Senz Sports R6000 – Review, test & ervaring (2024)

senz sports r6000 review

In het aanbod van Senz Sports zijn meerdere interessante roeitrainers te vinden. Zo kun je voor de Senz Sports R4000 kiezen, de Senz Sports R5000 en voor de R6000 variant.

In deze review richten wij onze pijlen volledig op de laatstgenoemde variant.

We zoomen volledig in op de belangrijkste plus- en minpunten van dit apparaat. Dat wij bij deze plus- en minpunten uitgekomen zijn, is niet zonder reden. Nee, wij hebben dit apparaat zelf uit mogen proberen.

Daarnaast hebben wij ervaringen van andere gebruikers in deze review meegenomen. Met deze review krijg je dan ook een reëel, eerlijk en allesomvattend beeld van deze roeitrainer.

De belangrijkste specificaties van de Senz Sports R6000

Roeitrainer met waterweerstand Senz Sports R6000

Als je een roeitrainer wilt kopen, is het advies om een goede vergelijking te maken.

Hierbij is het advies om vooral goed naar de specificaties te kijken. Als de specificaties je aanstaan, is de kans groot dat de roeitrainer geschikt voor je is.

Wij hebben alvast de belangrijkste specificaties van de Senz Sports R6000 voor je op een rijtje gezet:

Gewicht van de roeitrainer38 kilogram
Maximaal belastbaar gewicht110 kilogram
Afmetingen213 x 54 x 56 centimeter
WeerstandsysteemWater
Garantie1 jaar
MateriaalHout

Zoals deze specs laten zien, is dit een uniek roeiapparaat. Dit blijkt onder meer uit het weerstandsysteem en uit het materiaal.

In deze Senz Sports R6000 vertellen we je hier graag meer over.

De belangrijkste voordelen van de Senz Sports R6000

In 2022 is de Senz Sports R6000 op de markt gebracht. En vanaf dat moment is deze roeitrainer direct populair geworden.

Dit komt enerzijds door de naam die Senz Sports opgebouwd heeft, maar komt anderzijds ook door de prima specificaties van deze roeitrainer.

Wij hebben bovendien opgemerkt dat deze roeimachine veel voordelen biedt. De belangrijkste voordelen bespreken we hieronder.

Erg realistisch roeien

Roeimachine Senz Sports R6000

Als je op de Senz Sports R6000 roeit, heb je het idee alsof je echt over het water heen zweeft.

Dit is vooral te danken aan het unieke waterweerstandssysteem. Door dit systeem voelt het roeien realistisch aan én kun je de weerstand flink verhogen.

Des te harder je aan het handvat trekt, des te meer het water in beweging komt. Dat zorgt op zijn beurt voor meer weerstand, waardoor je de trainingen zwaarder kunt maken. En ondertussen geniet je van het realistische gevoel van het roeien.

Leuk detail: het waterreservoir is maar liefst 20 liter groot. Als je deze hoeveelheid water in beweging krijgt, creëer je echt heel veel weerstand. Dit is dan ook een prima roeitrainer voor de intensievere trainingen.

Stabiel

Om twee redenen is de R6000 een uiterst stabiele roeitrainer:

  • Eigen gewicht: dat de R6000 38 kilogram weegt, zorgt ervoor dat de roeitrainer als een huis staat. Zelfs als je heel intensief traint, geeft deze roeitrainer geen enkele krimp.
  • Dubbele rail: zoals je mogelijk op de foto’s als hebt gezien, beschikt de Senz Sports R6000 over een dubbele rail. Dankzij deze dubbele rail geniet je van de gewenste stabiliteit én roei je op een erg aangename manier.

Fraai design

Wij zijn van mening dat de Senz Sports R6000 een prachtig design heeft. Dit is te danken aan de zwarte kleur in combinatie met de blauwe watertank. Deze kleuren staan prachtig bij elkaar, waardoor de gehele uitstraling van de R6000 volledig naar onze wens is.

Ergonomisch

Tijdens het roeien geniet je van de gewenste ergonomie. Zo zit het zitje aangenaam en kun je de voetpedalen geheel naar wens verstellen.

Door de pedalen naar wens te verstellen, neem je probleemloos een comfortabele houding aan. Nadat je van de roeitrainer gebruik gemaakt hebt, klap je deze ook nog eens makkelijk in.

Fijn display

Senz Sports R6000 display

Over het display van de Senz Sports R6000 zijn wij ook enthousiast. Dit display is groot genoeg, duidelijk af te lezen en werkt op drie AAA-batterijen.

Een bijkomend voordeel is dat je op dit display veel trainingswaarden af kunt lezen. Zo lees je het energieverbruik en de totale trainingsduur in één oogopslag af.

Prima geprijsd

Tot slot willen we benoemen dat de Senz Sports R6000 prima geprijsd is. Bij onze partner Betersport betaal je nog geen 650 euro voor deze roeitrainer.

Gezien de specificaties en bovenstaande voordelen vinden wij dit een héél interessant prijskaartje.


De belangrijkste nadelen van de Senz Sports R6000

De Senz Sports R6000 is naar onze mening een prima roeitrainer. Maar, het is geen perfect roeiapparaat.

Bij deze roeimachine moet je namelijk met de volgende nadelen rekening houden:

  • Geen hartslagmeting. Met de Senz Sports R6000 is het niet mogelijk om je hartslag op te meten. De enige mogelijkheid die je hebt, is om zelf een borstband te dragen. Die kun je mogelijk aan je smartphone koppelen.
  • Geen trainingsprogramma’s. De Senz Sports R6000 biedt spijtig genoeg geen standaard trainingsprogramma’s aan. Bij andere roeitrainers heb je die optie wel, waardoor de R6000 op dit punt tekortschiet.

Voor wie is de Senz Sports R6000 geschikt?

Roeitrainer Senz Sports R6000

De Senz Sports R6000 is volgens ons voor de thuissporter geschikt. Wil je op een recreatieve manier vanuit huis trainen? Dan is dit een ideale roeitrainer voor je.

Wil je thuis op een meer intensieve wijze kunnen trainen? Ook dan kun je prima voor de Senz Sports R6000 kiezen.

Het enige waar je in dat geval rekening mee moet houden, is met het gebrek aan trainingsprogramma’s.

Wat kost de Senz Sports R6000?

Voor de Senz Sports R6000 betaal je bij onze partner Betersport 649 euro.

Gezien bovenstaande voordelen is dit een onwijs interessant prijskaartje. Veel vergelijkbare roeiapparaten, van andere merken, zijn namelijk een stuk duurder.

Tip: houd goed eventuele aanbiedingen in de gaten. Indien je van een aanbieding kunt profiteren, geniet je van een nóg betere prijs-kwaliteitsverhouding.

Onze eindconclusie

Roeitrainer waterweerstand Senz Sports R6000

Naar onze mening is de Senz Sports R6000 een prima roeitrainer voor thuisgebruik.

Deze roeitrainer is van een prima kwaliteit, staat als een huis en is geheel naar wens te verstellen. Dankzij het waterweerstandssysteem geniet je vervolgens van een zeer realistisch gevoel.

En voor al dit moois betaal je slechts 650 euro. Uiteraard is dit een hoop geld, maar voor een goede roeitrainer valt dit reuze mee.

Al met al zijn wij over deze roeitrainer heel erg te spreken. Wij raden je dan ook graag aan om de Senz Sports R6000 zo snel mogelijk te bestellen!Categorieën: Reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *