First Degree roeitrainer kopen

first_degree_roeimachine

Is een First Degree roeitrainer aan te raden? Tussen welke First Degree roeitrainers kun je kiezen? En wat zijn de belangrijkste voordelen die dit merk te bieden heeft?

Op deze vragen ga je in dít artikel een passend antwoord vinden. Een antwoord waarmee je direct uit de voeten kunt; je kunt direct bepalen of een First Degree roeitrainer iets voor jou is.

Ben je op dit moment op zoek naar een nieuwe roeitrainer? Dan merk je waarschijnlijk al snel het uitgebreide aanbod op.

Binnen dit aanbod spelen meerdere merken een rol, waaronder het merk First Degree. Dit merk kenmerkt zich door een uitgebreid én divers aanbod.

Ook valt direct op dat alle roeitrainers van dit merk van een waterweerstand voorzien zijn.

Het aanbod van First Degree

Door de jaren heen is het aanbod van First Degree steeds uitgebreider geworden. Sterker nog; op het moment van schrijven biedt dit merk 19 verschillende roeitrainers aan.

Al deze roeitrainers hebben hun eigen kenmerken, hun eigen prijskaartje en hun eigen voor- en nadelen.

In dit artikel willen wij je graag kennis laten maken met de drie beste roeitrainers van dit moment. Daarbij hebben wij voor de onderstaande drie varianten gekozen:

 • First Degree Fitness Apollo Rower Plus V Roeitrainer
 • First Degree Fitness Neon Rower Plus – Roeitrainer
 • First Degree – Pacific Challenge AR Plus

Over deze drie First Degree roeitrainers vertellen we je hieronder graag meer.

First Degree Fitness Apollo Rower Plus V Roeitrainer

first_degree_fitness_apollo_rower

Een unieke roeitrainer; dat is toch wel de manier waarop we deze First Degree roeitrainer kunnen omschrijven. Zoals je op de foto al kunt zien, heeft deze roeitrainer een houten onderstel.

Op dit onderstel zijn drie onderdelen geplaatst:

 1. Het zitvlak: op dit zitvlak kun je heen en weer over de rails heen schuiven. Je maakt hiermee precies de beweging die je in een normale roeiboot ook zou maken.
 2. Het waterreservoir: door het reservoir met water te vullen, weet je een bepaalde weerstand te creëren. Bovendien voelt het roeien op deze roeitrainer door dit waterreservoir erg realistisch aan.
 3. De voetenstandaard met display: als je op het zitvlak plaatsneemt, kun je jouw voeten op de voetenstandaard plaatsen. Bij dit voetenstandaard zie je ook direct het duidelijke display.

Wil jij écht als een professional kunnen trainen? Dan is dit de aangewezen First Degree roeitrainer voor je. Met deze roeitrainer weet je namelijk erg realistisch én zwaar te trainen. Des te meer water je in het reservoir toevoegt, des te meer weerstand je gaat ervaren.

Ook is het ideaal dat het display van deze First Degree roeitrainer duidelijk is. Op dit display kun je tal van waarden weergeven, waaronder jouw hartslag.

Met dank aan de hartslagfunctie ben je in staat om gericht en veilig te trainen. Overigens is deze roeitrainer ook voor veel mensen geschikt; het maximale gebruikersgewicht ligt namelijk op 150 gram.

Moet je ook nog met een nadeel rekening houden bij deze professionele First Degree roeitrainer? Nou, het feit dat dit een professionele roeitrainer betreft, zie je aan het prijskaartje. Voor deze roeitrainer betaal je een bedrag van ongeveer 1500 euro.

Voordelen:

 • Bijzonder realistisch gevoel tijdens het roeien
 • Je kunt de weerstand naar eigen wens instellen
 • Aangenaam zitvlak
 • Duidelijk display, inclusief hartslagfunctie
 • Prima algehele kwaliteit

Nadelen:

 • Dit is niet de goedkoopste First Degree roeitrainerFirst Degree Fitness Neon Rower Plus

first_degree_fitness_neon_rower_plus

Geef jij de voorkeur aan een iets goedkopere roeitrainer van het merk First Degree? Dan kun je prima voor deze Neon Rower Plus roeitrainer kiezen. Deze roeitrainer lijkt veel op bovengenoemde variant, maar kent toch enkele unieke eigenschappen.

Zo is het onderstel bijvoorbeeld niet van hout vervaardigd. De uitstraling van de roeitrainer is daardoor direct anders. Wél beschikt deze roeitrainer over dezelfde onderdelen, inclusief het waterreservoir. Dankzij dit waterreservoir kun je de weerstand geheel naar wens instellen.

Iets wat ons aanspreekt, is het duidelijke display. Op dit display kun je allerlei waarden weer laten geven. Je kunt hierbij denken aan de slagen per minuut, maar ook aan de verbrande calorieën.

Met dank aan een optionele borstband is het ook mogelijk om jouw hartslag op te meten. Gezien het prijskaartje is dit een prima alternatief voor de hierboven genoemde roeitrainer.

Voordelen:

 • Ergonomisch en fraai design
 • Goedkoper dan de hierboven genoemde variant
 • Maximaal gebruikersgewicht van 150 kilogram
 • Duidelijk display bij de plek waar je je voeten plaatst
 • Zelf de weerstand regelen dankzij het waterreservoir

Nadelen:

 • Alleen hartslagmeting met een optionele borstbandFirst Degree – Pacific Challenge AR Plus

first_degree_-_pacific_challenge_ar_plus

Voor een First Degree roeitrainer betaal je al snel relatief veel geld. Wil je de kosten graag zo laag mogelijk houden? Dan kies je het beste voor deze First Degree – Pacific Challenge AR Plus roeitrainer. Dit is wat ons betreft de beste betaalbare First Degree roeitrainer.

Wat je voor deze First Degree roeitrainer moet betalen? Je kunt uit gaan van een bedrag van ongeveer 1100 euro. Voor dit bedrag krijg je een roeitrainer met een uniek design én een unieke werking. First Degree heeft bij deze roeitrainer namelijk ook voor een waterweerstand gekozen. Met dank aan het waterreservoir kun je zelf intensiteit van de training bepalen. 

Verder beschikt deze roeitrainer over een duidelijk display, over een fijn zitvlak en over een fijn katrolsysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat je elke ‘slag’ op dit apparaat volledig af kunt maken. Zonder enige haperingen. Houd bij deze First Degree roeitrainer goed rekening met het ontbreken van de hartslagfunctie.

Voordelen:

 • Een stuk betaalbaarder dan de twee hierboven besproken varianten
 • Ergonomisch en ruimtebesparend design
 • Duidelijk display vlak naast de voeten
 • Je kunt zelf de weerstand regelen met het waterreservoir
 • Uniek katrolsysteem voor optimale bewegingen

Nadelen:

 • Geen hartslagfunctie
 • Iets minder geavanceerdKoopgids; wat is voor jou de beste First Degree roeitrainer?

Wat is voor jou de beste First Degree roeitrainer? Je bent de enige die een antwoord op deze vraag kan geven. Wij raden je hierbij aan om over de volgende vragen na te denken:

 • Over welke functies moet de First Degree roeitrainer sowieso beschikken?
 • Hoeveel geld wil je aan de First Degree roeitrainer uitgeven?

Met name de laatste vraag is van essentieel belang. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, lopen de prijskaartjes namelijk flink uiteen.

Maak daarom een hele goede vergelijking tussen de vele varianten van het merk First Degree!
Meer van First Degree: