First Degree Apollo Plus – Een complete review

first-degree-fitness-apollo-plus

Als je op zoek bent naar de perfecte roeitrainer voor thuis, dan is de kans groot dat je de First Degree Apollo Plus al wel een keer bent tegengekomen.

Deze roeitrainer is dan ook niet voor niets een van de populaire ‘underdogs’.

Wat maakt deze roeitrainer zo speciaal? En is deze echt zo uniek?

In deze review nemen we je mee in de wereld van de First Degree Apollo Plus. Zo lopen we het complete apparaat na, vertellen we je precies wat deze inhoudt én geven we je de voor- en nadelen van deze geliefde roeitrainer.

Een heldere blik op de First Degree Apollo Plus

Maar voordat we uiteraard kunnen gaan kijken naar de voor- en nadelen van de roeitrainer moeten we eerst weten waar we mee te maken hebben.

Speciaal daarom werpen we een volledige blik op deze sportieve en stijlvolle roeitrainer.

Het ontwerp

Te beginnen bij een van de dingen die meteen opvalt bij de Apollo Plus, namelijk het ontwerp.

Waar veel roeitrainers gemaakt zijn van kunststof en metaal is de Apollo Plus gemaakt van een superstevig en ronduit stijlvol essenhout.

Dit soort hout staat bekend om zijn kracht en veelzijdigheid. Het frame is vervolgens met de hand gelakt, voor een extra stijlvolle look.

De dimensies van de roeitrainer bedragen 197,5 x 53 x 51 cm (LxBxH).

first_degree_apollo

Dit zorgt er samen met het essenhouten ontwerp voor dat het toestel tot een gewicht van 150 kg gebruikt kan worden, waardoor het toestel erg toegankelijk is voor een groot aantal verschillende sporters.

Hoewel het apparaat op het eerste opzicht wat aan de grote kant kan lijken, is deze tussen de oefeningen door gemakkelijk op te klappen en op te bergen. Zo staat hij niet in de weg.

De roeitrainer is voorzien van een dubbele rails met een comfortabel zitvlak. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen op een comfortabele manier kunt roeien, maar verzekert je ook van een stabiel gevoel tijdens deze trainingen.

Aan het einde van de roeitrainer zitten de grote voetpedalen geplaatst. Deze zijn voorzien van een handige steun bij de hielen en bevestigingsbandjes.

Helaas zit er geen antislip laag op deze pedalen, waardoor het af en toe kan zijn dat je voeten wat bewegen.

De roeitrainer is verkrijgbaar in 2 kleuren; houtkleur en zwart.


Weerstandssysteem

Een goede roeitrainer is enkel zo goed als dat het weerstandssysteem is. Waar veel andere roeitrainers kiezen voor het gebruik van een lucht en/of magnetisch weerstandssysteem, hebben ze bij de First Degree Apollo Plus voor de meest realistische weerstand gekozen.

De First Degree Apollo Plus is namelijk voorzien van een waterweerstandssysteem. Omdat een roeimachine natuurlijk een roeiboot of kano moet simuleren, is het gebruik van een weerstand dan ook het meest realistische.

Voordat je kunt beginnen met roeien moet je de watertank bij de voetpedalen vullen met water. Vul eenvoudig de watertank met meer water voor een zwaardere work-out.

De niveaus op de watertank lopen van 1 (het lichtste) op tot 4 (het zwaarste).

Het weerstandssysteem is voorzien van een stevige schoep die je soepel door het water laat bewegen.

Trainingscomputer

Uiteraard beschikt ook de First Degree Apollo Plus over een trainingscomputer. Dit is immers het brein van de roeimachine.

Op de trainingscomputer van de roeimachine kun je eenvoudig alle nodige gegevens terugzien die je nodig hebt om op de hoogte te blijven van je work-out. Zo zie je de volgende parameters terug op het heldere lcd-scherm:

  • Tijd
  • Afstand
  • Verbrandde calorieën
  • Slagen per minuut
  • Totaal aantal slagen
  • Wattage

Het is ook mogelijk om je hartslag te meten en weer te laten geven. Hiervoor heb je een losse borstband nodig.

Om je volledige vooruitgangen en prestaties bij te kunnen houden kun je de roeitrainer eenvoudig via een USB-kabel koppelen met je computer of laptop.

Voor- en nadelen

apollo_plus_roeitrainer

De First Degree Apollo Plus lijkt op papier een erg goede en complete roeitrainer. Maar geen enkel apparaat is perfect, uiteraard.

Hieronder hebben we dan ook de voor- en nadelen van de roeitrainer voor je op een rijtje gezet. Zo kun je binnen een oogopslag precies zien wat je kunt verwachten.

Voordelen

Laten we beginnen met het leuke gedeelte, namelijk de voordelen. De Apollo Plus komt namelijk met best een leuke hoeveelheid voordelen.

Hieronder hebben we de pluspunten aan de roeitrainer voor je verzameld!

Design

Het ontwerp van de First Degree Apollo Plus is niet alleen erg stijlvol, waardoor de roeitrainer bij zo goed als ieder interieur past, maar ook stevig.

Het essenhout zorgt voor een draagkracht van 150 kg en de dubbele rails geeft je een stevige roei-ervaring zonder gewiebel.

Weerstand

De roeitrainer maakt gebruik van het meest realistische weerstandssysteem, namelijk een waterweerstand.

Hierdoor krijg je een realistische roei-ervaring, maar kun je ook tijdens het roeien meer of minder weerstand creëren door harder of zachter te roeien.

Opklapbaar

Hoewel het ontwerp van de Apollo Plus ervoor zorgt dat het apparaat stijlvol is, kan hij toch makkelijk opgeborgen worden mocht je dit willen.

Het apparaat is namelijk volledig op te klappen en weg te rollen dankzij de transportwieltjes.

Nadelen

Geen enkel apparaat is perfect, zo ook niet de Apollo Plus. Hieronder hebben we de nadelen aan de roeitrainer voor je samengevoegd.

Gebrek aan connectiviteit

Het is niet mogelijk om je smartapparaten te koppelen met de Apollo Plus. Hierdoor kun je geen gebruik maken van verschillende sport apps.

Losse borstband

Je kunt gebruikmaken van een borstband met de Apollo Plus. Deze moet je alleen wel los aanschaffen, waardoor je net wat duurder uit bent.

Conclusie

De First Degree Apollo Plus is een stijlvolle, complete en realistisch voelende roeimachine.

Hoewel het apparaat op het gebied van connectiviteit wat te kort komt, maakt deze het meer dan goed met zijn stevigheid en waterweerstand.
Toch niet de juiste roeitrainer voor jou? Bekijk meer reviews:

Categorieën: Reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *