Fluid Rower kopen [First Degree]

fluid-rower roeitrainer

Ben je op zoek naar een goede roeitrainer? In dat geval is de kans groot dat je al snel bij het merk First Degree uitkomt. De Fluid Rowers van dit merk zijn door de jaren heen uitgegroeid tot de beste roeitrainers.

Maar, waarom zijn deze roeitrainers nou zo goed? Wat zorgt ervoor dat de First Degree Fluid Rowers zo populair zijn?

En tussen welke varianten van dit merk kun je precies kiezen? In dit artikel ga je op dergelijke vragen de antwoorden vinden.

Het merk First Degree

De grootste aanbieder van indoor roeimachines met instelbare weerstand. Dat is de manier waarop het merk First Degree zichzelf omschrijft.

Dit merk is niet alleen in ons land actief, maar ook in veel andere (Europese) landen. In al deze landen is dit merk de officiële leverancier c.q. distributeur van de Fluid Rowers roeiapparaten.

Binnen het assortiment van First Degree zijn drie series van roeitrainers te vinden:

  • De Evolution Serie: dit is een premium serie die ontworpen is met een verticale watertank. Dankzij deze verticale watertank kun je de gewenste weerstand tijdens het roeien instellen. De roeitrainers uit de Evolution Serie zijn geschikt voor persoonlijk- én commercieel gebruik.
  • De Horizontal Serie: met de roeitrainers uit deze serie geniet je van dynamische trainingsomstandigheden. Deze roeitrainers zijn dan ook uiterst geschikt voor roeiers/roeisters die actief aan wedstrijden mee doen.
  • De Vortex Serie: de roeitrainers uit deze serie sluiten al helemaal op de wensen van een professionele roeier aan. Door een unieke vormgeving en handige extra’s is dit eigenlijk de beste serie uit het aanbod van First Degree.

Kun je deze roeitrainers nou zomaar ergens aanschaffen? Nee, dat is niet het geval. Als je één van de roeitrainers van First Degree aan wilt schaffen, moet je hiervoor naar een speciale webshop of winkel toe.

Voor wie zijn de Fluid Rowers geschikt?

Met de Fluid Rowers richt First Degree zich eigenlijk op een breed publiek. Aan de ene kant zijn deze roeitrainers geschikt voor mensen die recreatief in huis willen roeien.

Door voor één van de First Degree roeitrainers te kiezen, geniet je in ieder geval van veel mogelijkheden. Veel trainingsmogelijkheden welteverstaan.

Wil je graag op serieuze wijze trainen? Ben je bijvoorbeeld een professionele roeier? Of ben je op relatief hoog amateurniveau actief?

In dat geval komen de roeitrainers van First Degree ook prima van pas. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, richt dit merk zich met bepaalde roeitrainers juist op de professionele sporters/roeiers.

Wat kun je verwachten van de Fluid Rowers?

Spreken de series van First Degree jou wel aan? En heb je mogelijke interesse om één van de Fluid Rowers aan te schaffen? Dan hebben wij goed nieuws voor je; bij deze roeitrainers kun je van echt een geweldige kwaliteit uitgaan.

Bij het ontwikkelen is bij de Fluid Rowers voor uitsluitend de beste materialen gekozen. Dankzij deze materialen geniet je niet alleen van een stevige roeitrainer, maar ook van een roeitrainer met een lange levensduur.

Tevens kun je je opmaken voor een zeer realistische ervaring. Door unieke technologieën toe te passen, heb je bij de Fluid Rowers het idee dat je écht op het water zit. In plaats daarvan zit je gewoon thuis, bijvoorbeeld in jouw sportkamer, op de roeitrainer.

Bijkomend voordeel is dat je veel trainingsmogelijkheden hebt. Je kunt zeer serieus met de roeitrainers aan de slag gaan, maar je kunt het ook meer ‘recreatief’ voor jezelf houden. Op basis van jouw eigen wensen komt altijd wel één van de Fluid Rowers prima van pas.

Je moet hierbij wel rekening houden met relatief forse prijskaartjes. De Fluid Rowers staan aan de top van de markt; zowel qua prijs als qua kwaliteit.

Onder aan de streep is de prijs-kwaliteitsverhouding wel prima te noemen. Je geniet namelijk van een uitmuntende kwaliteit, van veel mogelijkheden én van een zeer realistisch gevoel. Je hebt op een Fluid Rower echt het idee dat je op het water zit.

Tussen welke varianten kun je kiezen?

Wil jij je graag verdiepen in het aanbod van de Fluid Rowers? Dat kunnen we ons goed begrijpen. Om je hier een handje bij te helpen, hebben wij hieronder de populairste varianten op een rijtje gezet.

Neem de toelichtingen op je gemakje door en bepaal welke variant het beste op jouw wensen aansluit.

Fluid Rower E520

first_degree_e-520_fluid_rower

De Fluid Rower E520 is zonder twijfel één van de beste roeitrainers van First Degree. Het fijne bij deze roeitrainer is dat deze door professionals gebruikt wordt, maar ook voor thuisgebruik ingezet kan worden.

Deze roeitrainer heeft een traploos instelbaar weerstandssysteem. Met dank aan dit systeem kun je de roeitrainer geheel naar eigen wens instellen. Hierdóór ben je in staat om elke training ook geheel naar eigen wens in te vullen. Hierbij heb je ook de beschikking over een interactieve monitor; op deze monitor wordt onder meer jouw hartslag weergegeven.

Verder is de zitpositie van deze roeitrainer ook subliem te noemen. Je zit heerlijk, terwijl de handgrepen ook lekker in de hand liggen. Met dank aan deze kenmerken kun je probleemloos uren achter elkaar roeien op deze roeitrainer. Al met al een erg interessante Fluid Rower voor thuisgebruik!

Fluid Rower E316

first_degree_fluid_rower_e316

Ben je op zoek naar een roeitrainer die je voor professioneel gebruik in kunt zetten? Dan is de Fluid Roder E316 een prima optie voor je. Deze roeitrainer vind je bijvoorbeeld in sportscholen terug, maar ook in revalidatieklinieken. Mocht je het roeien echt op serieuze wijze thuis aan willen pakken, is de Fluid Rower E316 ook geschikt.

Bij deze roeitrainer geniet je van een erg aangename zitpositie. Dit is onder meer te danken aan de verstelmogelijkheden. Het stoeltje van deze roeitrainer kun je geheel naar wens instellen; je stemt het stoeltje hierdoor volledig op jouw lichaam en wensen af.

Meest in het oog springende is uiteraard het weerstandssysteem. Met dank aan dit weerstandssysteem kun je zelf bepalen tegen welke stroming je in moet roeien. Des te meer water er in de trommel zit, des te groter de weerstand is. Door dit systeem heb je eigenlijk echt het idee dat je op het water aan het roeien bent. Een unieke en erg toffe beleving. Wil je dat deze roeitrainer niet in de weg staat? Dan verplaats je ‘m makkelijk dankzij de transportwielen.

Bekijk hier meer informatie en de beste prijs >>

Fluid Rower E216

fluidrower_e216

De Fluid Rower E216 brengt ook een zeer realistisch gevoel met zich mee. Ook dit is weer te danken aan het unieke weerstandssysteem. Doordat je de weerstand bij deze roeitrainer zelf in kunt stellen, train je elke training volledig naar eigen wens.

Verder is deze roeitrainer echt ergonomisch. Dit komt onder meer door de ergonomische roeistang, maar ook door het ergonomische zitje. Met dank aan deze onderdelen kun je echter uren achtereen gesloten op deze roeitrainer trainen.

Ook de multi-level trainingscomputer spreekt bij de Fluid Rower E216 tot de verbeelding. Met deze computer hou je allerlei waarden tijdens het roeien nauwlettend in de gaten. Dit betreft onder meer jouw hartslag, de afgelegde afstand en de riemslagfrequentie.

Fluid Rower Viking Pro

fluid_rower_viking_pro

Gaat jouw voorkeur uit naar een houten roeitrainer? Dan kun je ook nog voor de Fluid Rower Viking Pro kiezen. In de wereld van roeitrainers is deze variant echt tot een icoon uitgegroeid. Dit is te danken aan de toffe uitstraling, maar ook aan de eigenschappen.

De toffe uitstraling is te danken aan het gebruikte materiaal; essenhout. Dit betreft dubbel gelakt essenhout uit Amerika. Dit hout is volledig met de hand afgewerkt, waardoor de machine een prachtige uitstraling heeft. Doordat het hout ook relatief zwaar is, geniet je van een robuuste en stevige roeitrainer.

Aan de voorzijde van de Fluid Rower Viking Pro is een grote watertank te vinden. Met dank aan deze tank kun je zelf de weerstand bepalen. Wil je echt heel zwaar trainen? Dan doe je meer en meer water in de watertank.

Mocht je juist een duurtraining uit willen voeren, kun je de watertank iets leger laten lopen. Dankzij de ergonomische zit en de fijne handvaten geniet je ook van een aangename zithouding.

Bekijk hier meer informatie en de beste prijs >>

Fluid Rower vs. Waterrower

Ben je naar een echt goede roeitrainer op zoek? Dan kun je kiezen voor de hierboven genoemde Fluid Rowers varianten.

Je kunt echter ook voor een andere variant kiezen; de zogeheten Waterrower. De Fluid Rower vs. Waterrower vergelijking is een vergelijking die door veel mensen gemaakt wordt. Logisch ook, omdat beide apparaten relatief veel op elkaar lijken.

Met name de Fluid Rower Viking Pro en de Waterrower vertonen veel gelijkenissen. Beide appraten zijn van hout vervaardigd en hebben de beschikking over een watertank. Met dank aan deze watertank kan de gewenste weerstand gecreëerd worden.

Kun je dan beter voor de Fluid Rower of beter voor de Waterrower variant kiezen? Dat is volledig aan jou. Wij raden je aan om sowieso een goede vergelijking te maken, aangezien beide apparaten niet ‘goedkoop’ te noemen zijn.

Bekijk en vergelijk het aanbod

Bij de onderstaande winkels bekijk en vergelijk je direct de Fluid Rowers die momenteel verkrijgbaar zijn:
Meer roeitrainers:

Categorieën: Roeitrainers

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *