Tunturi FitRow 70 Water – Review

tunturi_fitrow_70_water_test_review

Heb je ook interesse in de Tunturi FitRow 70 water? Weet je alleen niet goed of dit wel de

Ideale roeitrainer voor jou is? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben deze Tunturi FitRow 70 water voor jou uitgebreid getest.

In deze review vind je dan ook al onze bevindingen met betrekking tot het apparaat terug. Eerst en vooral zullen we het hebben over de grootste voor- en nadelen van deze roeitrainer. Vervolgens zullen we ook in detail bespreken voor wie deze roeitrainer het meest geschikt is.

Ben jij ook zo benieuwd? Laten we er dan maar snel aan beginnen.

De belangrijkste voordelen van deze Tunturi FitRow 70 water op een rij

  • Kwalitatief heel sterk
  • Staat heel stabiel
  • Gebruiksvriendelijkheid
  • Ergonomisch ontwerp
  • Een echte water weerstand
  • Trainingscomputer om U tegen te zeggenZeer kwalitatief

tunturi-fitrow-70-water-review

Wat me als eerste opviel bij het bekijken van dit apparaat, was de kwaliteit van elk onderdeel. Je ziet meteen al dat men niet heeft gekozen voor de goedkoopste materialen. Alle onderdelen zien er op het eerste zicht al erg robuust uit.

Wanneer we van dichter bij een kijkje namen, dan merkten we ook op dat de onderdelen effectief zo stevig zijn als ze eruit zien. Dat is meteen ook de reden waarom we een lange levensduur verwachten voor deze Tunturi FitRow 70 water.

Daarnaast zagen we de kwaliteit ook meteen terugkeren in de afwerking. Men heeft niet alleen aandacht besteedt aan de hoofdonderdelen, maar ook aan de afwerkingsgraad.

Stevigheid en stabiliteit

pedalen-tunturi-roeitrainer

Nog een belangrijk onderdeel voor mensen die houden van een intensieve work-out, is de stevigheid. Je wilt uiteraard niet dat het toestel gaat wiebelen tijdens het sporten.

Dankzij het gebruik van de robuuste materialen is dat gelukkig niet het geval. Wanneer je kijkt naar zijn gewicht, dan zie je dat het een zwaar toestel is. 38 kilogram is toch al behoorlijk wat voor een roeitrainer, niet?

In verhouding met dat eigen gewicht, staat een maximaal belastbaar gewicht van 150kg. Voor het grootste deel van de mensen moet dat ruim voldoende zijn. Bovendien kan je er op die manier zeker van zijn dat het toestel stabiel staat.

Ook heeft Tunturi ervoor gekozen om brede poten te monteren onder het apparaat. Aangezien die het gewicht netjes verdelen, is instabiliteit helemaal uitgesloten.

Gebruiksvriendelijk, zowel tijdens het sporten als erna

Wat ons ook altijd leuk lijkt, is dat je geen handleiding nodig hebt om het toestel te leren kennen. Een toestel dat zo gebouwd is dat je het intuïtief kunt gebruiken, is veel gebruiksvriendelijker.

Bij de Tunturi FitRow 70 water roeitrainer is dat alvast het geval. Het apparaat is zo makkelijk te begrijpen en alle toepassingen zijn intuïtief uitgewerkt.

Ben je klaar met sporten? Dan hoef je je ook geen zorgen te maken dat het apparaat in de weg staat. Je kunt deze roeitrainer namelijk makkelijk kantelen. Makkelijk is natuurlijk wel relatief, gezien zijn 38 kg zware gewicht.

Wil je jouw Tunturi FitRow 70 water wat verder verplaatsen? Ook dat is toch geen probleem. Dankzij de transportwielen doe je dat snel en eenvoudig. Vooral in de zomer is dat erg handig, want dan kan je gerust roeien op het terras.

Een comfortabel ergonomisch ontwerp

straps-roeitrainer-pedaal

Waar wij veel belang aan hechten, is de ergonomie van het apparaat. We weten dat veel sporters vroeg of laat te kampen krijgen met pijn of blessures.

Heel vaak zoeken ze er geen reden achter. Uit ervaring weten we echter dat een niet-ergonomisch apparaat het risico ernstig verhoogt. Veel mensen krijgen zeker na langere sessies te kampen met pijn aan de gewrichten.

Gelukkig heeft Tunturi er alles aan gedaan om dat probleem aan te pakken. Zo heeft het zadel een speciaal ontwerp, waardoor je extra comfortabel zit. Bovendien heeft het een goede hardheid, wat zeker van belang is bij langere sessies.

Het nadeel van een roeitrainer, is altijd dat er geen leuning aan het zitje is. Op lange termijn kan dit leiden tot pijn aan de rug.

Gelukkig heb je daar weinig last van bij deze Tunturi FitRow 70 water. De reden is eenvoudig: doordat je een natuurlijke houding aanneemt, heb je automatisch de reflex om je rug te strekken.

Tot slot moeten we het ook nog even hebben over de voetsteunen. Een goede grip is uiteraard belangrijk voor een effectieve training. Tunturi weet dat ook, maar zij gingen zelfs nog een stapje verder.

Aan de voetsteunen, hangen namelijk gespen die je kunt vastmaken. Daardoor ben je zeker dat je voeten niet loskomen tijdens een intensieve work-out.

Ook belangrijk om te vermelden, is dat de voetplaten kunnen gekanteld worden. Dat draagt op zijn beurt opnieuw bij aan het comfort.

Water weerstandssysteem

training-op-fitrow-70

Tegenwoordig is het steeds moeilijker om ze te vinden: de roeitrainers met een echt water weerstandssyteem. Binnen deze prijsklasse is het wel al mogelijk, maar nog heel vaak zie je trainers met een magnetisch weerstandssysteem.

Laat er geen misverstand over ontstaan. Roeitrainers met een magnetische weerstand kunnen evengoed zijn als die met een water weerstand. Het hangt volledig af van je persoonlijke voorkeuren.

Een magnetisch systeem heeft het voordeel van de stilte. Bij een water weerstandssysteem hoor je uiteraard het water zelf bewegen. Alleen moeten we toegeven dat dat bij deze Tunturi FitRow 70 water roeitrainer goed meevalt.

Het water weerstandssysteem zorgt ervoor dat je nog een veel realistischer gevoel krijgt. Wanneer je jouw ogen sluit, is het precies of je zit in het midden van een meer. Dat is de reden waarom wij persoonlijk zo’n grote fan zijn van de water weerstand.

Tijdens het trainen, kan je kiezen uit 3 verschillende weerstandsniveaus. Die bieden je de mogelijkheid om een training rustig op te bouwen. Ook bij de Racemodus kan je die trouwens gebruiken.

Op die manier bepaal je zelf de intensiviteit van je training. Handig toch?

Handige trainingscomputer

fitrow-70-computer

Nog een component die voor heel veel mensen belangrijk is, is de trainingscomputer. Op dat vlak heeft Tunturi alleszins zijn best gedaan. Ze hebben een handige trainingscomputer ontworpen, die je eenvoudig kunt bedienen.

Aangezien ze alle onderdelen zo ergonomisch mogelijk wouden maken, moest ook de trainingscomputer verbeterd worden. Deze Tunturi FitRow 70 water beschikt over een kantelbaar display.

Daardoor hoef je jouw nek niet meer te buigen of te strekken om alles goed te kunnen lezen. Ook tijdens het sporten zelf is dat een groot voordeel, want je kunt alles lezen zonder veel moeite te doen.

Op de trainingscomputer vind je zowat alle relevante gegevens terug die je nodig hebt. Je kunt er op aflezen hoe lang je al aan het sporten bent. Daarnaast vind je meteen ook terug welke afstand je hebt afgelegd.

Andere gegevens die op het display tevoorschijn komen, zijn je hartslag, het aantal verbrandde calorieën en de RPM.

Als extra unieke feature kan je er ook de omgevingstemperatuur op aflezen. Als dat niet handig is. Op die manier weet je tenminste of je de ventilator moet bovenhalen.


De mindere punten op een rijtje

Naast alle positieve punten, zijn er toch ook wel enkele minpuntjes die we konden ontdekken. Echte nadelen zou ik het niet durven noemen, aangezien deze zaken eerder subjectief zijn.

  • Vrij standaard design
  • Trainingsprogramma’s konden uitgebreider

Van het design hadden we meer verwacht

tunturi-row-70-voorkant

Oké we geven toe, een fitnessapparaat koop je niet noodzakelijk als kunst object. Toch speelt het design wel een beetje een belangrijke rol.

De Tunturi FitRow 70 water is helemaal zwart. Daardoor is het niet meteen een aantrekkelijk apparaat. Daarnaast zijn alle onderdelen ook vrij rechtlijnig.

Je ziet dat men voornamelijk aan de functionaliteit heeft gedacht. Maar het oog wil toch ook wat?

Een kleine accentkleur hier en daar, of wat specialere geometrische vormen hadden het toestel nog leuker gemaakt.

Aan de andere kant heeft zo’n basis design ook wel voordelen. Deze Tunturi FitRow 70 water roeitrainer past namelijk perfect binnen elk interieur.

Of je nu een eigen fitnesskamer hebt, het toestel op zolder zet, of gewoon in de woonkamer… Het apparaat past werkelijk overal.

Extra trainingsprogramma’s waren handig geweest

Je gaat ons zeker niet horen klagen over het aantal trainingsmogelijkheden. Deze roeitrainer word je echt niet zomaar beu. Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen de manuele modus en de racemodus.

Ook beschik je over 8 verschillende weerstandsniveaus. Toegegeven dat het er niet zo oneindig veel zijn, maar gezien het feit dat het een water weerstandssysteem is, is dat ook niet echt nodig.

Daarnaast hadden we misschien wel graag nog enkele andere voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s gezien. Uiteraard is dit heel subjectief. De ene vindt die programma’s noodzakelijk, terwijl een ander ze nooit gebruikt.

Hetzelfde geldt voor connectiviteitsfuncties. Voor sommige sporters zijn trainingsapps super belangrijk, terwijl anderen er niet naar omkijken. Uiteindelijk moet je voor dit soort apps toch maandelijks betalen, dus voor jouw portemonnee is het maar beter zo.

Na lang overwegen denken we niet dat deze factor heel veel invloed zou mogen uitoefenen op je beslissing. Uiteindelijk zijn er slechts heel weinig roeitrainers die wel over apps beschikken. Daarenboven zijn dit vaak ook de toestellen uit een nog hogere prijsklasse.

Tunturi FitRow 70 water prijs- kwaliteit verhouding

Voor je effectief een toestel gaat aankopen, kan het wel eens belangrijk zijn om te kijken naar de prijs- kwaliteit verhouding.

We zijn er ons van bewust dat deze Tunturi FitRow 70 water roeitrainer niet goedkoop is. Alleen vinden we wel dat je moet kijken naar wat je daar allemaal voor in de plaats hebt.

Persoonlijk zijn wij alleszins erg tevreden over de prijs- kwaliteit verhouding. Dat komt voornamelijk door zijn ergonomische ontwerp en de functionaliteiten.

Voor deze prijs een water weerstandssysteem is tegenwoordig al uitzonderlijk geworden.

Hetzelfde geldt voor de kwaliteit. Rekening houdende met het feit dat je voor een basis roeitrainer ook al snel 300 euro betaald, is dit bijna een koopje. We zijn er namelijk van overtuigd dat dit apparaat wel eens lang zou kunnen meegaan.

Wanneer je de prijs deelt over het verwachte aantal gebruiksjaren, dan valt die al bij al wel mee. Bovendien geniet je tussendoor van een roeitrainer met heel veel mogelijkheden.


Voor wie is deze Tunturi FitRow 70 water geschikt?

training-op-fitrow-70

De vraag die iedereen zich waarschijnlijk stelt: voor wie is deze roeitrainer het meest geschikt?

Zelf delen we het doelpubliek steeds op in enkele groepen.

Een eerste groep is die voor thuisgebruik. Die kunnen we verder uitsplitsen in rustig thuisgebruik, intensief thuisgebruik en beginnende sporters.

De andere groep zijn de commerciële gebruikers. Daaronder vallen zowel sportscholen als één op één coaches enzovoort.

Voor de groep thuisgebruikers lijkt dit apparaat ons alleszins heel geschikt. Deze Tunturi FitRow 70 water roeitrainer heeft heel wat kwaliteiten, waardoor je er goed mee kunt trainen. Dit toestel zal je zeker kunnen helpen bij het behalen van jouw doelstellingen.

Ook voor intensief gebruik kan je zeker bij deze Tunturi FitRow 70 water terecht. Dankzij zijn stabiliteit kan de roeitrainer wel tegen een stootje.

Voor de groep beginnende thuisgebruikers kan deze roeitrainer zeker ook. Alleen is het wel belangrijk dat je goed weet waaraan je begint, gezien de hogere kostprijs.

We raden daarom altijd aan om eerst enkele keren in de sportschool te gaan proberen. Wil je echt een roei installatie voor thuis? Dan zit je met deze Tunturi FitRow 70 water zeker goed.

Voor de laatste groep, de commerciële gebruikers lijkt deze roeitrainer ons minder geschikt. Voor één op één coaches is het misschien wel nog een mogelijkheid. Anderzijds zouden we dit toestel niet in een sportschool plaatsen. Daarvoor heb je echt een professionele roeitrainer nodig.

Conclusie

Ben je op zoek naar een roeitrainer waarmee je meerdere trainingen per week kunt uitoefenen? Heb je liefst een kwalitatief apparaat, zonder een opvallende afwerking? Ben je echt gemotiveerd om het sporten vol te houden?

Dan lijkt de keuze al snel gemaakt. Deze Tunturi FitRow 70 water is absoluut een fantastische roeitrainer. Gezien zijn veelzijdigheid zijn we ervan overtuigd dat heel veel mensen er kunnen van genieten.

We hebben hierboven een mooi overzicht gegeven van de voor- en nadelen van deze Tunturi FitRow 70 water. De lijst met gevonden voordelen was beduidend langer dan de twee kleinere minpuntjes.

Bovendien is dat heel persoonlijk, dus voor jou hoeft dat niet zo te zijn.


Mogelijke alternatieven:


Categorieën: Reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *