Kettler AquaRower 500 review & ervaring

Kettler AquaRower 500

Het merk Kettler staat al jaren bekend als een erg betrouwbaar en geliefd merk. De Kettler AquaRower 500 is hier dan zeker ook geen uitzondering op.

Maar wat zorgt er eigenlijk voor dat dit roeiapparaat zo geliefd is? En waarom zou je voor specifiek de AquaRower 500 moeten gaan?

In deze review halen we de onderste steen boven. Zo nemen we een kritische kijk op de populaire roeimachine, ontleden deze van kop tot staart en geven we je de voor- en nadelen van de roeitrainer.


Vergelijk direct de prijzen hieronder:


Een uitgebreide blik op de Kettler AquaRower 500

Maar voordat we natuurlijk kunnen gaan beginnen met het kijken naar de voor- en nadelen van het apparaat moeten we eerst weten wat de Kettler AquaRower 500 precies inhoudt.

Hieronder werpen we dan ook een volledige blik op de populaire roeitrainer.

Het ontwerp

Te beginnen bij het begin, namelijk het ontwerp. Want als we kijken naar de AquaRower 500 dan zien we al gauw dat we te maken hebben met niet alleen een sportief, maar vooral ook een stevig stukje apparatuur.

Dit komt onder andere door de afmetingen van het apparaat. Deze zijn namelijk 207 x 52 x 54 cm (LxBxH), waardoor het apparaat stevig op zijn plek staat.

De ontwikkelaars hebben ervoor gekozen om het toestel te maken van een combinatie van kunststof en metaal, waardoor het een gebruikersgewicht heeft van maximaal 150 kg.

kettler_aquarower_500

De roeitrainer is voorzien van een comfortabel en ergonomisch zitvlak die op een soepele manier over de dubbele rails heen beweegt.

Doordat deze rails dubbel is draagt dit ook nog mee aan de stabiliteit en stevigheid van de roeitrainer in zijn geheel.

Maar niet alleen de dubbele rails dragen bij aan de stabiliteit. Zo beschikt de AquaRower 500 ook nog over grote voetpedalen die voorzien zijn van een antislip laag.

Om nog meer stevigheid te garanderen zijn deze ook uitgerust met een set riemen, waardoor je voeten nergens heen gaan.

Hoewel de roeitrainer zelf niet is op te klappen, is deze wel gemakkelijk op te bergen. Dit doe je door het toestel simpelweg weg te rollen dankzij de transportwieltjes aan de bodem van het apparaat.

Weerstandssysteem

Een goede roeitrainer is enkel zo goed als dat zijn weerstandssysteem is. Het is immers het hart van de roeitrainer. Gelukkig hoef je je daar bij de AquaRower 500 geen moment zorgen om te maken.

Zoals de naam misschien al wel een beetje deed vermoeden, beschikt de AquaRower 500 over een waterweerstandssysteem.

Dit weerstandssysteem is dan ook de meest realistische roei-ervaring die je in huis kunt halen.

Je kunt eenvoudig de watertank van de roeitrainer vullen met water. Hier kun je ook via de grote gele knop een keuze maken tussen een van de 4 weerstandsniveaus.

Deze kun je tijdens het roeien natuurlijk zelf altijd zwaarder of lichter maken door harder of zachter te roeien.

Doordat de AquaRower 500 voorzien is van een waterweerstandssysteem creëert het apparaat een prettig geluid tijdens het trainen.

Wel zorgt dit ervoor dat het de roeitrainer wat meer onderhoud vergt dan andere roeitrainers. Zo moet je periodiek de watertank schoonmaken met chloor en het water hieruit vervangen.

Display

Als we het weerstandssysteem kunnen vergelijken met het hart van de roeitrainer, dan mogen we de display het brein noemen.

En gelukkig beschikt de AquaRower 500 over een gezonde bovenkamer!

Zo geeft het heldere lcd-display van de roeitrainer een aantal relevante gegevens weer. Deze parameters zijn:

  • Afstand
  • Snelheid
  • Tijd
  • Rotaties per minuut (RPM)
  • Wattage
  • Verbrandde calorieën
  • Hartslag

De hartslag kan enkel gemeten worden als je voor je work-out een losse borstband koppelt.

Extra’s

Natuurlijk is het prettig als je nieuw aangeschafte roeimachine een aantal leuke extraatjes of foefjes heeft.

Dit is helaas waar de Kettler AquaRower 500 een beetje tekortschiet. Zo beschikt het toestel over geen mogelijkheid tot verbinden met je smartphone of tablet en geen voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s of dergelijke.

Voor- en nadelen

Zoals je misschien al wel gezien hebt, is de Kettler AquaRower 500 op papier een erg degelijke roeitrainer. Het apparaat weet zichzelf dan ook niet voor niets weg te zetten als (semi)professioneel!

Maar natuurlijk heeft ieder voordeel zijn nadeel.

Hieronder hebben we dan ook alle plus- en minpunten van de roeitrainer voor je op een rijtje gezet, zodat jij precies weet waar je aan toe bent.

Voordelen

Laten we beginnen met het leuke en positieve gedeelte van dit stuk, namelijk de voordelen. Zoals je wellicht is opgevallen beschikt de AquaRower 500 er namelijk wel over een paar.

Hieronder hebben we de pluspunten van de roeitrainer gebundeld.

Stevig ontwerp

Te beginnen met een van de meest opvallende pluspunten, namelijk het stevige ontwerp.

Het apparaat is namelijk niet alleen gemaakt van een uitermate stevige combinatie van kunststof en metaal, maar ook nog ontworpen met een roestvrijstalen dubbele rails.

Hierdoor is de roeitrainer door een groot aantal verschillende sporters voor een langere periode per dag te gebruiken.

Waterweerstand

Een ander groot voordeel aan de AquaRower 500 is het weerstandssysteem.

Want waar veel roeimachines gebruikmaken van een elastische– of luchtweerstand, maakt de AquaRower 500 gebruik van een waterweerstandssysteem.

Deze waterweerstand zorgt ervoor dat de roeitrainer niet alleen erg realistisch aanvoelt, maar maakt hij ook nog een prettig geluid tijdens het sporten.

Ook zorgt dit weerstandssysteem ervoor dat je tijdens het sporten gemakkelijk minder of meer weerstand kunt creëren door simpelweg harder of zachter te gaan roeien.

Transportwieltjes

Hoewel de een groot deel van de roeitrainers vandaag de dag op te klappen zijn, is de AquaRower 500 eveneens makkelijk op te bergen.

Je kunt namelijk na het sporten eenvoudig het apparaat wegrollen dankzij de transportwieltjes. Deze zitten geplaatst aan de bodem van het toestel.

Montage

Het in elkaar zetten van een roeitrainer kan een behoorlijk pittige klus zijn. Gelukkig is de AquaRower 500 gemakkelijk te monteren en zelfs in je eentje te doen.

Gebruik eenvoudig de handleiding om de roeitrainer binnen een mum van tijd te hebben staan.

Nadelen

Maar het is natuurlijk niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Helaas zitten er ook nog wat nadelen aan deze geliefde crosstrainer.

Hieronder hebben we de nadelen voor je op een rijtje gezet, zodat jij precies weet waar je aan toe bent zonder verrassingen.

Gebrek trainingscomputer

Hoewel het display van de Kettler AquaRower 500 je een hoop verschillende data geeft die handig is tijdens het trainen, is dit helaas het enige wat deze doet.

Doordat het enkel een display is en geen trainingscomputer is het apparaat niet voorzien van trainingsprogramma’s of andere mogelijke opties. Hierdoor zul je alle trainingen zelf vorm moeten geven.

Geen connectiviteit

Ook op het gebied van de connectiviteit schiet de AquaRower 500 tekort. Want waar een groot deel van de roeitrainers vandaag de dag te verbinden zijn met je smartphone of tablet, is dat bij deze helaas niet het geval.

Onderhoud

Het hebben van een waterweerstand is een erg fijn gegeven, maar het komt helaas ook met een nadeel; het onderhoud.

Je moet de watertank van de AquaRower 500 periodiek schoonmaken met chloor en voorzien van nieuw water. Gelukkig zijn de chloortabletten bij veel sportwinkels te bestellen en zijn deze vaak ook niet heel duur.

Conclusie

Het hebben van een roeitrainer lijkt met de dag populairder te worden, en de keuze wordt alsmaar groter. De Kettler AquaRower 500 is dan ook misschien wel de roeitrainer waar jij naar op zoek bent.

Het apparaat is stevig gebouwd met zijn dubbele rails en sterke materialen. Ook het ergonomische zitje beweegt fijn en soepel over de rails.

Uiteraard is het grote voordeel het weerstandssysteem. Deze geeft je echt de indruk dat je op het water aan het roeien bent, en dat vanuit je eigen huis.

Het apparaat komt op het gebied van techniek helaas wel wat tekort. Zo heeft hij geen trainingsprogramma’s of de mogelijkheid om te verbinden met je smartphone, waardoor je alle trainingen echt helemaal zelf moet invullen.

Desalniettemin is de Kettler AquaRower 500 een goede, stevige roeitrainer die precies doet waar die voor gemaakt is, namelijk roeien.

Waar komt die van jou? Check de actuele laagste prijs hieronder.
Meer roeimachines:

WaterRower Club

Kettler AquaRower 700 review


Categorieën: Reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *