WaterRower: Overzicht van de beste WaterRower roeitrainers

waterrower_roeier

In de wereld van roeitrainers is WaterRower één van de vooraanstaande merken. Dit is onder meer aan de unieke weerstand te danken; WaterRower maakt bij haar roeitrainers gebruik van waterweerstand.

Met dank aan deze vorm van weerstand ervaar je een realistisch roeigevoel. Je hebt als het ware het idee dat je écht op het water aan het roeien bent.

In dit artikel laten wij je graag kennismaken met de WaterRower roeitrainers. We kijken in het kort naar het merk zelf en benoemen vervolgens het huidige aanbod.

Vervolgens vind je nog belangrijke informatie over de WaterRower roeitrainers. En als klap op de vuurpijl geven we je handige tips voor het uitkiezen van de beste WaterRower roeitrainer!

Het merk WaterRower

Al sinds 1988 is het merk WaterRower bezig met het ontwikkelen van roeitrainers. De focus ligt – vanaf dat moment – op de volgende kernwaarden:

 • Handgemaakt: alle roeitrainers die door WaterRower gemaakt worden, worden met de hand geproduceerd.
 • Functioneel: bij de roeitrainers van WaterRower draait het vooral om de functie. Het belangrijkste kenmerk hiervan is de waterweerstand.
 • Design: ook hecht WaterRower veel waarde aan het design van de roeitrainers. Zo zijn veel roeitrainers van prachtige houtsoorten vervaardigd.

Overigens is WaterRower van origine een Amerikaans merk. Nadat in eigen land de roeitrainers populair werden, maakte het bedrijf ook de overstap naar Europese landen.

Onder meer in ons land is WaterRower een vrij populair merk geworden. Maar, het is wel echt een premium merk. De prijzen van de WaterRower roeitrainers liggen relatief hoog.

Het aanbod van WaterRower

In de afgelopen jaren heeft WaterRower veel roeitrainers op de markt gebracht. Zoals je hierboven reeds hebt kunnen lezen, zijn al deze varianten volledig handgemaakt.

Ook zijn veel van deze roeitrainers van hout vervaardigd; dit brengt een unieke uitstraling met zich mee.

Het huidige aanbod van WaterRower bestaat uit de volgende roeitrainers:

Daarnaast heeft WaterRower nog een standaard variant op de markt gebracht. Deze roeitrainer draagt alleen de naam ‘WaterRower’ in combinatie met het gebruikte materiaal.

Binnen dit aanbod kun je uit de volgende varianten kiezen:

Wat zijn de beste roeitrainers van WaterRower?

Het aanbod van WaterRower is uitgebreid, is hoogwaardig en is uniek. Dit unieke aspect is met name aan de watertank de danken.

Des te harder je de slagen maakt, des te harder het water in het reservoir gaat tollen. Dat betekent dat je meer weerstand gaat ervaren, tijdens het maken van de roeibewegingen.

De werking van deze waterweerstand is echt uniek te noemen. En staat daardoor ook symbool voor de roeitrainers van WaterRower.

Maar, voor welke roeitrainer van WaterRower kun je nou het beste kiezen? Om je met het antwoord op deze vraag te helpen, bespreken wij graag drie verschillende WaterRower roeitrainers.

Neem onze korte reviews door en schaf – indien gewenst – direct de gewenste WaterRower roeitrainer aan.

WaterRower Eiken

waterrower_eiken

De beste roeitrainer van WaterRower; dat is volgens ons deze WaterRower Eiken. In onze ogen brengt deze roeitrainer veel voordelen met zich mee.

Deze voordelen zijn spijtig genoeg wel in het prijskaartje terug te zien. Desondanks kunnen wij je de aanschaf van de WaterRower Eiken roeitrainer van harte aanraden.

Bij deze roeitrainer valt direct de bouwkwaliteit op. Doordat het onderstel van de roeitrainer van eiken vervaardigd is, kan deze roeitrainer heel goed tegen een stootje. Je kunt dan ook op voorhand al van een lange levensduur uit gaan.

Verder zijn wij ook over de waterweerstand onwijs te spreken. De waterweerstand zorgt voor een realistisch en aangenaam gevoel. Wij zijn van mening dat het hierdoor écht voelt alsof je in een echte roeiboot zit.

Ook is het ideaal dat deze WaterRower roeitrainer voor iedereen geschikt is. De maximale gebruikerslengte is namelijk 200 centimeter, terwijl het maximale gebruikersgewicht 400 kilogram is.

Dit maximale gebruikersgewicht is ook aan het gebruikte materiaal te danken; eiken is simpelweg bijzonder robuust.

Wil je dat deze roeitrainer niet altijd op dezelfde plek staat? Dan komen de transportwieltjes goed van pas. Ook is het ideaal dat je de achterkant omhoog kunt klappen, waarmee je de nodige ruimte weet te besparen.

Al met al een prima roeitrainer van WaterRower!

Voordelen:

 • De waterweerstand zorgt voor een realistisch gevoel
 • Voor iedereen geschikt
 • Hoogwaardig en robuust eiken onderstel
 • Aangename en stabiele trainingen dankzij de dubbele rails
 • Makkelijk te verrijden en deels in te klappen

Nadelen:

 • Niet de goedkoopste WaterRower roeitrainer
 • Is niet aan een app te koppelen
WaterRower Shadow

waterrower_shadow

Ook over de WaterRower Shadow zijn wij onwijs te spreken. Je zou het wellicht op basis van de foto niet verwachten, maar ook deze roeitrainer is van hout vervaardigd.

Doordat dit hout in het zwart uitgevoerd is, heeft deze roeitrainer een luxere uitstraling.

Zoals we van WaterRower gewend zijn, is de werking van deze roeitrainer geweldig. Dit is te danken aan onder meer de dubbele rails, waarmee je van een stabiele zit geniet.

Dankzij de waterweerstand kun je bovendien elke training zo zwaar mogelijk maken. Bijkomend voordeel is dat je dankzij deze waterweerstand van een realistisch gevoel geniet.

Tijdens het roeien komt het duidelijke display ook prima van pas. Op dit display worden tal van waarden weergegeven, waarmee je jouw trainingen perfect kunt monitoren. Met dank aan de hartslagprogramma’s kun je ook nog gericht op jouw hartslag trainen.

In onze ogen is deze roeitrainer voor iedereen geschikt. Zolang je onder de 2 meter lang bent en minder dan 400 kilogram weegt, kun je op deze WaterRower roeitrainer trainen. Grote kans dat je nooit meer een andere roeitrainers wenst te hebben.

Voordelen:

 • Realistisch gevoel dankzij de waterweerstand
 • Dubbele rails zorgt voor veel stabiliteit
 • Duidelijke display
 • Inclusief fijne hartslagfunctie
 • Prachtige uitstraling (in het zwart uitgevoerd)

Nadelen:

 • Geen goedkope WaterRower roeitrainer
 • Geen bidonhouder
WaterRower A1 Home

waterrower_a1_home

Gaat jouw voorkeur uit naar een voordeligere WaterRower roeitrainer? Dan is de A1 Home variant de beste optie voor je. Deze variant is een stuk minder uitgebreid, maar is daardoor wel een paar honderd euro goedkoper.

Deze roeitrainer beschikt ‘gewoon’ over een waterweerstand. Dit betekent dat je op een realistische manier kunt trainen, waarbij je echt het gevoel hebt dat je zelf in een roeiboot zit. Doordat deze roeitrainer een enkele rails heeft, moet je tijdens het trainen wel continu op jouw stabiliteit letten.

Verder is het fijn dat de WaterRower A1 Home over een duidelijk display beschikt. Op deze zogeheten prestatiemonitor zie je hoe intensief je aan het trainen bent.

Aan de hand van deze waarden kun je mogelijk jouw training nóg iets zwaarder maken. Al met al een prima en betaalbare WaterRower roeitrainer.

Voordelen:

 • Een relatief voordelige WaterRower roeitrainer
 • Met geweldige waterweerstand
 • Makkelijk te verplaatsen dankzij transportwieltjes
 • Duidelijke prestatiemonitor (display)
 • Prima kwaliteit

Nadelen:

 • Maximale gebruikersgewicht van 124 kilogram
 • Je moet goed op je stabiliteit letten
Koopgids

waterrower_thuis

Spreken de WaterRower roeitrainers jou wel aan? Dan is ons advies om een goede vergelijking te maken. Alle varianten zijn namelijk interessant, maar je kunt maar één juiste keuze maken.

Om de juiste keuze te kunnen maken, adviseren wij je om op de volgende criteria te letten:

 • Rails: wil je een enkele of een dubbele rails hebben? Met een dubbele rails geniet je van meer stabiliteit.
 • Trainingsmogelijkheden: ga goed na welke trainingsmogelijkheden de WaterRower roeitrainer exact aanbiedt.
 • Max. belastbaar gewicht: ga ook goed na wat het maximale gebruikersgewicht is. Bij de meeste WaterRowers zit dit overigens wel goed.
 • Houtsoort: verder is het aan te raden om goed naar de houtsoort te kijken. In het aanbod van WaterRower vind je in ieder geval meerdere houtsoorten terug.
 • Prijskaartje: hoeveel geld wil je aan een WaterRower roeitrainer uitgeven? Deze roeitrainers zijn niet goedkoop, maar zijn dus wel van een prima kwaliteit. Doordat de prijskaartjes flink uiteenlopen, doe je er verstandig aan om een maximum budget voor jezelf vast te stellen. 


Andere merken: