Kettler AquaRower 700 review

aquarower-700-training

Wil jij vanuit huis aan jouw conditie kunnen werken? En wil jij ook meerdere spiergroepen kunnen trainen? Dan is het voor de hand liggend om voor een roeitrainer te kiezen.

Maar, voor welke roeitrainer kun je dan het beste kiezen? Mogelijk is het interessant om voor de Kettler AquaRower 700 te kiezen.

Deze roeitrainer is in ieder geval bijzonder populair geworden; in deze Kettler AquaRower 700 review lees je meer over deze roeitrainer!

De aanschaf van een roeitrainer is geen gemakkelijke klus. Je hebt behoorlijk veel keus, terwijl het geen aankoop is die je dagelijks doet.

Om de juiste roeitrainer te kopen, is het advies daarom om goed onderzoek te doen. Daarvoor ben je bij ons én in deze Kettler AquaRower 700 review aan het juiste adres. Na het lezen van deze review weet je alles over deze roeitrainer van Kettler.

De belangrijkste specificaties van de Kettler AquaRower 700

Zit je tussen meerdere roeitrainers te twijfelen? Dan is de kans groot dat je naar de specificaties van de verschillende varianten gaat kijken.

Dáár helpen wij je graag een handje bij. Hieronder vind je alvast de specs van de Kettler AquaRower 700:

  • Gewicht van de roeitrainer: 33 kilogram
  • Afmetingen: 213 x 52 x 56 centimeter
  • Maximaal gebruikersgewicht: 150 kilogram
  • Kleur: bruin met zwart
  • Rails: een dubbele rails
  • Aantal weerstandsniveaus: 5 stuks

Wat deze specs laten zien? Nou, eigenlijk vallen direct de vijf weerstandsniveaus op. In een positieve zin. Het feit dat je de weerstand kunt bepalen, is op zich al uniek.

Bij veel roeitrainers die voor thuisgebruik geschikt zijn, behoort dat namelijk niet tot de mogelijkheden.

In de praktijk heb je zelfs veel meer beschikbare weerstandsniveaus, aangezien het een water roeitrainer is. Hoe meer jij de watertank vult, hoe zwaarder de weerstand wordt.

Voor wie is de Kettler AquaRower 700 geschikt?

kettler_aquarower_700_watertank

Wil jij aan jouw conditie werken? Of wil je jouw spieren trainen? En vind je het leuk om dit op een actieve manier te doen?

Dan is de Kettler AquaRower 700 eigenlijk voor jou op het lijf geschreven. Dat is al helemaal het feit als je vanuit huis wilt trainen; je kunt deze roeitrainer relatief makkelijk in jouw huis neerzetten.

Iets wat daarbij ook opvalt, is de unieke kleurstelling. Doordat de Kettler AquaRower 700 in het bruin met zwart uitgevoerd is, valt ‘ie in een huis eigenlijk niet al te veel op. Je kunt ‘m hierdoor ook een mooi plekje geven in een prominente ruimte in jouw woning.

Overigens is de Kettler AquaRower 700 ook voor jong en oud geschikt. Als je ouder bent, wil je vooral op een veilige manier kunnen trainen. Met dank aan de non-stop hartmeting behoort dat tot de mogelijkheden.

Je monitort hiermee altijd jouw hartslag, waardoor je tijdig van de roeitrainer af kunt stappen. Als je gericht aan het trainen bent, is deze hartslagfunctie overigens ook ideaal. Al met al is de Kettler AquaRower 700 voor veel mensen geschikt.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van de Kettler AquaRower 700?

aquarower_700_in_huiskamer

Heb je op dit moment interesse om een roeitrainer aan te schaffen? En is jouw oog gevallen op de Kettler AquaRower 700? Dat kunnen wij ons maar al te goed voorstellen.

Wij hebben zelf het genoegen gehad om dit apparaat uit te proberen; wij werden eigenlijk direct enthousiast. Dit enthousiasme is aan onder meer de volgende voordelen te danken:

Vijf weerstandsniveaus

Ja, de vijf weerstandsniveaus bespreken we graag nog iets uitgebreider. Zoals we eerder in deze Kettler AquaRower 700 review al aangegeven hebben, zijn deze niveaus vrij uniek. Je komt dit op niet al te veel roeitrainers tegen, terwijl de weerstandsniveaus wel voor zwaarwegende voordelen zorgen.

Zo ben je bijvoorbeeld in staat om de trainingen bijzonder zwaar te maken. Als je de weerstand flink ophoogt, merk je dit aan zowel jouw armen als aan jouw benen. Hiermee kun je dus nog gerichter trainen. Goed voor de conditie en ook goed voor de spieren.

Overigens is het ook makkelijk om te variëren tussen de weerstandsniveaus. Je hebt hiervoor namelijk de beschikking over een draaiknop. Met dank aan deze draaiknop stel je de weerstand geheel naar wens is. Mocht de weerstand net iets té zijn, draai je de knop ook weer moeiteloos de andere kant op.

Zeer realistisch

De weerstandsniveaus brengen nog een voordeel met zich mee: je ervaart een realistisch gevoel op deze roeitrainer. Het is namelijk zo dat de weerstand gelijk staat aan het water waar je in een normale roeiboot weerstand van ondervindt.

Zodra je met de weerstandsniveaus aan de slag gaat, heb je eigenlijk het idee dat je tegen het stromende water in moet roeien. Eigenlijk ben je dus op het droge aan het roeien. In jouw eigen woning!

Perfect ontwerp

Het merk Kettler heeft subliem werk afgeleverd. Niet alleen qua mogelijkheden, maar ook qua kwaliteit. Het frame is namelijk bijzonder stevig, waardoor je op een stabiele manier op de roeitrainer zit.

Daarbij is het ook fijn dat je echt veel kracht kunt zetten. Dit merk je niet aan het frame of het onderstel van de roeitrainer terug.

Bijkomend voordeel: bij de Kettler AquaRower 700 zijn ook meerdere onderdelen geoptimaliseerd. Zo zijn de pedalen van een antislip laag voorzien, is de zitting van een antislip laag voorzien en zijn de handgrepen bijzonder comfortabel. Met dank aan deze onderdelen is het roeien op de Kettler AquaRower 700 nog aangenamer.

Een dubbele rails

Iets wat ons ook aanspreekt, is de dubbele rails van de Kettler AquaRower 700. Met dank aan deze dubbele rails glijdt stoeltje bijzonder prettig over de roeitrainer.

Dit komt jouw training alleen maar ten goede. Bovendien voelt het trainen hiermee ook echt ontspannen en zorgeloos aan. Het is echt net alsof je over het water aan het scheren bent; zoals in een echte roeiboot het geval is.

Duidelijk display

Tot slot willen wij ook het duidelijke display nog aanstippen. Dit display bevindt zich eigenlijk naast de pedalen en is onwijs duidelijk. Zo is het display lekker groot en biedt het display veel nuttige informatie.

Zo vind je op dit display jouw hartslag, maar ook het weerstandsniveau, de verbruikte calorieën en de roeislagen. Tevens vind je op dit display altijd de tijd die je over 500 meter doet; ook dit is nuttige informatie waar je iets aan hebt.

Wat zijn de belangrijkste nadelen van de Kettler AquaRower 700?

aquarower_700_kettler_review

Spreken de voordelen van de Kettler AquaRower 700 jou aan? En heb je daarom mogelijke interesse om deze roeitrainer aan te schaffen? Verdiep je dan ook even goed in de nadelen; wij zijn zelf tegen twee nadelen aangelopen.

Geen standaard borstband

Wil je jouw hartslag opmeten tijdens het roeien? Dan moet je voor de Kettler AquaRower 700 een losse borstband aanschaffen. Deze borstband krijg je bij aanschaf van deze roeitrainer helaas niet standaard meegeleverd; een gemiste kans wat ons betreft.

Geen trainingsprogramma’s

Bij relatief veel roeitrainers heb je de keuze uit meerdere trainingsprogramma’s. Dat is bij de Kettler AquaRower 700 helaas niet het geval.

Het merk Kettler heeft er namelijk voor gekozen om geen enkel trainingsprogramma aan te bieden. Ook dit is wat ons betreft een gemiste kans.

Wat kost de Kettler AquaRower 700?

Hebben wij je met deze Kettler AquaRower 700 review warm weten te maken? Wil je daarom het liefste direct deze roeitrainer aanschaffen? Dan moet je met een bedrag van pakweg 1700 euro op de proppen komen.

Dit is een hoop geld, maar is wel ‘normaal’ in de wereld van roeitrainers. Als we naar de kwaliteit kijken, kunnen we zelfs stellen dat de prijs-kwaliteitsverhouding van de Kettler AquaRower 700 echt prima is.

De roeitrainer kost een hoop geld, maar je krijgt wel echt een ideale roeitrainer tot je beschikking.

Is de Kettler AquaRower 700 een aanrader? 

Ja, onder aan de streep kunnen wij de aanschaf van de Kettler AquaRower 700 van harte aanraden. Deze roeitrainer is van de gewenste kwaliteit, is voor veel mensen geschikt en maakt van het roeien echt een feestje.

Met name het feit dat het roeien op het droge zo realistisch aanvoelt, spreekt ons erg aan! Met alle dank aan de weerstandsniveaus en het sublieme ontwerp van Kettler.

Wil jij deze roeitrainer kopen? Zorg er dan voor dat je de aanbieder met de beste prijs en koopvoorwaarden uitzoekt. Bekijk de beste deals bij de onderstaande winkels:Meer reviews:

Categorieën: Reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *