Roeitrainer onderdelen & accessoires

Als je een roeitrainer hebt, voelt het vanzelfsprekend aan dat dit apparaat het doet. Kijkende naar de techniek en onderdelen is dit echter niet zo vanzelfsprekend. Een roeitrainer is namelijk een complex fitnessapparaat.

In dit artikel vertellen we je graag meer over de verschillende onderdelen van een roeitrainer.

Hierbij richten we ons op onderdelen die zichtbaar zijn, maar óók op onderdelen die onzichtbaar zijn. Die onderdelen zie je pas als je bijvoorbeeld een rubberen kap van de roeimachine afhaalt.

Wat voor roeimachine onderdelen zijn er?

Dat een roeitrainer vrij complex is, heeft met de werking te maken. Het roeitrainer zitje moet bewegen, de handgrepen brengen de massa in beweging en het display toont alle relevante informatie aan.

Daarmee hebben we direct enkele onderdelen van een roeitrainer benoemd. De belangrijkste onderdelen bespreken we hieronder in het kort.

Roeitrainer zitje

roeitrainer_onderdelen_zitje

Het roeitrainer zitje is één van de belangrijkste onderdelen van een roeitrainer. Op dit zitje neem je plaats, waarna je het zitje vooruit en achteruit kunt bewegen.

Hiervoor komt niet alleen het zitje van pas, maar ook de rail. Een roeitrainer kan een enkele- of een dubbele rail hebben.

Weerstandsysteem

Bij elke roeimachine speelt het weerstandsysteem een cruciale rol.

Mocht er iets met dit systeem zijn, sta je voor een uitdaging. De meeste weerstandsystemen zijn namelijk niet zomaar te vervangen.

Handgrepen

roeitrainer_onderdelen_handgrepen

Met de handgrepen ben je in staat om de weerstand in werking te stellen. Door de weerstand geheel naar wens in te stellen, stem je de training volledig op je wensen af.

Display

Op het display zie je tijdens het trainen alle relevante informatie naar voren komen. Je kunt hierbij denken aan de snelheid, afgelegde afstand en tijd.

Onderstel

Het onderstel speelt bij elke roeitrainer een cruciale rol. Dit onderstel moet namelijk de benodigde stabiliteit bieden, ongeacht hoe intensief je traint.

Enkele onderstellen zijn van wieltjes voorzien, waardoor je de roeitrainer makkelijk kunt verplaatsen.

Aandachtspunten bij roeitrainer onderdelen

Het is niet mogelijk om lukraak roeitrainer onderdelen te vervangen.

Als je een roeitrainer merk X hebt, heb je hoogstwaarschijnlijk ook onderdelen van merk X nodig. Doe hiervoor goed navraag bij de leverancier/het merk van je roeitrainer.

Overigens is het bij sommige onderdelen wel mogelijk om voor universele varianten te kiezen. Dit kan ook het geval zijn bij bijvoorbeeld accessoires.

Waar koop je losse onderdelen voor roeitrainers?

roeitrainer_losse_onderdelen

Ben je voor je roeitrainer op zoek naar losse onderdelen?

Check zeker onderstaande opties even:

  • De fabrikant: als je voor een roeitrainer van een bekend merk gekozen hebt, kun je contact met dit merk opnemen. Grote kans dat je via hen losse onderdelen kunt bestellen.
  • De verkoper: zit je roeitrainer nog in de garantieperiode? Dan neem je het beste contact op met de verkoper.
  • Online: ook is het online mogelijk om losse roeitrainer onderdelen aan te schaffen. Hiervoor kun je eveneens naar tweedehands marktplaatsen kijken.

Categorieën: Roeitrainers

1 reactie

R. Metz · september 25, 2023 op 8:39 pm

voor de Domyos av500 zoek ik de wieltjes die onder het bankje zitten. kogellager met hard kunststof, kleur maakt niet uit.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *