Roeitrainer met luchtweerstand – Uitleg & beste 3

Gepubliceerd door Ronald op

Roeitrainers zijn een van de meest geliefde fitnessapparaten van de laatste jaren. De apparaten zijn dan ook handig om veel verschillende spiergroepen tegelijk te kunnen trainen.

Maar ook voor je conditie kan een roeitrainer absoluut wonderen verrichten.

Er zijn dan ook veel verschillende modellen op de markt met allemaal hun eigen weerstandssysteem. Een van deze weerstandssystemen is een luchtweerstand.

Maar wat is een roeitrainer met luchtweerstand eigenlijk? Waarom zijn deze zo geliefd? En wat zijn de beste modellen?

In dit artikel gaan we deze vragen en hopelijk meer beantwoorden!

Waarom een luchtweerstand?

Als je kiest om een roeitrainer te gaan gebruiken, dan kan dat natuurlijk veel verschillende redenen hebben. Het kan zijn dat je bepaalde spiergroepen wilt gaan trainen of je conditie op peil wilt brengen.

Wat je beweegreden ook is, als je een roeitrainer aanschaft dan wil je natuurlijk wel goede sportervaring hebben.

Waarom zou je dan kiezen voor een luchtweerstand?

Als je wilt gaan voor de meest realistische roei-ervaring, dan is het natuurlijk het beste als je daadwerkelijk in het water gaat roeien.

Maar als je het liever toch op het droge houdt en wilt sporten vanuit het comfort van de sportschool of je eigen huis, dan is een roeitrainer met luchtweerstand waarschijnlijk je beste optie.

Een roeitrainer met luchtweerstand is namelijk een van de meest accurate roei simulaties die je in huis kunt hebben, naast een waterweerstand.

Hoewel een waterweerstand je net wat meer realisme geeft, moet je aan deze apparaten ook aanzienlijk meer onderhoud plegen.

Een van de nadelen van het gebruiken van een roeitrainer met luchtweerstand is het geluid dat het produceert. Als je eenmaal op gang bent gekomen kunnen deze apparaten nog wel wat luidruchtig worden.

Voor wie is een roeitrainer met luchtweerstand?

Het gebruiken van een roeitrainer met een luchtweerstand is dus een perfecte manier om op een droge manier toch die authentieke roei-ervaring te krijgen.

Maar is het zomaar voor iedereen weggelegd?

Hoewel in theorie iedereen gebruik zou kunnen maken van een roeitrainer met luchtweerstand, worden deze modellen toch voornamelijk aanbevolen aan meer ervaren sporters.

Dit komt door dat je niet op een specifiek weerstandsniveau roeit, maar deze zelf moet sturen.

Als beginnende sporter is het dus lastiger aanvoelen hoe je op een constant niveau blijft roeien. Voor dit type sporter is het dan ook aan te bevelen om te beginnen met een roeitrainer met een magnetische weerstand.

Heb je wel ervaring met meerdere roeitrainers en weet je van wanten? Dan kan een roeitrainer met luchtweerstand de perfecte toevoeging zijn voor jouw sportassortiment!

Onze top 3!

We kunnen het ons goed voorstellen dat je na het lezen hiervan wel geïnteresseerd bent in een roeitrainer met luchtweerstand. Maar misschien dat je je afvraagt; welke is nu de beste?

3. Senz Sports R5000

senz-sports-r5000-schuin

We beginnen met de Senz Sports R5000. Deze toegankelijke en fijne roeitrainer is dan ook een van de meest geliefde modellen op de markt.

Dit komt onder meer door de stabiliteit en stevigheid van de roeitrainer. Deze zorgt ervoor dat de roeitrainer te gebruiken is tot een gewicht van 150 kg, maar intussen ook intensief gebruikt kan worden. Het formaat zorgt ervoor dat je tot 200 cm het toestel kunt gebruiken.

Voorzien van een luchtweerstandssysteem is de Senz Sports R5000 in staat om zo licht of zo zwaar als dat jij wilt te trainen.

Het apparaat is voorzien van een trainingscomputer die je de volgende parameters weergeeft:

 • Trainingstijd
 • Aantal roeislagen
 • Afstand per training
 • Totale afstand
 • Hartslag

De hartslag wordt gemeten door het koppelen van een losse borstband.

Klik hieronder voor de actuele beste prijs.2. NordicTrack RX800

roeien-op-rx800

We gaan door met de NordicTrack RX800. Want wie op zoek is naar een roeitrainer die bestand is tegen een flinke work-out is bij de RX800 aan het juiste adres.

De roeitrainer is te gebruiken tot een gewicht van 130 kg. Dit komt door het metalen en kunststof frame. De afmetingen zijn 220 x 56 x 108 cm (LxBxH) waardoor de roeitrainer te gebruiken is tot een lengte van 200 cm. Dit maakt de roeitrainer erg toegankelijk.

Niet alleen sportiviteit staat hoog in het vaandel, maar ook ergonomie. Zo heeft de roeitrainer een ergonomisch zitvlak, waardoor je comfortabel kunt sporten. Ook zijn de pedalen vergroot en is de roeitrainer voorzien van Soft Touch Ergonomic handvatten.

Deze sportieve roeitrainer is voorzien van een luchtweerstandssysteem, waardoor je oneindig veel verschillende weerstandsniveaus hebt. Hierdoor kun je jouw work-out zo licht of zwaar doen als je zelf wilt.

De NordicTrack RX800 is voorzien van een 5 inch lcd-scherm, waarop je volledige controle hebt over de trainingscomputer. Hier kun je dan ook een van de 20 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s selecteren. Daarnaast geeft het scherm ook de volgende gegevens:

 • Aantal watt
 • Roeislagen per minuut
 • Totaal aantal roeislagen
 • Tijd
 • Verbrandde calorieën1. Octane Ro Max Roeitrainer

octane_ro_max_roeitrainer

Tot slot hebben we de Octane Ro Max roeitrainer. Bij het eerste aanzicht van deze sportieve roeitrainer kun je direct zien dat je met kwaliteit te maken hebt.

De roeitrainer is dan ook gemaakt van een sterke combinatie van kunststof en metaal. Hierdoor kan hij een gebruikersgewicht aan tot wel 159 kg. De dimensies van het apparaat, 239 x 61 x 119 cm (LxBxH) zorgt ervoor dat het toestel tot 205 cm gebruikt kan worden. Dit maakt de roeitrainer erg toegankelijk en te gebruiken voor zo goed als iedereen.

Het unieke aan de Octane Ro Max roeitrainer is dat deze beschikt over twee verschillende weerstandssystemen; een magnetisch- en een luchtweerstandssysteem. Hierdoor zijn de mogelijkheden met de roeitrainer zo goed als eindeloos.

De trainingscomputer is eenvoudig te bedienen via de knoppen op het apparaat en is voorzien van een verlicht lcd-scherm. Hierop maak je een keuze tussen een van de 6 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Ook zie je hier de volgende parameters terug:

 • Afstand
 • Verbrandde calorieën
 • Energieverbruik
 • Hartslag
 • Totaal aantal roeislagen
 • Slagen per minuut
 • Snelheid
 • Tijd & tussentijden
 • WattageConclusie

Het gebruiken van een roeitrainer met luchtweerstand kan een flinke uitdaging zijn. De apparaten zijn dan ook bedoeld voor de wat gevorderde sporter die van wanten weet.

Ben je een beginner en wil je toch met een roeitrainer aan de slag gaan? Dan is het verstandig om eerst te beginnen met een roeitrainer met magnetische weerstand.

Categorieën: Roeitrainers

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *