Hammer Fitness roeitrainer: Het aanbod op een rijtje

hammer_fitness_roeitrainer

Hammer Fitness brengt met enige regelmaat innovatieve roeitrainers uit. Dit zijn apparaten die over nieuwe technologieën beschikken of die op een andere manier innovatief zijn.

Juist door de vele innovaties is Hammer Fitness op dit moment één van de populairste merken in de wereld van roeitrainers.

Wat bij dit merk direct opvalt, is de diversiteit. Het merk biedt een handjevol roeitrainers aan, waarbij alle roeitrainers op hun eigen manier uniek zijn.

In dit artikel vertellen we je graag alles over de roeiapparaten van dit merk.

Over Hammer Fitness

Ruim 100 jaar geleden werd de firma Hammer Fitness opgericht. Toen het merk opgericht werd, lag de focus vooral op tennis rackets en ski’s.

Hoe anders is dat nu? Héél anders. Sinds het jaar 1989 is dit merk zich namelijk gaan richten op fitness apparaten en toebehoren.

Zo was Hammer Fitness het eerste merk dat een plastic dumbell op de markt bracht. Ook in de wereld van fitnessapparaten heeft men een flinke groei doorgemaakt.

Dit merk biedt nu tal van fitnessapparaten aan: elliptische hometrainers, loopbanden en roeitrainers zijn hier enkele voorbeelden van.

Het aanbod van Hammer Fitness

Met het uitgebreide aanbod richt Hammer Fitness zich vooral op de thuissporter. Op de thuissporter die op een leuke doch recreatieve manier vanuit huis wil trainen.

Zoals hierboven al aangegeven, is het aanbod van Hammer Fitness vrij divers. Neem onderstaande reviews op je gemakje door en je krijgt een goede indruk van het interessante aanbod.

Hammer Cobra XTR Plus II

hammer_cobra_xtr_plus_ii_roeitrainer

De Hammer Cobra XTR Plus II is een prima roeitrainer voor de thuissporter.

Deze roeitrainer is op een luxe manier ontworpen, past in nagenoeg elke ruimte en is inklapbaar. Door deze inklapbaarheid berg je ‘m makkelijk op na het sporten.

Tijdens het trainen geniet je van een fraai LCD scherm. Dit scherm is vrij groot en geeft de informatie heel duidelijk weer. Dat is ook te danken aan het feit dat je het display naar eigen wens kunt kantelen.

Met deze roeitrainer geniet je van veel trainingsmogelijkheden. Je kiest uit 20 trainingsprogramma’s en uit 20 weerstandsniveaus.

Daarbovenop komt ook nog dat je op deze roeitrainer individuele programma’s samen kunt stellen. Dit doe je niet alleen voor jezelf, maar voor nog drie andere personen.

Op de Hammer Cobra XTR Plus II stel je maar liefst 5 gebruikers in. Al met al een interessante roeitrainer voor thuissporters!
Hammer Ocean One

hammer_ocean_one_roeitrainer_met_tablethouder

De Ocean One is een unieke Hammer roeitrainer. Deze roeitrainer beschikt namelijk over een waterweerstandssysteem.

Dankzij dit systeem boots je met deze roeitrainer de situatie op het water realistisch na. Grote kans dat je tijdens het trainen het gevoel hebt dat je écht op het water zit.

De roeitrainer beschikt verder over een LCD scherm, over een tablethouder en over een comfortabele zitting. Deze zitting is van acht kogellagers voorzien, waardoor je soepeltjes over de rails beweegt.

De hendel is van een speciale laag voorzien, waardoor deze perfect in je handen ligt.

Wil je graag op een diverse manier kunnen trainen? Dan sluit de Ocean One roeitrainer prima op je wensen aan.

Dit roeiapparaat beschikt over 20 programma’s, 6 weerstandsniveaus én over een bluetooth verbinding. Met dank aan deze verbinding maak je gebruik van apps zoals Kinomap.
Hammer Pro Force

hammer_pro_force_roeitrainer

Geef je het liefste zo min mogelijk geld uit aan je nieuwe roeimachine? Kijk dan eens naar de Pro Force. Voor deze roeitrainer betaal je slechts 449 euro.

Deze roeitrainer is interessant voor de recreatieve sporter. Het apparaat is dus niet al te prijzig, maar biedt wel de nodige trainingsmogelijkheden.

Zo heb je de keuze uit 21 trainingsprogramma’s en 16 weerstandsniveaus. Het merk Hammer Fitness heeft hierbij gekozen voor een magnetisch weerstandssysteem.

Andere hoogtepunten zijn de aluminium rails, het kantelbare LCD display en de afmetingen. Het is een vrij compacte roeimachine, waardoor je ‘m makkelijk een plekje in je huis kunt geven.
Hammer Cobra

hammer_cobra_roeitrainer

De Hammer Cobra is een roeitrainer zoals je deze nooit eerder gezien hebt. Op deze roeitrainer maak je namelijk de echte roeiende beweging; aan beide zijden heeft deze roeitrainer soort van peddels zitten.

Dit kunnen we het beste aanduiden met dit filmpje:

Dat deze roeitrainer uniek werkt, mag duidelijk zijn. Wat volgens ons erg fijn is, is dat je deze roeimachine naar eigen wens in kunt stellen.

Je past meerdere onderdelen van het aluminium frame geheel naar wens aan. Tijdens het trainen kies je ook nog eens uit 12 weerstandsniveaus.
Hammer Fitness Pro Force II

hammer_fitness_pro_force_ii_roeitrainer

De Hammer Fitness Pro Force II is een roeitrainer met een interessante prijs-kwaliteitsverhouding. Deze roeitrainer biedt namelijk veel mogelijkheden, maar kost slechts 495 euro.

Een belangrijk voordeel is bovendien de compacte vormgeving. De machine neemt nagenoeg geen ruimte in, terwijl je wel een lange slag op de roeitrainer kunt maken.

De machine biedt 21 trainingsprogramma’s en 16 weerstandsniveaus aan. Je hebt dus voldoende om uit te kiezen wat betreft trainingen.

Andere handige extra’s zijn het kantelbare LCD scherm en het gewicht. De machine weegt slechts 20,4 kilogram.

In combinatie met de transportwielen zorgt dit voor een belangrijk voordeel: je verplaatst ‘m heel makkelijk in je woning.
Hammer Fitness Water Stream

hammer_fitness_water_stream_roeitrainer

Heb je het liefste een roeitrainer met waterweerstandssysteem? Dan kun je kiezen tussen de Hammer Ocean One en de Fitness Water Steam Hammer roeitrainer.

Deze Hammer Fitness roeitrainer is de beste in zijn soort. Dit roeiapparaat is niet overdreven duur, maar zorgt wel voor het realistische gevoel.

Dit komt door de natuurlijke weerstand van het water en de optimale zithoogte van 41 centimeter.

Ook is het ideaal dat je uit veel trainingsmogelijkheden kunt kiezen. Je hebt de keuze uit 21 trainingsprogramma’s en 6 weerstandsniveaus. 

Tijdens het trainen geniet je van de geïntegreerde hartslagontvanger en het duidelijke LCD display. Op dit display zie je allerlei waarden naar voren komen.

Kijk je tijdens het trainen liever naar een serie of film? Dat is mogelijk dankzij de tablethouder.

Dankzij de tablethouder geniet je ook optimaal van de connectiviteit van de Fitness Water Stream. Je kunt je smartphone aan dit apparaat koppelen, waarna je gebruik van Kinomap maakt. Ideaal wat ons betreft.