komt de veelzijdigheid aanzienlijk ten goede.
 • Je traint op een interactieve manier. Als je voor de juiste fitness app kiest, train je ook nog een stuk interactiever.
 • Je monitort je resultaten goed. Met de fitness apps kun je ook nog al je prestaties en resultaten monitoren. Handig als je naar een bepaald doel toe aan het trainen bent.

De VirtuFit Water Resistance Aqua 100i koppel je aan onder meer Kinomap en FitShow.

Naar wens te verstellen

Een ander belangrijk voordeel vinden wij de ergonomie. Deze ergonomie komt onder meer door de instelmogelijkheden tot stand. Zo is het mogelijk om de voetensteun naar wens te verstellen.

Kies je daarvoor? Dan maak je de VirtuFit Water Resistance Aqua 100i hoe dan ook geschikt voor je lichaamslengte.

De ergonomie is overigens ook te danken aan de zitting. De zitting is vrij comfortabel en bevindt zich op een hoogte van 33 centimeter.

Dit maakt deze VirtuFit roeimachine voor veel mensen geschikt. Ook voor de langere mensen.

Uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding

Ben je op zoek naar een geschikte roeimachine voor thuisgebruik? Geef je hier idealiter niet al te veel geld aan uit? Dan sluit de VirtuFit Water Resistance Aqua 100i perfect op je wensen aan.

Deze roeitrainer is van de gewenste kwaliteit en kost alles behalve de hoofdprijs. Je koopt ‘m al voor net iets meer dan 400 euro.

De belangrijkste nadelen van de VirtuFit Water Resistance Aqua 100i

Wij zijn enthousiast over deze VirtuFit roeimachine. Maar, wij zijn niet voor de volle 100% enthousiast over deze roeimachine.

Dit heeft onder meer met deze 2 aandachtspunten te maken:

 • Geen trainingsprogramma’s. De VirtuFit Water Resistance Aqua 100i biedt zelf geen trainingsprogramma’s aan. Op zich jammer, maar ook weer niet al te belangrijk. Je kunt immers prima van de fitness apps gebruik maken.
 • Niet voor zwaardere mensen geschikt. Het maximale gebruikersgewicht van deze roeimachine is 120 kilogram. Weeg je meer? Dan kun je simpelweg níet op dit roeiapparaat trainen.

Voor wie is de VirtuFit Water Resistance Aqua 100i geschikt?

De VirtuFit Water Resistance Aqua 100i is voor zo’n beetje elke thuissporter geschikt. Als je thuis op een recreatieve manier je gehele lichaam wilt trainen, is dit de aangewezen roeimachine.

Ben je relatief lang? Ook dan is dit een geschikte roeimachine voor je. Met alle dank aan de maximale gebruikerslengte van maar liefst 200 centimeter.

Alleen als je meer dan 120 kilogram weegt, kun je niet op deze roeimachine trainen.

Wat zeggen andere mensen over de VirtuFit Water Resistance Aqua 100i?

De roeitrainers van VirtuFit staan over het algemeen goed aangeschreven. Dat geldt al helemaal voor de Water Resistance Aqua 100i.

Bij verschillende webshops zijn veel reviews achtergelaten, waaronder bij Bol.com. Van meer dan 175 reviews is de gemiddelde score een 4,5.

Veel kopers spreken vol lof over de bluetooth ontvanger, inklapbaarheid en ergonomie. Ook de prijs-kwaliteitsverhouding kan op veel lovende woorden rekenen.

Wat kost de VirtuFit Water Resistance Aqua 100i?

De adviesprijs van de VirtuFit Water Resistance Aqua 100i ligt op ongeveer €599. Houd echter de aanbiedingen goed in de gaten.

Meerdere aanbieders stunten met aanbiedingen, waardoor je bijvoorbeeld slechts €420 hoeft te betalen.

Ons eindoordeel over de VirtuFit Water Resistance Aqua 100i

Onder aan de streep zijn wij erg enthousiast over de VirtuFit Water Resistance Aqua 100i. De bluetooth ontvanger, trainingsmogelijkheden en het prijskaartje zijn volledig naar onze wens.

Ook de ergonomie en de waterweerstand vallen bij ons in de smaak. Op zoek naar een geschikte roeimachine voor thuisgebruik? Dan is dit de aangewezen variant voor je!

Bekijk hieronder de beste prijzen van dit moment:


Categorieën: Reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *