Welke apps kun je gebruiken met een roeitrainer?

virtueel_roeien_app

Met een roeitrainer app breid je de trainingsmogelijkheden ongekend uit. Je krijgt bovendien niet alleen veel meer mogelijkheden, maar je trainingen worden ook een stuk interactiever.

Om hier optimaal van te genieten, is het uiteraard wel zaak dat je van de beste roeitrainer app gebruik gaat maken.

Van welke roeitrainers app je gebruik kunt maken, vertellen we je graag in dit artikel.

Waarom voor een roeitrainer app kiezen?

  • Je houdt je training nauwkeurig bij. Alle trainingen die je via een roeitrainer app uitvoert, worden nauwkeurig bijgehouden. Aan de hand van deze data kun je je vorderingen nauwlettend in de gaten houden. Op basis hiervan kun je realistische doelstellingen voor jezelf opstellen.
  • Je kunt de competitie met anderen aangaan. Via een roeitrainer app is het mogelijk om aan virtuele wedstrijden mee te doen. Tijdens zo’n wedstrijd strijd je tegen andere roeiers, waardoor je van een competitief element gaat genieten. Grote kans dat je hierdoor nóg gemotiveerder gaat raken.
  • Je maakt het trainen leuker voor jezelf. Met een roeitrainer app maak je het trainen ook leuker voor jezelf. Door deze app op bijvoorbeeld een tablet of laptop te gebruiken, kun je namelijk een virtuele roeiroute volgen. Je krijgt hierdoor echt het idee dat je in een roeiboot zit.

Tussen welke apps kun je kiezen?

Wil jij je trainingen interactiever en leuker maken? Dan is het interessant om met één van de roeitrainer apps aan de slag te gaan.

Met name in de afgelopen jaren zijn er meer en meer apps op de markt gebracht, waardoor je nu het nodige te kiezen hebt.

Wij laten je hieronder graag kennismaken met de populairste roeitrainers app van dit moment.

Kinomap

tablet_met_roeitrainer_app

In onze ogen is de Kinomap app één van de beste apps. Met deze app ben je in staat om een virtuele route te varen.

Je bevindt je hierbij in een virtuele wereld, waarbij je ook tegen andere roeiers kunt strijden.

Daarnaast is het in deze app mogelijk om uitdagingen aan te gaan. Door deze uitdagingen aan te gaan, werk je gericht naar bepaalde doelstellingen toe.

Bovendien maak je het trainen voor jezelf op deze manier een stuk leuker.

Goede roeitrainers met Kinomap zijn:

Deze app kost 90 euro per jaar. Je kunt ook uit andere abonnementsvormen kiezen, maar wij raden je aan om voor het jaarabonnement te kiezen.

Polar Beat

Een app die je op elke roeitrainer kunt gebruiken, is de Polar Beat app. Met deze app kun je vooral heel gericht naar een doel te gaan werken.

Nadat je een workout afgerond hebt, zie je in deze app exact de trainingsresultaten naar voren komen. Door met deze resultaten gericht aan de slag te gaan, kun je bijvoorbeeld de gewenste hoeveelheid kilo’s afvallen.

Deze app is gratis, maar je hebt hier wel een Polar hartslagband, sporthorloge of activity voor tracker. Dat is de enige manier om van deze app gebruik te kunnen maken.

LiveRowing

De LiveRowing app verbind je via bluetooth aan je roeitrainer, waarna je je in een virtuele route wereld gaat begeven.

Je kunt aan allerlei wedstrijden mee doen, terwijl je ook gericht met een trainingsprogramma aan de slag kunt gaan.

Deze app is alleen voor een Concept2 roeitrainer geschikt.

ErgData

Als je voor een Concept2 roeitrainer hebt gekozen, kun je de ErgData app downloaden. Deze app is gratis en moet gekoppeld worden aan een speciale connection kit van Concept2.

Nadat je die connection kit gekocht hebt, kun je via deze app gericht gaan trainen. De app houdt allerlei statistieken bij, waarna je deze training ook in het Concept 2 Online Logboek kunt uploaden.

Aan de hand van dit logboek kun je al je trainingsvorderingen nauwlettend in de gaten houden.

Wat is voor jou de beste roeitrainer app?

Wat ons betreft kun je het beste voor de Kinomap app kiezen. Deze app is aan elke roeitrainer te verbinden en biedt ongekend veel mogelijkheden.

Nadat je een jaarabonnement afgesloten hebt, geniet je hier bovendien het gehele jaar door van. Omgerekend kost dit slechts 7,50 euro per maand.

Mocht je Polar attributen hebben, kun je ook voor de Polar Beat app kiezen. Die app is volgens ons ook prima, maar je hebt hier dus wel een sporthorloge, activity tracker of hartslagband van Polar voor nodig.

Veelgestelde vragen over roeitrainers app

Kun je ook gebruik van Strava maken?

Nee, het is niet mogelijk om Strava als roeitrainer app te gebruiken. Dit heeft puur te maken met het feit dat deze app roeibewegingen niet op kan meten. Strava is zodoende niet compatibel met je roeitrainer.

Kun je ook gebruik van Zwift maken?

Nee, voor Zwift geldt hetzelfde als voor Strava. Zwift is niet in staat om de roeibewegingen op te meten, waardoor deze app niet voor roeitrainers geschikt is.

Moet je voor een roeitrainer app betalen?

Als je voor Kinomap kiest, moet je hier inderdaad voor betalen. Mocht je van Polar Beat gebruik maken, hoef je hier niks voor te betalen. Voor die app heb je echter wel een sporthorloge, activity tracker of hartslagband van Polar nodig.

Ook interessant:

Roeitrainer met TV scherm

Categorieën: Roeitrainers

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *