Roeitrainer voor lange mensen kopen? Jouw 3 beste opties!

Beste Roeitrainer voor lange mensen

Ben jij aan de langere kant en ben je benieuwd welke roeitrainer geschikt voor jou is? Op deze pagina bespreken we de beste roeitrainers voor lange mensen.

Met een lang persoon bedoelen we over het algemeen iemand van minimaal 1,90 m. Vanaf deze lengte kan het ietwat lastiger worden om een geschikte roeitrainer uit te zoeken.

Maar geen paniek, wij helpen jou graag goed op weg met dit artikel!

In dit artikel bekijk je direct jouw beste mogelijkheden, met de maximale lichaamslengte erbij vermeldt.

Dit zijn de beste roeitrainers voor lange mensen

Hieronder vind je de meest geschikte roeitrainers voor langere personen. Per apparaat staat de maximale gebruikerslengte vermeldt. Check deze apparaten en bepaal welke het beste bij jou past.

VirtuFit Ultimate Pro 2 – 220 cm

virtufit-ergometer-ultimate-pro

De VirtuFit Ultimate Pro 2 is hét roeiapparaat voor iedereen die aan de langere kant is. Door de lange rails en de ergonomie kan iedereen hier in een comfortabele houding op trainen.

De roeitrainer is van professionele kwaliteit en zeer geliefd onder fanatieke roeiers. Omdat de meeste langere personen ook aan de zwaardere kant zijn is het goed om te weten dat het apparaat belastbaar is tot 230 kg.

Dit is echt uitzonderlijk hoog. Je kunt er dan ook vanuit gaan dat deze roeitrainer gemaakt is van duurzaam materiaal.
Senz Sports R5000 – 200 cm

senz-sports-r5000

Ben jij niet groter dan 2,07 en op zoek naar een betaalbare roeitrainer voor thuisgebruik? Dan is de R5000 jouw ideale keus.

Deze roeitrainer is sinds enige tijd één van de populairste roeimachines op de Nederlandse markt.

Tevens hebben we hier te maken met een super stabiel apparaat, dat te belasten is tot en met 150 kg!
VirtuFit Ergometer Semi-Pro – 200 cm

virtufit-ergometer-semi-pro

Deze VirtuFit Ergometer Semi-Pro is speciaal ontwikkeld voor de veeleisende roeier. Er is alles aan gedaan om de roeitraining zo comfortabel mogelijk te laten verlopen.

De extra brede rails is hier een goed voorbeeld van. Dit zorgt voor een fijne en vloeiende beweging.

Verder is het mooi meegenomen dat de machine beschikt over voorgeprogrammeerde programma’s om mee te trainen.

Aan trainingsmogelijkheden heb je dus in elk geval geen enkel gebrek!
Waar moet ik als langer persoon rekening mee houden?

Als langer persoon zijn sommige dingen in het dagelijks leven soms net wat lastiger. Dat geldt ook als je een fitnessapparaat uitzoekt.

Nu valt het bij loopbanden en crosstrainers nog wel mee. Maar wil jij een hometrainer of roeitrainer? Dan is de maximale lichaamslengte wel degelijk een groot aandachtspunt.

Zeker bij een roeitrainer is het van groot belang dat je hierop let. De lengte van de rails speelt hier de grootste rol in.

Hoe langer de rails is, hoe geschikter de roeitrainer is voor langere personen. Het is belangrijk dat je géén roeitrainer koopt die niet geschikt is voor jouw lichaamslengte.

Wanneer je dit namelijk wel doet, kun je jouw benen niet volledig strekken en daarom niet met de juiste techniek roeien.

Dit heeft als vervelend gevolg dat je minder uit je trainingen haalt en ook nog eens een grotere kans loopt op blessures.

Bekijk daarom altijd even de maximale lichaamslengte vóórdat je naar de andere eigenschappen kijkt.

Het zou immers zonde zijn als je ”verliefd” wordt op de roeitrainer van je dromen, om er vervolgens achter te komen dat je te lang bent voor het apparaat!

Hoe vind ik een roeitrainer voor lange mensen?

Het zoeken van de ideale roeimachine voor langere personen is niet altijd even gemakkelijk. Je kunt meestal namelijk niet filteren op lichaamslengtes in de webshops.

Dit maakt het allemaal een stuk lastiger.

Als jij langer bent dan 2 meter raden we natuurlijk allereerst aan om deze koopgids met de beste opties te raadplegen.

Mocht daar nou niets bijzitten, ga dan in de webshops op zoek naar de beste opties. Zodra je een geschikte roeitrainer gevonden denkt te hebben, check dan direct de maximale lichaamslengte.

Voldoet deze? Dan kun je verdergaan met vergelijken. Voldoet deze niet? Dan is het op naar de volgende!

In dit geval hoef jij het speurwerk echter niet te doen. Wij hebben zelf namelijk al grondig onderzoek voor jou gedaan.

Bovenstaande roeitrainers in dit artikel hebben wij allemaal getest. Ook hebben we de machines laten uitproberen door een persoon van 2,06 m.

Op geen enkele van bovenstaande toestellen had de persoon in kwestie last van een beperkte lengte van de rails. Dat is dus goed nieuws!

Categorieën: Roeitrainers

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *