Roeitrainer merken overzicht

Roeitrainer merken

Ben je op zoek naar een nieuwe roeitrainer? De beste tip die wij je mee kunnen geven, is om te kiezen voor een roeitrainer van een A-merk.

In dit artikel vind je een overzicht van de beste roeitrainer merken.

Welke roeitrainer merken zijn er?

Tot enige tijd geleden was een roeitrainer een apparaat dat in een sportschool stond. Dat is tegenwoordig anders.

Je vindt de apparaten nog steeds in een sportschool, maar je kunt een roeiapparaat ook thuis gebruiken.

Mocht je een roeitrainer voor thuis aanschaffen, raden wij je een variant van één van onderstaande merken aan.

VirtuFit

Logo virtufit

VirtuFit is wat ons betreft één van de beste leveranciers van roeitrainers. Dit merk biedt veel soorten roeitrainers aan en richt zich hierbij hoofzakelijk op de recreatieve thuissporter.

Wil je echter ook intensief kunnen trainen? Dan kun je ook prima voor één van de duurdere roeitrainers van VirtuFit kiezen.

De VirtuFit roeitrainers behoren qua kwaliteit tot de top van de markt.

Dit komt onder meer door de innovatieve weerstandssystemen waar VirtuFit gebruik van maakt. Zo kun je meerdere water roeitrainers aanschaffen.

Tunturi

Tunturi logo

Tunturi is enigszins vergelijkbaar met VirtuFit. Ook dit merk richt zich op roeitrainers voor thuisgebruik, waarbij alle roeitrainers van een prima kwaliteit zijn.

Bij Tunturi geldt ook dat veel roeitrainers van een uniek waterweerstandssysteem voorzien zijn.

Voor de Tunturi roeitrainers betaal je niet de hoofdprijs. Het klopt dat de roeitrainers duurder zijn dan roeitrainers van minder bekende merken, maar voor kwaliteit moet je nu eenmaal betalen.

Met een Tunturi roeitrainer doe je een prima aankoop.

Focus Fitness

Focus Fitness logo

Gaat je voorkeur uit naar een roeitrainer van Nederlandse makelij? Dan zit je bij de firma Focus Fitness goed.

Deze firma vindt haar oorsprong in Nederland en richt zich op betaalbare roeitrainers. Voor de roeitrainers van dit merk betaal je een bedrag tussen de 300 en 800 euro.

De roeitrainers zijn niet alleen betaalbaar, maar ook van een prima kwaliteit. Leuk detail: Focus Fitness biedt ook roeitrainers met waterweerstandssysteem aan.

Senz Sports

Senz Sports logo

Wil je een roeitrainer voor intensief en serieus gebruik inzetten? Dan kun je het beste naar een Senz Sports roeitrainer kijken.

De roeitrainers van dit merk zijn speciaal voor de serieuze sporter ontwikkeld. Dit blijkt onder meer uit de specificaties en de stabiliteit van de roeiapparaten.

Concept2

Concept2 logo

Als je bereid bent om diep in de buidel te tasten, is een Concept2 roeitrainer interessant.

De roeitrainers van dit merk zijn uniek, hoogwaardig en onderscheiden zich op verschillende punten.

Zo beschikken deze roeitrainers over een ergometer, waardoor je heel gericht kunt trainen. Een Concept2 roeitrainer is hierdoor ook een veel geziene gast in bijvoorbeeld een sportschool.

WaterRower

Logo waterrower

Wil je per sé een roeitrainer met waterweerstandssysteem hebben? Dan is het raadzaam om het aanbod van WaterRower eens te checken.

Zoals de naam van dit merk al aangeeft, richt dit merk zich op de roeitrainer met een waterweerstandsysteem.

Het roeien op een WaterRower roeitrainer is hierdoor een feestje en voelt erg realistisch aan. De WaterRower roeitrainers zien er ook nog eens strak uit.

First Degree

First Degree logo

Neem je plaats op een First Degree roeitrainer? Dan heb je net het idee alsof je in een echte roeiboot plaatsneemt.

De First Degree roeitrainer beschikt over een innovatief waterweerstandssysteem, waardoor het roeien onwijs realistisch aanvoelt.

De roeitrainers van dit merk zijn wel bovengemiddeld duur en niet overal te koop.

Kettler

Kettler logo

Kettler Sport is een fabrikant van hoogwaardige roeimachines voor thuisgebruik. Deze roeimachines scoren hoog op het gebied van prestaties, design en comfort.

Veel van de Kettler Sport roeitrainers zijn relatief compact vormgegeven, waardoor je ze makkelijk een plekje in je woning kan geven.

Finnlo

Finnlo Logo

Het merk Finnlo is officieel onderdeel van het merk Hammer. De Finnlo roeitrainers zijn echter significant anders dan de roeitrainers van het merk Hammer.

Zo bestaan er Finnlo roeimachines met een gecombineerd weerstandssysteem. Dankzij dit gecombineerde systeem geniet je van een onwijs realistisch roeigevoel.

Hammer

Hammer logo

Het merk Hammer biedt veel apparaten en hulpmiddelen voor krachttraining aan.

Maar, het merk biedt ook meerdere cardioapparaten aan, waaronder roeimachines. Het aanbod van Hammer is jammer genoeg wel relatief beperkt.

Nohrd

Nohrd logo

De roeimachines van het merk Nohrd zijn om meerdere redenen uniek te noemen. Zo beschikken deze roeitrainers over een innovatief waterweerstandssysteem en een uniek design.

In tegenstelling tot veel andere merken maakt Nohrd namelijk wél gebruik van hout. De roeitrainers hebben hierdoor een eigentijds design met bijkomende eigenschappen.