Roeitrainer zitje: De belangrijkste informatie op een rijtje

roeitrainer_zitje

De ergonomie van roeitrainers wordt grotendeels bepaald door het zitje. Het roeitrainer zitje moet groot genoeg zijn, moet goed heen en weer schuiven en moet ergonomisch zijn.

Zijn alle roeitrainers zitjes hetzelfde?

Nee, er bestaan grote verschillen tussen de verschillende zitjes. De zitjes verschillen op het gebied van afmetingen, kleurstelling, ergonomie en materiaal.

Wat is belangrijk bij een roeitrainer zitje?

roeitrainer-zitje

Bij een roeitrainer zitje is de ergonomie erg belangrijk. Mocht je bijvoorbeeld een uur trainen, is pijn aan je achterwerk niet fijn. Met een goed zitje voorkom je dit.

Tevens moet het zitje goed heen en weer schuiven. Hiervoor is het ook wenselijk dat de afstand tussen de pedalen en het zitje ideaal is.

Wat hierbij een ideale afstand is, is afhankelijk van je lengte en voorkeuren.

Een goede roeitrainer zitting kun je soms naar wens verstellen. Daarmee creëer je het gewenste zitcomfort op de roeimachine.

Waar bestaat een roeitrainer zitje uit?

Een roeitrainer zitje bestaat in veel gevallen uit één zitvlak. Dit zitvlak monteer je op de rails, waarna je op het zitvlak de heen- en weergaande beweging kunt maken.

Tip: heb je regelmatig last van je achterwerk? Kijk dan eens naar een kussentje voor op het zitje. Met dat kussentje maak je het roeien voor je achterwerk een stuk comfortabeler.

Kun je een roeitrainer zitje vervangen?

Ja, het is mogelijk om een roeitrainer zitje te vervangen. Dit is fijn als het zitje beschadigd geraakt is, als het zitje niet naar je wens is of als je last van lichamelijke klachten krijgt.

Merk je bijvoorbeeld een vervelende pijn in de onderrug op?

Dan kun je kiezen voor een roeitrainer zitje met rugleuning. Ziet er wellicht minder fraai uit, maar is wel een stuk ergonomischer.

Past ieder zitje op iedere roeitrainer?

Nee, niet elk zitje past op elke roeitrainer. Laat je hierover daarom goed informeren door een specialist.

Kies bij voorkeur altijd voor een roeitrainer zitje van hetzelfde merk.

Heb je bijvoorbeeld een Tunturi roeitrainer? Dan kun je het beste kiezen voor een Tunturi zitje.