Roeitrainer met Bluetooth kopen

Roeitrainer met Bluetooth

Roeitrainers worden op dit moment in allerlei soorten en maten aangeboden. Iets wat onder andere aan verschillende ontwikkelingen te danken is; aan technologische ontwikkelingen om precies te zijn.

Zo is het tegenwoordig mogelijk om voor een roeitrainer met bluetooth te kiezen.

Is de aanschaf van een roeitrainer met bluetooth aan te raden? Ja, in onze ogen wel.

Met een dergelijke roeitrainer geniet je – dankzij de bluetoothverbinding – van zwaarwegende voordelen.

Wat is een roeitrainer met bluetooth precies?

Een roeitrainer met bluetooth beschikt over een stabiele bluetooth verbinding. Met dank aan deze bluetooth verbinding kun je je smartphone aan de roeitrainer koppelen. Of je tablet.

Door zo’n verbinding te maken, kun je virtueel trainen. Wat hier precies het voordeel van is, bespreken we graag hieronder.

Waarom een roeitrainer met bluetooth aanschaffen?

Door voor een roeitrainer met bluetooth te kiezen, geniet je van de nodige voordelen:

  • Je kunt virtueel trainen. Doordat je een roeitrainer aan je tablet of smartphone kunt koppelen, ben je in staat om virtueel te trainen. Op de tablet zie je bijvoorbeeld een prachtig kanaal met links en rechts van je tegenstanders. Des te harder je gaat roeien, des je harder je roeiboot op het virtuele water naar voren gaat. Op die manier kun je deelnemen aan virtuele wedstrijden én veel plezier maken.
  • Je kunt uit heel veel apps kiezen. Als je een bluetooth-roeitrainer hebt, kun je deze roeitrainer aan je smartphone koppelen. Welke app je vervolgens op je smartphone gaat gebruiken, is volledig aan je. Je kunt in ieder geval uit heel veel roei-apps kiezen; voldoende keuze!
  • Je verkrijgt nog meer trainingsmogelijkheden. Met de apps ben je in staat om nog meer trainingsmogelijkheden voor jezelf te creëren. Zo is het dus mogelijk om virtueel te trainen, terwijl je ook speciale trainingsprogramma’s uit apps kunt gaan volgen.
  • Monitoren en analyseren van alle trainingen. Ben je echt serieus op je roeitrainer aan het trainen? Alle trainingsresultaten worden in dat geval overgezet naar je smartphone, waarna je je trainingen kunt analyseren. Aan de hand van deze monitoring en analyse kun je je trainingen naar een hoger niveau tillen.

Wat zijn de nadelen van een roeitrainer met bluetooth?

Om bovengenoemde redenen zijn wij erg enthousiast over een roeitrainer met bluetooth. Tegelijkertijd hoef je met slechts één nadeel rekening te houden; het feit dat je smartphone of tablet in de buurt moet zijn.

Als je smartphone te ver bij het roeiapparaat vandaan ligt, bestaat de kans dat de gegevens niet goed overgezet worden. Of dat de verbinding tussen je smartphone en roeitrainer gaat haperen.

Tussen welke soorten roeitrainers met bluetooth kun je kiezen?

Spreekt het principe van een roeiapparaat met bluetooth je wel aan? Dan hebben wij goed nieuws voor je: je kunt uit veel soorten roeiapparaten met bluetooth kiezen.

Meer en meer fabrikanten kiezen er namelijk voor om een roeitrainer met deze functie op de markt te brengen.

Om uiteindelijk de beste keuze te kunnen maken, moet je goed naar het totaalplaatje kijken. Zo moet je goed naar de koppelingsmogelijkheden van de roeitrainer kijken: van welke apps kun je gebruikmaken bij de roeitrainer?

Bij sommige roeitrainers kun je van slechts één app gebruikmaken; ga daarom heel goed na van welke apps je precies gebruik kunt maken. En van welke apps je gebruik wilt gaan maken.

Verder moet je ook goed naar de bluetoothverbinding zelf maken. Dit is een nogal technisch verhaal, maar er bestaan meerdere soorten bluetoothverbindingen.

In een ideale wereld kies je voor een roeitrainer met bluetooth 5.0. De keuze voor een roeiapparaat met bluetooth 4.0 is echter ook prima.

Uiteraard is het advies om ook naar alle andere eigenschappen van de roeitrainer te kijken. Over welke weerstand beschikt de roeitrainer? Uit hoeveel trainingsprogramma’s kun je kiezen? En welke extra’s biedt de roeitrainer?

Stuk voor stuk belangrijke vragen waar je echt even goed naar moet kijken. Ook bij een roeitrainer met bluetooth draait het uiteindelijk om het totaalplaatje. Maak daarom een hele goede vergelijking voor jezelf!
Ook interessant:

Categorieën: Reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *