WaterRower Club – De ideale roeitrainer voor jou?

waterrower_club_review

Als jij op jacht bent naar de perfecte roeitrainer voor jou, dan kan het goed zijn dat je al wel een keer of twee de WaterRower Club bent tegengekomen.

Deze stijlvolle en sportieve roeitrainer is dan ook niet voor niets een van de meer geliefde modellen van het moment.

Maar wat maakt deze roeitrainer zo geliefd? En is het de aankoop waard?

In deze review gaan we een complete blik werpen op de stijlvolle roeitrainer. Zo nemen we het complete apparaat onder de loep, bekijken we alle mogelijkheden en geven we je de voor- en nadelen van deze populaire roeitrainer.


Een kijk op de WaterRower Club

Maar voordat we natuurlijk de voor- en nadelen van de WaterRower Club kunnen gaan bekijken moeten we eerst weten waar we mee te maken hebben. Daarom gaan we hieronder de roeitrainer eens flink aan de tand voelen.

Het ontwerp

Te beginnen bij hetgeen dat misschien wel het meest opvalt, namelijk het ontwerp. Want als we kijken naar de WaterRower Club dan zien we niet alleen een sportieve roeitrainer, maar vooral ook een erg stijlvolle.

Waar zo goed als iedere roeitrainer gebruikmaakt van een combinatie van kunststof en metaal, hebben de ontwerpers van de WaterRower Club dat anders gedaan.

Zo hebben de ontwerpers gebruikgemaakt van een gebeitst essenhout. Dit zorgt niet alleen voor een stijlvol uiterlijk, maar draagt ook nog bij aan de stevigheid.

Het apparaat heeft de dimensies 211 x 56 x 53 cm (LxBxH) waardoor de roeitrainer gebruikt kan worden tot een lengte van 200 cm.

waterrower_club

De dubbele rails zorgt voor een extra stabiele manier van trainen. Ook zorgt deze, er samen met de rest van het ontwerp, voor dat het apparaat gebruikt kan worden tot een lichaamsgewicht van maar liefst 318 kg.

Dit alles terwijl het apparaat zelf slechts 31 kg weegt. Hierdoor is de roeitrainer al gauw geschikt voor verschillende ruimtes en voor zo goed als ieder soort sporter.

De grote voetsteunen van het apparaat zorgen ervoor dat je op een gemakkelijke en comfortabele manier jezelf kunt afzetten.

Deze zijn voorzien van extra bevestigingsbandjes en een antislip oppervlak, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over uitglijden.

De voetsteunen zijn volledig verstelbaar zodat je altijd op een ergonomisch verantwoorde manier kunt trainen.

Ook over de aandrijving hoef je je geen zorgen te maken. Zo is de WaterRower Club voorzien van een fijne handgreep die via een koord verbonden is met het weerstandssysteem.

Dit zorgt ervoor dat je een stevige en fijne roei-ervaring krijgt.

Weerstandssysteem

Een goed weerstandssysteem is een van de meest belangrijke onderdelen van een fitnessapparaat. Hoewel een groot deel van de roeitrainers gebruikmaken van een lucht weerstandssysteem, maakt de WaterRower Club gebruik van water.

Dit waterweerstandssysteem zorgt ervoor dat je niet alleen de meest realistische roei-ervaring krijgt die je kunt krijgen op een roeitrainer, maar ook dat je je work-out zelf helemaal kunt dirigeren.

roeien_op_waterrower_club

Want net zoals op het water wordt de weerstand zwaarder als je harder roeit.

Hoewel een waterweerstand zorgt voor een extreem realistische roei-ervaring, moet je er wel rekening mee houden dat deze met meer onderhoud komt dan een gebruikelijke roeitrainer.

Zo moet de watertank periodiek worden schoongemaakt met chloor en het water met enige regelmaat worden ververst.

Trainingscomputer

De trainingscomputer is een van de meest onmisbare onderdelen van iedere roeitrainer. Deze geeft je dan ook alle moderne mogelijkheden zoals je parameters en verschillende trainingsopties.

Hoewel veel roeitrainers voorzien zijn van bijvoorbeeld voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s, hebben de ontwikkelaars van de WaterRower Club ervoor gekozen dit simpeler te houden.

Zo kun je op het lcd-scherm alleen de volgende gegevens terugzien:

  • Afstand
  • Verbrandde calorieën
  • Hartslag
  • Aantal roeislagen
  • Slagen per minuut
  • Snelheid
  • Tijd
  • Wattage

Je hartslag is enkel te meten met behulp van een borstband. Deze moet je zelf nog wel los aanschaffen als je hier gebruik van wilt maken.

Extra’s

Hoewel de WaterRower Club met zijn trainingscomputer misschien wat simpel lijkt, betekend dat niet dat het apparaat geen leuke extra’s heeft.

Je kunt namelijk gemakkelijk de trainingscomputer verbinden met je pc of laptop. Op deze manier kun je het opnemen tegen verschillende andere roeiers via de speciale software We Row.

Op deze manier kun je op een leuke en interactieve manier net wat extra uitdaging aan je dagelijkse work-out toevoegen.

Uiteraard beschikt de WaterRower Club over een super stijlvol uiterlijk, gemaakt van echt essenhout, waardoor deze past bij veel verschillende interieurs.

Gaat het apparaat toch in de weg staan? Dan kun je hem eenvoudig aan de kant rollen via de handige transportwieltjes aan de bodem van het apparaat.

Voor- en nadelen

Zoals misschien al wel duidelijk is geworden is de WaterRower Club niet alleen een mooi uitziende, maar vooral ook complete roeitrainer. Het lijkt erop dat het apparaat zijn strepen en lof ook wel verdient op papier.

Maar geen enkel apparaat is perfect. Speciaal daarom hebben we de voordelen, maar vooral ook nadelen voor jou op een rijtje gezet!

Voordelen

Laten we beginnen met het leuke en positieve nieuws, namelijk de voordelen. Want zoals je misschien al wel gemerkt hebt, is het apparaat van een aantal erg prettige voordelen voorzien.

Speciaal voor jouw gemak hebben we deze nog even overzichtelijk opgesomd.

Stijlvol ontwerp

Te beginnen met misschien wel het meest voor de hand liggende voordeel, namelijk het ontwerp. Want waar veel roeitrainers gemaakt zijn van metaal en kunststof, is de WaterRower Club ontworpen met een stijlvol gebeitst essenhout.

Dit ontwerp zorgt ervoor dat het apparaat bij erg veel verschillende huizen en interieurs past.

Extreem sterk

We zijn nog niet klaar met het ontwerp. Het apparaat is namelijk te gebruiken tot een gebruikersgewicht van maar liefst 318 kg.

Dit komt door de combinatie van de manier waarop de roeitrainer gemaakt is en het gebruikte essenhout. Een win-win!

Comfortabel

De WaterRower Club is niet alleen stevig en stijlvol, maar ook nog eens verrassend comfortabel. Zo is het zitje voorzien van een zacht en relatief groot zitvlak, waardoor je op een comfortabele manier te werk kunt.

De handgreep ligt fijn in de hand en is met een stevig koord vastgemaakt aan het weerstandssysteem. Hierdoor roei je op een uiterst comfortabele manier naar een fittere toekomst.

Koppelen met computer

Veel roeitrainers zijn eenvoudig te koppelen via bluetooth met je smartapparaat. Hoewel de WaterRower Club dat net even niet kan, is deze wel te verbinden via USB met je computer of laptop.

Op deze manier kun je eenvoudig gebruikmaken van de We Row software en je oefeningen compleet maken.

Nadelen

Zoals het eeuwenoude gezegde luidt: ieder voordeel heeft zijn nadeel. De WaterRower Club is daar dan ook absoluut geen uitzondering op.

Hieronder hebben we deze nadelen overzichtelijk voor je op een rijtje gezet, zodat jij in een oogopslag precies weet hoe de vork in de steel zit.

Geen trainingsprogramma’s

De meeste roeitrainers vandaag de dag beschikken over een arsenaal aan verschillende voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s.

Hoewel de WaterRower Club wel te koppelen is met je computer of laptop, heeft de roeitrainer zelf geen trainingsprogramma’s. Hierdoor zul je deze zelf moeten samenstellen.

Onderhoud

Het trainen met een waterweerstand zorgt ervoor dat je op een uitermate realistische manier te werk kunt gaan. Het nadeel hieraan is echter wel dat het apparaat zelf meer onderhoud vergt dan met een ander weerstandssysteem.

Zo moet je de watertank periodiek schoonmaken met chloor en vullen met schoon, vers water.

Losse borstband

Het trainen op hartslag is een van de meer geliefde manieren van trainen voor veel verschillende sporters.

Dit is met de WaterRower Club dan ook absoluut mogelijk, alleen moet je hiervoor nog wel los een borstband aanschaffen.

Conclusie

waterrower_roeitrainer_club

Roeitrainers zijn er in veel verschillende soorten en maten. Hoewel de apparaten op veel manieren van elkaar verschillen, zijn er vaak ook een aantal prominente overeenkomsten.

De WaterRower Club weet zichzelf wat dat betreft weg te zetten als een unieke roeitrainer die echt one of a kind is.

Zo is de roeitrainer gemaakt van een extreem sterk gebeitst essenhout. Dit zorgt ervoor dat de roeitrainer gebruikt kan worden tot 318 kg, en 200 cm. Deze factoren maken de WaterRower Club extreem toegankelijk voor veel verschillende soorten sporters.

Het apparaat is echter niet voorzien van voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Hoewel dit op het eerste aanzicht misschien wat problematisch lijkt, is dit eenvoudig op te lossen door de roeitrainer te koppelen met je pc.

Zo kun je gebruikmaken van de We Row software die speciaal ontwikkeld is voor de WaterRower Club.

Het waterweerstandssysteem zorgt voor een extreem realistische roei-ervaring. Dit heeft als minpuntje wel dat de watertank van het apparaat met enige regelmaat moet worden schoongemaakt en worden onderhouden.

Al met al hebben we met de WaterRower Club een extreem goede roeitrainer. Hoewel hij op het gebied van ‘toeters en bellen’ misschien wat tekortschiet, maakt hij meer dan goed met zijn stijl en kracht.

Waar zet jij jouw WaterRower Club neer? Bekijk de beste prijs hieronder:
Andere roeimachines:

Categorieën: Reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *