Roeitrainer of Airbike kiezen? Verschillen en overeenkomsten

roeirainer of airbike

Om aan je conditie of kracht te werken, heb je de keuze uit meerdere apparaten. Twijfel je op dit moment tussen een roeitrainer en een airbike? Dat is goed voor te stellen.

Deze twee fitnessapparaten lijken enigszins op elkaar, maar zijn op bepaalde punten uniek. In dit artikel maken we graag een roeitrainer vs. airbike vergelijking voor je!

De belangrijkste verschillen tussen een roeitrainer of airbike

Tussen beide apparaten bestaan enkele belangrijke verschillen:

 RoeitrainerAirbike
BewegingsvormRoeiendFietsend
SpierbelastingVariërendConstant
AfmetingenForsCompacter

Bewegingsvorm

airbike

Een belangrijk verschil is terug te vinden in de bewegingsvorm.

Op een roeitrainer maak je – logischerwijs – een roeiende beweging, zoals je deze ook in een ‘echte’ roeiboot zou maken. Op een airbike maak je daarentegen een fietsende beweging, waarbij je ook nog je armen beweegt.

Door deze andere bewegingsvorm is de manier van trainen significant anders. Dit blijkt onder meer uit de spierbelasting, waarover later meer.

Om tussen een roeitrainer en airbike de juiste keuze te maken, zou je moeten bepalen wat je leuker vindt.

Vind je het leuker om een roeiende beweging te maken? Of geef je toch de voorkeur aan een fietsende beweging, zoals je deze met een airbike kunt maken?

Spierbelasting

roeimachine

Het unieke bij een roeitrainer is dat je een gevarieerde beweging maakt. Wat we hiermee bedoelen?

Nou, als je op een roeitrainer een beweging maakt, start je met je benen. Je beweegt je benen naar voren of achteren, waarbij alle spanning op je beenspieren komt te staan. Vervolgens komt de spanning op je bovenlichaam te staan; daar maak je de roeiende beweging mee af.

Bij een airbike gaat dit net iets anders. Op dit fitnessapparaat worden je spieren continu belast. Dit gaat om je beenspieren, maar ook om je bovenlichaamspieren. Je bent immers continu aan het trappen en met je armen aan de gang.

Afmetingen

Heb je in je woning niet al te veel ruimte? Dan lijkt de keuze voor een airbike logischer. Ten opzichte van een roeitrainer is een airbike namelijk een stuk compacter.

Maar, je kunt ook voor een inklapbare roeitrainer kiezen. Nadat je je roeiapparaat hebt gebruikt, kun je deze makkelijk inklappen. Hierdoor neemt de roeitrainer minder ruimte in en kun je ‘m dus makkelijker opbergen.

Die mogelijkheid heb je bij een airbike niet, maar in de basis is een airbike al een stuk compacter.

Wat zijn de overeenkomsten?

roeirainer_airbike

Beide apparaten zijn verschillend, maar lijken in de basis op elkaar. Dit is aan onder meer onderstaande punten te danken:

  • Geluidsniveau: ongeacht of je voor een airbike of roeitrainer kiest, moet je met een fors geluidsniveau rekening houden. Dit is dan ook geen apparaat dat je ’s ochtends vroeg aangenaam in huis kunt gebruiken. Nee, tijdens het sporten moet je gewoonweg met het nodige geluid rekening houden.
  • Full body workout: met beide apparaten ben je in staat om een full body workout uit te voeren. Je traint hierbij je beenspieren, de spieren in je bovenlichaam en veel tussenliggende spieren. Daarnaast ben je in staat om de belasting flink te verhogen, waardoor je echt gericht aan je spieropbouw kunt werken.
  • Geschikt als cardioapparaten. Beide apparaten kunnen ingezet worden als krachtapparatuur, maar zijn ook uiterst geschikt als cardioapparaten. Wil je bijvoorbeeld op je gewenste gewicht uitkomen? Of wil je serieus aan je conditie werken? Met beide fitnessapparaten behoort dit tot de mogelijkheden.

Wat kost een goede roeitrainer en airbike?

Indien je vanuit huis wilt sporten, is het advies om een goed fitnessapparaat aan te schaffen.

Gelukkig heb je de keuze uit voldoende roeitrainers en airbikes. Wat je voor deze apparaten moet betalen, hangt volledig van de varianten af.

Je kunt voor een paar honderd euro een roeitrainer kopen, maar je kunt hier ook duizend(en) euro’s aan uitgeven. Dit geldt eveneens voor een airbike.

Met andere woorden: bepaal voor jezelf hoeveel geld je uit wilt geven. Binnen het door jou gestelde budget kun je ongetwijfeld een geschikte roeitrainer of airbike vinden.

Roeitrainer of airbike kiezen?

roeirainer_vs_airbike

Wat het beste fitnessapparaat is, hangt volledig van je eigen voorkeuren af. Denk goed na over de gewenste doelen en over de bewegingen die je graag maakt.

Maak je liever een roeiende beweging? Of geef je toch de voorkeur aan een fietsende beweging waarbij je ook nog je armen beweegt?

Beide fitnessapparaten bieden in ieder geval veel voordelen. Zo werk je gericht aan je spieropbouw, calorieverbranding en conditie.

Wat wens je nog meer? Maak een goede vergelijking voor jezelf en check hieronder direct het beste aanbod van beide apparaten.Meer vergelijkingen:

Categorieën: Roeitrainers

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *