Roeitrainer huren: Advies, voordelen & nadelen

Roeitrainer huren

Wil je af en toe gebruik van een roeitrainer maken? Maar, zie je het niet zitten om hier veel geld aan uit te geven?

Dan bestaat er een andere optie voor je; een roeitrainer huren.

Of een roeitrainer huren interessant is, ga je in dít artikel lezen. Wij geven in dit artikel namelijk antwoord op de volgende vragen:

 • Hoe werkt het huren van een roeitrainer?
 • Waarom is het huren van een roeitrainer interessant?
 • Waarom is het huren van een roeitrainer niet interessant?
 • Is het huren van een roeimachine beter dan het kopen van een roeimachine?
 • Wat kunnen wij je op dit gebied aanraden?

Hoe werkt het huren van een roeitrainer?

Als je een roeiapparaat wilt huren, kun je dit via één van de online aanbieders doen. Bij onder andere Fitnessapparatuur.nl, bij Roeigoed.nl, bij Huren.nl en bij Fitness-Rent.nl kun je een roeitrainer huren.

In het aanbod van Fitness-Rent.nl zijn bijvoorbeeld de Taurus Row-X roeitrainer en de Cardiostrong RX50 roeitrainer te vinden.

Voor de eerstgenoemde roeitrainer betaal je 99 euro per maand en voor de laatstgenoemde betaal je 89,50 euro per maand.

Mocht dit je aanspreken, kun je de roeitrainer direct via de website bestellen. Je kunt daarbij zelf bepalen hoelang je de roeitrainer wilt huren.

Wil je deze voor slechts één maand huren? Dat is mogelijk. Wil je de roeitrainer voor zes maanden huren? Ook dat is mogelijk.

Na de bestelling

huren van roeitrainer

Nadat je de roeitrainer gehuurd hebt, krijg je deze op het gewenste adres afgeleverd. Voor de afgesproken periode kun je vervolgens gebruik maken van de roeitrainer.

Na die periode is het bij sommige aanbieders mogelijk om de roeitrainer over te nemen. Dat is met name interessant als je gedurende een paar maanden wilt sparen voor de roeitrainer. En als je ondertussen wel wilt kunnen roeien.

Waar je de roeitrainer gaat huren, is volledig aan jou. Wil je specifiek een water roeimachine huren? Dan kun je hiervoor bij slechts een paar aanbieders terecht. Als je een ‘reguliere’ roeimachine wilt huren, kan dit bij veel meer partijen.

Waar je woont, maakt in de basis ook niks uit. Woon je in Groningen, in Friesland of in de buurt van Eindhoven?

Geen enkel probleem; de meeste aanbieders van huur-roeitrainers zijn door het gehele land actief.

Wat zijn de voordelen van het huren van een roeitrainer?

 • Je hoeft niet in één keer een flink bedrag te betalen. Als je een goede roeitrainer wilt kopen, ben je hier al snel een paar honderd euro aan kwijt. Mocht je dit zonde van je geld vinden, is het huren van een roeitrainer interessant. Dat is ook het geval als je niet in staat bent om een paar honderd euro (of meer) aan een roeitrainer uit te geven.
 • Je bent flexibel. Ben je het roeien na een paar weken of maanden alweer zat? Bij veel aanbieders is het mogelijk om de huurperiode voortijdig af te breken. De roeimachine wordt bij je thuis opgehaald, waarna je nergens meer omkijken naar hebt. Ten opzichte van een gekochte roeitrainer geniet je met een gehuurde roeitrainer dus van veel meer flexibiliteit.
 • Je kunt het roeien uitproberen. Heb je nog nooit van een roeitrainer gebruik gemaakt? Door een roeitrainer te huren, kun je voor jezelf bepalen of dit iets voor je is. Is dat niet het geval? Dan doe je snel weer afstand van de gehuurde roeitrainer.
 • Je wilt een bepaalde roeitrainer uitproberen. Heb je je pijlen op een specifieke roeitrainer gericht? Voordat je deze roeitrainer gaat kopen, kun je ‘m uitproberen door de betreffende roeitrainer te huren. Dit voordeel gaat overigens niet altijd op, aangezien niet alle soorten roeitrainers aangeboden worden.

Wat zijn de nadelen van het huren van een roeitrainer?

 • De roeitrainers zijn niet nieuw. De roeitrainer die je gaat huren, is mogelijk al door 10 andere mensen gebruikt. Dit is enigszins onhygiënisch, maar kan er ook voor zorgen dat de roeitrainer al enkele gebreken heeft.
 • Voor de lange termijn is het prijzig. Als je voor de lange termijn een roeitrainer wilt huren, ben je behoorlijk duur uit. Het huren van een roeitrainer is eigenlijk alleen voor een korte periode interessant.
 • Je moet een borg betalen. Bij het huren van een roeiapparaat moet je altijd een borg betalen. Daar is op zich niks mis mee, maar het is altijd mogelijk dat de verhuurder failliet gaat. Mocht dat het geval zijn, kun je fluiten naar de borg die je betaald hebt.
 • Het zijn niet de nieuwste of meest geavanceerde modellen. De roeitrainers die je kunt huren, zijn in veel gevallen verouderde modellen. Of het zijn hele simpele modellen. Als je echt serieus met roeien aan de slag wilt gaan, sluiten dergelijke roeimachines veelal niet op je wensen aan.

Wat is beter; een roeimachine kopen of een roeimachine huren?

roeier huren

Heb je interesse om thuis een roeitrainer te gaan gebruiken? Dan sta je voor een lastige keuze. Kun je de roeitrainer nou beter kopen of kun je de roeitrainer beter huren?

In onze ogen is het verstandiger om de roeitrainer te kopen.

Als je een roeitrainer gaat kopen, ben je van de gewenste zekerheid verzekerd. Je weet 100% zeker dat je een nieuwe roeitrainer geleverd krijgt. Je weet 100% zeker dat de roeitrainer goed zijn werk doet.

En ook over bijvoorbeeld de hygiëne en dergelijke hoef je niet in te zitten.

Uiteraard brengt het kopen van een roeitrainer ook nadelen met zich mee, maar deze nadelen zijn in onze ogen stuk voor stuk te weerleggen.

Mede daarom adviseren wij je van harte om een nieuwe roeitrainer te kopen.

Zie je het niet zitten om daar relatief veel geld aan uit te geven? Dan raden wij je aan om onderstaande tips op te volgen:

 • Houd de aanbiedingen goed in de gaten. Nagenoeg alle aanbieders van roeitrainers stunten met enige regelmaat met aanbiedingen. Dankzij die aanbiedingen is het kopen van een roeitrainer plots financieel een stuk interessanter.
 • Kies niet voor het nieuwste model. Als je voor het nieuwste model van een bepaald merk kiest, ben je van de nieuwste technologieën verzekerd. Dit betekent tegelijkertijd ook dat je vrij veel geld uit moet geven. Mocht je de kosten graag zo laag mogelijk willen houden, kun je beter voor het op één na nieuwste model kiezen.


Bekijk ook:

Categorieën: Roeitrainers

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *