Roeitrainer voor zware mensen (vanaf 150 kg belastbaar)

Het vinden van een geschikte roeitrainer kan een behoorlijke uitdaging zijn, vooral als je wat zwaarder weegt.

Veel roeitrainers zijn namelijk maar te belasten tot ongeveer 100 kg.

Maar als je wat zwaarder weegt, dan is een roeitrainer die tot 150 kg aan kan wel een fijn gegeven.

Zo kun je rustig trainen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de stabiliteit en stevigheid van het apparaat.

Hieronder hebben we een aantal roeitrainers die tot minimaal 150 kg gebruikt kunnen worden voor je op een rijtje gezet.

VirtuFit Ultimate Pro 2i

virtufit-ultimate-pro-2i

Het Nederlandse merk VirtuFit is al jarenlang een van de geliefdere merken op het gebied van fitnessapparatuur. Met de Ultimate Pro 2i weet het bedrijf dan ook wederom te bewijzen waarom zij zo geliefd zijn.

De sterke roeitrainer is gemaakt van een stevige combinatie van kunststof en metaal. Hierdoor kan het toestel tot maar liefst 230 kg gebruikt worden. Dit maakt het een ideale roeitrainer voor zware mensen.

Het apparaat is met zijn afmetingen, 254 x 53 x 115 cm (LxBxH), geschikt voor mensen tot een lengte van 220 cm. Na gebruik kun je de roeitrainer gemakkelijk opklappen, waardoor opbergen een stuk makkelijker wordt. De enkele rail van de roeitrainer zorgt er wel voor dat het apparaat iets minder stevig aanvoelt dan een toestel met een dubbele rails

Het toestel beschikt over een lucht weerstandssysteem, waardoor je een realistische roei-ervaring krijgt. De luchtweerstand zorgt voor 10 mogelijke weerstandsniveaus, waardoor er altijd eentje tussen zit voor jou.

Maak je liever gebruik van een trainingsprogramma? Dan heb je met de Ultimate Pro 2i keuze uit een van de 10 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Ook kun je de roeitrainer via bluetooth verbinden met je smartphone zodat je gemakkelijk applicaties als Kinomap en Selfloops kunt gebruiken.
Finnlo Aquon Competition

roeitrainer_zware_personen

We gaan door met een wat onbekender merk, maar een absoluut goede roeitrainer voor zware mensen. De Finnlo Aquon Competition is dan ook een topkwaliteit roeitrainer die tot 150 kg gebruikt kan worden.

Het geheim zit hem in de combinatie van kunststof en metaal. Deze sterke constructie zorgt voor zijn 150 kg draaggewicht en stevigheid. De afmetingen van het apparaat zijn 238 x 63 x 108 cm (LxBxH) waardoor hij tot 200 cm gebruikt kan worden. Doordat ook de Finnlo Aquaon Competition een enkele rails heeft kan deze dus ook iets minder stevig aanvoelen.

De roeitrainer beschikt over een fijn lucht weerstandssysteem. Dit zorgt ervoor dat je een zo goed als echte roei-ervaring krijgt, zonder nat te worden. Het weerstandssysteem zorgt voor 9 verschillende weerstandsniveaus, die eenvoudig via de draaischijf in te stellen zijn.

De Aquon Competition beschikt over een handige trainingscomputer met 10 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Zo zit er altijd wel een programma bij die bij jouw manier van trainen past. Ook zie je op het heldere Lcd-scherm de volgende gegevens terug:

  • Tijd
  • Afstand
  • Hartslag
  • Wattage
  • Rotaties per minuut (RPM)

Voor de hartslag moet je nog wel even een losse borstband via 5kHz koppelen.

De Aquon Competition is niet te koppelen met een smartphone of tablet, maar beschikt wel over een tablethouder zodat je eenvoudig naar je favoriete series of films kunt kijken tijdens het sporten.
Senz Sports R5000

senz-sports-r5000-schuin

Tot slot hebben we nog de befaamde en geliefde Senz Sports R5000. Deze sterke, stevige en sportieve roeitrainer is dan ook uitermate geschikt voor zware mensen.

De materialen van de roeitrainer zorgen ervoor dat het toestel gebruikt kan worden tot een gebruikersgewicht van 150 kg. De afmetingen van 244 x 77 x 103 cm (LxBxH) zorgen ervoor dat het toestel tot 200 cm gebruikt kan worden. Toch is hij niet zwaar met zijn 40 kg.

Ook de Senz Sports R5000 beschikt over een fijne en realistisch aanvoelende luchtweerstand. Hierdoor heeft ook deze roeitrainer 10 verschillende weerstandsniveaus, die eenvoudig aangepast kunnen worden door de hendel aan de zijkant van de kast.

De Senz Sports R5000 is een instapmodel roeitrainer, waardoor hij vrij simpel is gehouden. Hierdoor heeft de roeitrainer slechts 1 trainingsprogramma. Verder kun je op de trainingscomputer wel de volgende handige gegevens terugzien:

  • Tijd
  • Snelheid
  • Afstand
  • Verbrandde calorieën
  • Hartslag

De hartslag kun je meten als je nog een losse borstband koppelt. Helaas is het gebruiken van een smartphone of tablet niet mogelijk met deze roeitrainer.
Conclusie

Het vinden van de geschikte roeitrainer als je zwaarder bent is een behoorlijk lastige klus. Hoewel de meeste roeitrainers te gebruiken zijn tot een gewicht van rond de 100 kg, zijn alle bovengenoemde modellen te gebruiken tot minimaal 150 kg.

Welke roeitrainer ga jij gebruiken?

Bekijk ook:

Categorieën: Roeitrainers

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *