VirtuFit Elite Water Resistance roeitrainer – Test & review

VirtuFit Elite Water Resistance roeitrainer review

Wil je op een roeitrainer van een zo’n realistisch mogelijke training genieten? Dan doe je er verstandig aan om voor een roeitrainer met waterweerstand te kiezen.

Binnen het huidige aanbod valt dan direct de VirtuFit Elite Water Resistance Roeitrainer op. In deze VirtuFit Elite Water Resistance review vertellen we je graag alles over deze roeitrainer!

We bespreken in deze review dit roeiapparaat van A tot Z. Zo zoomen we in op de belangrijkste pluspunten, bespreken we opvallende minpunten én vertellen we je meer over het prijskaartje.

Om deze review te kunnen schrijven, hebben wij de VirtuFit Elite Water Resistance overigens zelf uitgeprobeerd. Deze review is zodoende 100% betrouwbaar en gebaseerd op onze eigen bevindingen.

Als extra kijken we ook nog naar de ervaringen van andere kopers.

De belangrijkste specificaties

virtufit_elite_water_resistance_roeimachine

Heb je je oog op een roeitrainer met waterweerstand gericht? Dan is de kans groot dat je meerdere interessante modellen op een rijtje zet.

Om deze modellen goed met elkaar te kunnen vergelijken, zou je goed naar de specificaties moeten kijken.

Van de VirtuFit Elite Water Resistance hebben we belangrijkste specificaties alvast verzameld:

Max. belastbaar gewicht200 kilogram
Max. gebruikerslengte210 centimeter
Gewicht roeitrainer30 kilogram
Raillengte103 centimeter
Hoogte zitting26 centimeter
Aantal programma’s9 stuks


Bij deze specificaties vallen meerdere zaken direct op. Zo is het uniek dat de raillengte maar liefst 103 centimeter is.

Ook is het fijn dat je uit maar liefst 9 programma’s kunt kiezen. En om het nog mooier te maken; er bestaat ook nog een hartslaggestuurd programma!

De belangrijkste voordelen van de VirtuFit Elite Water Resistance

In onze ogen is de VirtuFit Elite Water Resistance een prima roeitrainer.

Toen wij deze roeitrainer uit mochten proberen, stuitten wij al snel op meerdere belangrijke voordelen. Voordelen die er oprecht voor pleiten om deze roeimachine zo snel mogelijk aan te schaffen.

Realistisch gevoel

Doordat deze roeitrainer over waterweerstand beschikt, voelt het trainen erg realistisch aan. Je hebt het idee dat je in een echte roeiboot over het water heen vliegt, maar in werkelijkheid train je gewoon vanuit huis.

De waterweerstand is wat ons betreft een uitmuntende toevoeging. Dankzij deze weerstand geniet je niet alleen van een realistisch gevoel, maar ook van de nodige weerstand.

Des te harder je aan de handgreep van de roeimachine trekt, des te harder het water in beweging komt. En dat zorgt voor een hogere weerstand. Des te harder je roeit, des te meer weerstand dus!

Duurzaam

roeimachine_virtufit_elite_water_resistance

Wat bij de VirtuFit Elite Water Resistance ons direct opviel, was de duurzaamheid. Zo is deze roeimachine van uitsluitend duurzame- en natuurlijke materialen vervaardigd. Je zou het wellicht niet verwachten, maar het frame is van berkenhout gemaakt.

VirtuFit heeft er wel voor gekozen om dit hout van een zwarte kleur te voorzien. Door deze kleur krijgt de roeitrainer een unieke uitstraling.

Dat de roeitrainer zelf van hout is, zorgt tijdens het trainen voor de gewenste stabiliteit. Dat de roeitrainer 30 kilogram weegt, is eveneens het gevolg van de keuze voor duurzame- en natuurlijke materialen.

Erg stabiel

virtufit_elite_water_resistance

Doordat deze roeitrainer van hout is, is de machine erg stabiel. Dit wordt verder versterkt door de dubbele rail.

Doordat het zitje op de dubbele rail heen en weer schuift, zit je erg stabiel tijdens het roeien. Ongeacht hoeveel kracht je precies zet, geniet je van een aangename stabiliteit.

Veel trainingsprogramma’s

Bij de VirtuFit Elite Water Resistance heb je de keuze uit maar liefst 9 trainingsprogramma’s:

  • Interval programma’s. Je kunt uit 3 interval programma’s kiezen, waaronder 20/10, en 10/20.
  • Doel programma’s. Ook kun je uit 5 doel programma’s kiezen. Het gaat hierbij om de volgende 5 doelen: tijd, afstand, calorieën, hartslag en aantal roeislagen. Met het hartslagprogramma werk je gericht aan je conditie.
  • Handmatig programma. Tot slot kun je ook nog voor een handmatig programma kiezen. Hoe je dit programma precies invult en vormgeeft, is volledig aan jezelf.

Fijne trainingscomputer

virtufit_elite_water_resistance_roeiapparaat

Bij deze roeitrainer van VirtuFit viel de trainingscomputer ons eveneens direct op. Deze trainingscomputer is groot genoeg, verlicht en vanuit elke hoek fijn af te lezen.

Wat ook ideaal is, is dat je op dit scherm meerdere waarden weer kunt laten geven. Denk hierbij aan het aantal roeislagen, de afstand, tijd en je hartslag.

Ook is het mogelijk om een bluetooth hartslagband aan de console toe te voegen. De console is namelijk van een bluetooth ontvanger voorzien. Handig!

Interactief trainen

roeitrainer_virtufit_elite_water_resistance

Doordat het een console met bluetooth betreft, ben je in staat om interactief te trainen. Zo kun je ervoor kiezen om van apps als Kinomap en Fitshow gebruik te maken. Dit brengt het trainen op de VirtuFit Elite Water Resistance naar een nóg hoger niveau.

Inklapbaar

Heb je met veel plezier op deze roeitrainer getraind? Dan is het erg fijn dat je ‘m makkelijk in kunt klappen. Door deze roeitrainer in te klappen, neemt ‘ie een stuk minder ruimte in beslag.

Uitmuntende kwaliteit

Over de kwaliteit van dit roeiapparaat zijn wij erg te spreken. De machine is van robuuste materialen vervaardigd, staat als een huis en is jarenlang te gebruiken.

Over de prijs-kwaliteitsverhouding zij we dan ook erg enthousiast, waarover later meer in deze review.


De belangrijkste nadelen van de VirtuFit Elite Water Resistance

Volgens onze test is de VirtuFit Elite Water Resistance een geweldige roeitrainer, maar het is geen perfecte roeitrainer.

Bij deze roeitrainer moet je namelijk met de volgende nadelen rekening houden:

  • Prijzig. Dit is absoluut niet de goedkoopste roeitrainer die je op dit moment aan kunt schaffen. Ook andere roeitrainers die over een waterweerstandssysteem beschikken, zijn voordeliger dan de VirtuFit Elite Water Resistance.
  • Zonder borstband geleverd. Als je de hartslag op de console getoond wilt hebben, moet je eerst een borstband aanschaffen. Je krijgt de VirtuFit Elite Water Resistance namelijk zonder borstband geleverd.

Wat zeggen andere kopers over de VirtuFit Elite Water Resistance?

virtufit_elite_water_resistance_roeitrainer

De enkele reviews die wij over de VirtuFit Elite Water Resistance hebben gevonden, zijn stuk voor stuk positief. De kopers roemen de trainingsmogelijkheden, inklapbaarheid en de vele handige extra’s.

Onze persoonlijke bevindingen sluiten in ieder geval prima aan op de bevindingen van andere kopers.

Voor wie is de VirtuFit Elite Water Resistance geschikt?

De VirtuFit Elite Water Resistance is geschikt voor mensen die vanuit huis serieus willen trainen. Met deze roeitrainer train je op een serieuze, intensieve en realistische manier.

Wel is het zo dat deze roeitrainer niet voor iedereen weggelegd is. Voor de roeitrainer moet je namelijk vrij diep in de buidel tasten. Maar, dat is volgens ons wel de moeite waard.

Ben je op zoek naar een roeitrainer voor rustige en recreatieve trainingen? Dan is het verstandiger om voor een andere roeimachine te kiezen. Déze roeimachine is juist geschikt voor de serieuze sporters/roeiers.

Wat kost de VirtuFit Elite Water Resistance?

De adviesprijs van de VirtuFit Elite Water Resistance is vastgesteld op 1199 euro. Dat is vrij veel geld, maar gelukkig kun je van interessante aanbiedingen profiteren. Zo biedt onze partner Fitwinkel.nl deze roeitrainer voor slechts 999 euro aan.

Een bedrag van 999 euro is fors, maar het is de moeite absoluut waard. Deze roeitrainer doet zijn werk prima, levert veel roeiplezier op en is van een uitmuntende kwaliteit.

Wel is ons advies om te wachten op een aanbieding. Profiteer direct van de aanbieding bij Fitwinkel.nl of bewaar je geduld.

Meerdere van onze partners stunten in ieder geval met kortingen op de VirtuFit Elite Water Resistance. Via één van de blauwe knoppen op deze pagina bekijk je direct de beste prijs van dit moment.

Onze eindconclusie

Voor de serieuze sporter is de VirtuFit Elite Water Resistance een geweldige roeitrainer. Deze roeitrainer brengt een realistisch gevoel met zich mee, biedt veel trainingsmogelijkheden, is van een uitmuntende kwaliteit én beschikt over handige extra’s.

Zo vinden wij het ideaal dat je deze roeitrainer in kunt klappen. Ook is het super dat de roeitrainer voor veel mensen geschikt is, een raillengte van 103 centimeter heeft en over een trainingscomputer met bluetooth beschikt. Dankzij de bluetooth ontvanger kun je ook nog interactief trainen.

Wil je de VirtuFit Elite Water Resistance aanschaffen? Check de prijzen bij onze partners en profiteer van de beste prijs:Categorieën: Reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *