Tunturi Cardio Fit R30 – Een volledige blik

tunturi_cardio_fit_r30-thumbnail

Dag in dag uit zijn we met zijn alle in de weer. We hebben het druk met ons werk, ons huishouden en het op peil houden van een sociaal leven.

Door deze drukte zien we sporten al gauw over het hoofd. Toch is bewegen een van de belangrijkste dingen in ons leven!

Omdat deze momenten lastig in te plannen zijn stappen steeds meer mensen over op het gebruik van fitnessapparaten.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan crosstrainers, loopbanden en hometrainers. Ook roeitrainers zijn de laatste jaren steeds populairder aan het worden.

Zo ook de Tunturi Cardio Fit R30. Deze handige roeitrainer is dan ook geliefd bij veel mensen die graag sporten, maar niet veel tijd hebben om de deur hiervoor uit te gaan.

Maar wat maakt de Tunturi Cardio Fit R30 zo geliefd? En waarom zou je voor deze roeitrainer gaan?

In dit artikel leggen we je precies voor wat deze roeitrainer inhoudt en met zich meebrengt.

De Cardio Fit R30 van Tunturi

tunturi_cardio_fit_r30_eigenschappen

Laten we direct beginnen met een eerlijke en objectieve blik op één van de populairste budget roeiers; de Tunturi Cardio Fit R30.

Wat maakt deze roeitrainer zo speciaal vergeleken met andere roeitrainers?

Hieronder nemen we het hele apparaat een keer goed onder de loep. Zo weet jij straks alle voor- en nadelen die het toestel met zich meebrengt.

Het ontwerp

r30_rower_thuis_training

Als jij kijkt naar het ontwerp van de Cardio Fit R30 dan spat de sportiviteit ervan af. De antracieten kleur met groene afwerking creëert namelijk een supersportieve look!

De combinatie van kunststof en aluminium zorgt ervoor dat het apparaat te gebruiken is tot een lichaamsgewicht tot 110 kg. De dimensies van het apparaat zijn 190x50x70cm (LxBxH) waardoor het toestel gebruikt kan worden tot een lengte van 180 cm.

Het zitje van de roeitrainer is smal, net als bij elke roeitrainer, maar ergonomisch ontworpen. Zo passen je billen precies in het zitje en kun je comfortabel trainen.

r30_zitje

Je voeten bevestig je gemakkelijk aan de pedalen. Deze pedalen zijn voorzien van verstelbare veiligheidsriempjes waardoor je voeten op hun plek blijven. Ook bewegen de pedalen lichtjes mee.

De roeitrainer is voorzien van een tablethouder. Deze zit aan de voorzijde van de trainingscomputer. Zo kun je zelfs tijdens het sporten nog je favoriete film of serie kijken!


Let goed op: wil je deze roeier kopen? Maak dan even gebruik van de speciale kortingspagina, zodat je minimaal 26 euro bespaard op je aankoop:
Weerstandssysteem

roeitraining_r30_virtufit

De kracht achter elke goede roeitrainer is het de combinatie van het vliegwiel en het weerstandssysteem. Dat mag natuurlijk bij de Tunturi Cardio Fit R30 niet ontbreken!

De roeitrainer beschikt dan ook over een vliegwiel van 7 kg. Door de zwaarte van het vliegwiel verlopen je trainingen een stuk soepeler.

En dat wordt ook nog eens bevorderd door de samenwerking met het magnetische weerstandssysteem.

Door dit systeem kun je de roeitrainer op 8 verschillende weerstandsniveaus gebruiken. Deze niveaus kun je eenvoudig handmatig instellen door gebruik te maken van de draaiknop die onder de trainingscomputer geplaatst zit.

Trainingscomputer

trainingscomputer tunturi rower

Menig fitnessapparaat is vandaag de dag uitgerust met een trainingscomputer. Deze trainingscomputers houden vaak alle gegevens van jouw training bij en laten deze zien op het scherm.

Hetzelfde geldt dan ook voor de Cardio Fit R30. De trainingscomputer van deze roeimachine laat je op het duidelijke lcd-scherm precies alle data zien die je nodig hebt tijdens je training. Zo zie je de volgende gegevens in een oogwenk:

  • Tijd
  • Aantal slagen
  • Verbrande calorieën
  • Verbruikte energie

De trainingscomputer van de Cardio Fit R30 is dan ook vrij basaal en simpel te bedienen.

Mijn ervaring

Na een tijd onderzoek te hebben gedaan nar deze roeitrainer begon het bij mij wel te kriebelen. Ik was al een tijdje van plan om een nieuw fitnessapparaat aan te schaffen en deze stond me toch wel erg aan.

Montage

Enkele dagen na mijn overpeinzingen of ik de roeitrainer nu wel of niet zou kopen heb ik het toch gedaan. Ik kon haast niet wachten tot het apparaat bij mij in de woonkamer zou staan!

Na een dagje geduld te hebben gehad werd de Cardio Fit R30 aan het eind van de middag keurig bij mij op de stoep afgeleverd.

Het gewicht van het pakket viel me eigenlijk goed mee, en ik heb hem, met een beetje hulp, prima op de tweede etage kunnen krijgen.

Ik heb de doos meteen geopend en wilde meteen aan de slag! Nu zal ik eerlijk bekennen dat ik geen techneut ben. Ondanks dat de handleiding erbij geleverd was in elkaar zetten een beetje een gepuzzel.

Maar na een half uurtje met het nodige teamwork tussen mijn partner en ik stond het toestel en was hij klaar voor de start!

Het eerste gebruik

Tunturi Cardio Fit R30 Roeier

Als een kind tijdens de kerst zo blij trok ik een (relatief kort) sprintje naar de slaapkamer om mezelf om te kleden. Ik was toch wel benieuwd en mijn enthousiasme werd alleen maar meer geprikkeld doordat het apparaat nu in mijn woonkamer staat!

Eenmaal terug bij de roeimachine heb ik plaatsgenomen op het zadel. Doordat het zadel beweegt is het even wennen als je het voor de eerste keer gebruikt.

Maar toen ik mijn voeten in de pedalen had en met de riempjes had vastgemaakt was dat ongemak alweer verdwenen.

Voor mij, als man van 1,80 lang, is het apparaat precies groot genoeg. Als ik 5 centimeter langer was geweest dan had ik er waarschijnlijk wel wat problemen mee gehad.

Om te beginnen heb ik het weerstandsniveau op zijn laagst gezet. Gezien je het niveau handmatig kunt aanpassen leek het mij verstandig om hier te beginnen. Zo kan ik gaandeweg het niveau opschroeven naar de gewenste zwaarte.

De trainingsinformatie weet zich al gauw een weg te banen naar het lcd-scherm van de trainingscomputer. Deze is gemakkelijk te bedienen en geeft meteen alle nodige data die je wilt weten.

Deze methode is dan ook een aanrader voor de beginner. Het laagste niveau is gemakkelijk te doen waardoor je de beweging al snel onder controle hebt.

Na een tijdje heb ik het niveau verhoogt naar 4. Dit leek mij namelijk een mooi gemiddeld niveau en zou perfect zijn voor de eerste volle sessie. Dit was dan ook het moment dat ik even los kon gaan.

Het apparaat blijft aardig stevig op zijn plek staan en lijkt niet te verschuiven op mijn laminaat. Ook is hij, bij zowel intensief als rustiger gebruik, verrassend stil.

Dat is natuurlijk altijd een aangename verrassing! Ik heb mijn muziek lekker wat harder gezet en ben rustig door gaan roeien.

Aan het einde

virtufit_cardiofit_inklapbare_roeier

Na een kort uurtje bezig te zijn geweest vond ik het wel mooi geweest. Het was per slot van rekening de eerste keer en ik wilde niets overbelasten of potentieel blesseren.

Ik heb het toestel even gauw afgenomen met een handdoek om het overtollige zweet weg te halen.

Toen viel het me eigenlijk pas op; deze roeitrainer is best wel groot, en mijn woonkamer is dat niet!

Gelukkig schoot het me te binnen dat het apparaat op een makkelijke manier op te klappen is. Door deze op te klappen spaar je veel ruimte uit en wordt het opbergen een stuk makkelijker ineens!

Het opbergen is dan ook een peulenschil! De voorzijde van de poten van de roeitrainer zijn voorzien van transportwieltjes.

Hierdoor kun je de roeitrainer gemakkelijk verplaatsen en opbergen op de plek waar jij maar wilt! Geen centje pijn!

Conclusie & kortingspagina

tunturi_cardio_fit_r30_roeier

De Tunturi Cardio Fit R30 beloofd aardig wat te zijn op papier, al helemaal voor die prijs. Ik was daarom ook ten eerste instantie een beetje sceptisch. Maar ik leerde al gauw waar Tunturi zijn status vandaan heeft.

De Cardio Fit R30 is een prima roeitrainer voor de beginnende thuissporter. Het gebruik van het apparaat spreek in grote delen voor zich. Hierdoor hoef je geen lange artikelen te lezen over hoe je het apparaat moet gebruiken.

Op het gebied van de uitdaging die het apparaat biedt zit je ook wel goed. De laagste stand is een prima stand om even te testen hoe het te werk gaat en de zwaardere standen bieden genoeg uitdaging. Dit bied je de mogelijkheid om even flink los te gaan!

Tijdens dit losgaan kun je ook merken dat het toestel prima op zijn plek blijft staan. Het voelt stevig en van kwaliteit. Dit maakt het ietwat lastige montagewerk wel waard.

Ik zou de Cardio Fit R30 alleen niet aanbevelen voor langere mensen. Ik paste er net op met mijn lengte. Dus als je langer bent dan 180 centimeter dan zou ik even verder zoeken.

Let goed op: wil je deze roeier kopen? Maak dan even gebruik van de speciale kortingspagina, zodat je minimaal 26 euro bespaard op je aankoop:
Meer roeitrainers:

Categorieën: Reviews

1 reactie

Bianca Swinkels · maart 22, 2023 op 5:28 pm

Gelukt om alles te monteren, maar eenmaal uitgeklapt hangen de 2 middenpootjes(de kleinste) iets boven de grond. Nu spreekt de handleiding over 4 stelpoten. Maar hoe stel je die dan? Kunt u mij dat vertellen?
Mvg , Bianca Swinkels

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *