Concept2 roeitrainer – Review & Koopgids

concept2_ergometer

Als je op zoek bent naar een geschikte roeitrainer voor thuis, dan is de kans heel groot dat je de naam Concept2 al wel een keer of twee bent tegengekomen.

De roeitrainers zijn namelijk immens populair en worden door velen gezien als een van de beste roeitrainers op de markt.

Met deze alsmaar toenemende populariteit is het dan ook niet gek dat je de roeitrainers ook vindt in menig sportschool.

Maar wat maakt deze Concept2 roeitrainers nu zo speciaal? En waarom zou je voor dit merk gaan als er nog talloze andere zijn?

In dit artikel geven we je alle antwoorden op deze vragen en geven we onze eigen aanbevelingen.

Zo weet jij precies waarom jouw volgende roeitrainer een Concept2 zou moeten zijn.

Wat maakt Concept2 speciaal?

Er zijn immens veel verschillende merken en modellen roeitrainers op de markt. Hoewel deze allemaal op hun eigen speciale manier gemaakt zijn, zijn de modellen van Concept2 toch net even een tikkeltje anders.

Ergometers

Als je een bekende bent in de wereld van fitness en sporten, dan zul je ongetwijfeld de term ergometer al wel een keer hebben gehoord.

Een ergometer is een meetsysteem dat precies meet hoeveel kracht je moet gebruiken om gebruik te maken van het apparaat. Deze kracht wordt uitgedrukt in wattage.

Als jouw fitnessapparaat voorzien is van een ergometer, dan ben je dus in staat om op een erg accurate manier te kunnen trainen.

Zo kun je namelijk zelden te ver gaan met je trainingen en precies oefenen op een niveau die voor jou prettig is.

Hoewel er een grote selectie home- en crosstrainers voorzien zijn van een ergometer, zijn deze zeer schaars bij roeimachines.

Dit is dan ook wat de roeitrainers van Concept2 zo uniek maakt.

De apparaten zijn namelijk stuk voor stuk voorzien van een ergometer. Op deze manier kun op een betrouwbaardere en doelgerichtere manier trainen ten opzichte van andere roeitrainers.

Automatische kalibratie

concept2_roeiapparaat_thuis

Hoe langer je een roeitrainer gebruikt, hoe meer deze slijt. Hoewel dit ervoor zou zorgen dat de roeitrainer minder accuraat werkt, hebben ze daar bij Concept2 over nagedacht.

De roeitrainers kalibreren zich namelijk met iedere slag opnieuw tijdens de zogeheten recovery fase, de laatste fase van je work-out.

Tijdens dit moment wordt namelijk de vertraging van het vliegwiel gemeten en krijgt deze een bepaalde drag-factor waarde.

Deze meting meet de hoeveelheid slijtage en andere oneffenheden die het apparaat op heeft gelopen, en past zich hierop aan om een accuraat resultaat te kunnen blijven geven.

Online logboek en Ergdata

Veel verschillende fabrikanten en ontwikkelaars hebben vandaag de dag wel iets van extra technologie voor bij hun roeimachines.

Denk hierbij aan speciaal ontwikkelde apps en andere mogelijkheden.

Concept2 is hier dan ook absoluut geen uitzondering op. Het bedrijf heeft namelijk zijn eigen ontwikkelde app, Ergdata, waarmee je gemakkelijk al jouw voortgangen en trainingsdata kunt bijhouden.

Deze voortgangen en data worden ook nog eens bijgehouden in een online logboek van het bedrijf, waardoor je altijd en overal jouw resultaten kunt bekijken.

Dit online logboek zorgt ervoor dat je ook nog mee kunt doen in verschillende ranglijsten zoals:

  • Land
  • Leeftijd
  • Geslacht
  • Gewicht
  • Afstand

Op deze manier krijg je een extra uitdaging om gebruik te maken van je Concept2 roeitrainer.

Ben je op zoek naar nog meer uitdaging? Dan kun je ook meedoen aan de challenges van Concept2.

Deze worden regelmatig geüpdatet op de website en in de Ergdata app, om zo extra stimulerend te werken.

De PM universele monitors

pm5_monitor

Ieder Concept2 roeiapparaat is voorzien van een PM monitor. Deze monitors zijn heel makkelijk in gebruik en bovendien universeel.

Dat betekent dat je bijvoorbeeld ook een nieuwere monitor op een ouder Concept2 model kunt gebruiken.

Onze aanbevelingen!

Zoals je misschien al wel is opgevallen, is het merk Concept2 van absolute topklasse binnen zijn kunnen.

De roeiapparaten hebben hun hoge status dan ook zeker niet voor niets!

Hieronder hebben we de beste Concept2 roeitrainers voor je uitgekozen en op een rijtje gezet.

Hierdoor kun jij op een makkelijkere manier jouw nieuwe roeitrainer uitzoeken!

Concept2 Model E

concept2-model-e
Bekijk hier meer foto’s

We beginnen bij het meest geliefde en geroemde model van het merk Concept2, namelijk de Model E. Want als je op zoek bent naar een roeitrainer van hoge kwaliteit, dan zit je met de Model E absoluut goed.

Het apparaat heeft een sportief uiterlijk en is gemaakt van een combinatie van kunststof en metaal. Deze factoren zorgen ervoor dat het apparaat te gebruiken is tot een gewicht van maar liefst 225 kg.

De dimensies van het toestel, 244 x 61 x 120 cm (LxBxH) zorgen ervoor dat het apparaat aan de grote kant is.

Gelukkig is deze eenvoudig op te klappen en weg te rollen via de transportwieltjes aan de bodem, dus in de weg staan zal deze zelden doen.

De roeitrainers van Concept2 maken gebruik van een luchtweerstandssysteem. Dit geldt dan ook voor de Concept2 Model E.

Dit weerstandssysteem zorgt ervoor dat je op een fijne en accurate manier kunt trainen in combinatie met de ergometer waar het toestel mee is uitgerust.

Het weerstandsniveau kun je eenvoudig handmatig op de remunit naar wens aanpassen.

Op technologie heeft de Model E zeker niets te klagen. Het apparaat is namelijk uitgerust met een PM5 trainingscomputer.

De PM5 trainingscomputer zorgt er niet alleen voor dat je alle data helder kunt zien, maar geeft je ook de keuze tussen 10 verschillende trainingsprogramma’s.

Een van de trainingsprogramma’s is een hartslag programma. Hiervoor zul je zelf nog een losse borstband moeten aanschaffen en koppelen.

De PM5 trainingscomputer is te gebruiken met de Ergdata app om zo je gegevens op te slaan en bij te houden. Ook worden deze bijgehouden door het online logboek.Concept2 Model D

concept2_model_d
Bekijk hier meer foto’s

Vergis je niet, we hebben niet per ongeluk twee keer dezelfde roeitrainer neergezet! Hoewel dit misschien het geval is, is dit wel het kleine broertje van de Model E.

De Concept2 Model D is namelijk de voorganger van de Model E. Maar dat betekent niet dat deze overbodig is geworden!

De roeitrainer is gemaakt van een sterke combinatie van kunststof en metaal, waardoor deze een gebruikersgewicht heeft van 225 kg.

De poten zijn dan ook gemaakt van metaal, waar deze bij de Model E van staal zijn. Hierdoor is de Model D wat lichter, maar ook wel wat minder stevig dan zijn grote broer.

De afmetingen van het apparaat zijn 244 x 61 x 85 cm (LxBxH) waardoor hij wat compacter is dan zijn grote broer, de Model E. Ook deze roeitrainer is gemakkelijk op te klappen en weg te rollen.

De zithoogte van de Model D is 51 cm, waardoor dit iets hoger is dan bij de Model E. Dit maakt het apparaat makkelijker te gebruiken voor ouderen of revaliderende mensen.

Het apparaat is voorzien van een luchtweerstandssysteem, die je handmatig op de remunit van het toestel kunt aanpassen. Hierdoor heb je volledige controle over jouw work-out.

Ook beschikt de Model D over 10 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s, die te selecteren zijn via de trainingscomputer.

Ook de Model D is voorzien van de PM5 trainingscomputer, die dus ook weer op zijn beurt te verbinden is met de Ergdata app en het online logboek.Let op: tegenwoordig worden de bovenstaande roeitrainers beide verkocht onder de naam Concept2 RowErg.

Conclusie

De roeitrainers van Concept2 zijn een absolute aanwinst voor iedere sporter. Of je nu wilt gaan voor een flinke, (semi)professionele training, of juist wat rustiger aan wilt doen, met de modellen van Concept2 kun je precies trainen zoals jij dat wilt.

De Ergdata app zorgt ervoor dat de gegevens van jouw trainingen worden opgeslagen en bijgehouden in het online logboek. Hierdoor kun je altijd zien hoe je ervoor staat, waar je ook bent.

Hoewel de twee bovengenoemde roeitrainers veel op elkaar lijken, zitten er toch wel wat genuanceerde verschillen in.

Zo is de Model D een stuk lichter dan de Model E, maar is deze op zijn beurt dan ook wel weer wat minder stevig.

Hoewel de apparaten absoluut aan te bevelen zijn, is het verstandig om na te gaan welke het beste werkt voor jou.

Waar zet jij jouw Concept2 roeitrainer neer?

Bekijk ook: