NordicTrack RW900 – Een volledige review

rw_900_roeitraining_indoor

Wie op zoek is naar een goed uitgeruste roeitrainer zal ongetwijfeld de NordicTrack RW900 al wel een of twee voorbij hebben zien komen. Het apparaat is niet voor niets een van de meest geliefde modellen van het moment.

Maar wat maakt het apparaat zo geliefd? En wat onderscheidt de NordicTrack RW900 van andere roeitrainers?

In deze review nemen we de complete roeitrainer onder de loep. Zo vertellen we je precies wat deze inhoudt, hoe deze is samengesteld en wat de voor- en nadelen zijn van dit populaire fitnesstoestel.


Een verdiepende kijk

Maar voordat we natuurlijk naar de voor- en nadelen van het apparaat kunnen gaan kijken moeten we wel weten waar we mee te maken hebben. Speciaal daarom gaan we hieronder het hele apparaat ontleden en voor je nalopen.

Het ontwerp

roeitrainer-nordictrack-rw900

Te beginnen bij dat wat als eerste opvalt, namelijk het ontwerp. Hoewel het oog meteen getrokken wordt naar het grote scherm van de roeitrainer, komen we hier later even op terug.

We zien, los van het scherm, al meteen dat we te maken hebben van een toestel van topkwaliteit. Het apparaat is gemaakt van een erg sterke combinatie van kunststof en metaal.

De poten van de roeitrainer zorgen ervoor dat je wat hoger van de grond afzit. Hierdoor kan het apparaat een gewicht aan tot 115 kg, wat toch wel iets minder stevig is dan andere roeitrainers.

De dimensies van het apparaat zijn 56 x 221 x 125 cm (LxBxH). Hierdoor is het apparaat te gebruiken tot een lengte van 190 cm en heeft deze een gewicht van 49 kg. De roeitrainer is eenvoudig inklapbaar, waardoor opbergen geen enkel probleem hoeft te zijn.

roeitrainer-nordictrack-rw900_inklappen

Hoewel het zitje van de roeitrainer wat hoger zit dan bij andere modellen, is deze geplaatst op een enkele rails. Deze enkele rails zorgt ervoor dat het apparaat af en toe wat wiebelig kan gaan aanvoelen, vooral bij wat heftigere oefeningen.

De voetsteunen van de roeitrainer zijn voorzien van een fijne antislip laag. Ook zijn deze voorzien van bandjes om je voeten mee vast te maken, waardoor je niet snel weg zult glijden.

extra_grote_pedalen_nordictrack_roeier

De voetsteunen zijn overigens ook nog verstelbaar. Hierdoor hoef je je ook geen zorgen te maken over of jouw voeten zullen passen.

Je drijft de roeitrainer aan door te trekken aan de comfortabele handgreep. Deze zit op diens beurt weer bevestigd aan het vliegwiel door middel van een koord, waardoor je het geheel kunt aandrijven.

Vliegwiel en weerstandssysteem

Het zojuist genoemde vliegwiel is dan ook een van de belangrijkste onderdelen van de NordicTrack RW900 en andere roeitrainers.

Het vliegwiel weegt 6,5 kg, waardoor deze een beetje aan de lichte kant lijkt. Desalniettemin werkt dit 6,5 kg wegende vliegwiel op een perfecte wijze samen met de 2 weerstandssystemen.

De NordicTrack RW900 beschikt namelijk over zowel een elektromagnetisch weerstandssysteem als een lucht weerstandssysteem. De combinatie van deze twee weerstandssystemen zorgt ervoor dat je een erg comfortabele en realistische roei-ervaring krijgt.

De samenwerking tussen het vliegwiel en de weerstandssystemen zorgt ervoor dat je kunt kiezen uit 26 verschillende weerstandsniveaus. Deze zijn gemakkelijk in te stellen via de uitgebreide trainingscomputer van het apparaat.

Trainingscomputer

virtueel_roeien_rw_900

Zoals we bij ons eerste aanzicht al meteen zagen is de RW900 voorzien van een erg luxe trainingscomputer.  

Op de trainingscomputer kun je naast een keuze maken uit een van de 26 weerstandsniveaus ook nog kiezen tussen maar liefst 71 verschillende voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Deze zorgen ervoor dat je altijd een gevarieerde training tot je beschikking hebt.

Deze trainingsprogramma’s zijn eenvoudig te volgen via het 22 inch kantelbare lcd-scherm. Het lcd-scherm is eveneens een touchscreen, waardoor je nog makkelijker alles kunt selecteren.

Het grote scherm geeft je ook nog de volgende parameters:

  • Afstand
  • Verbrandde calorieën
  • Energieverbruik
  • Totaal aantal slagen
  • Slagen per minuut (RPM)
  • Snelheid
  • Tijd

Het toestel beschikt helaas niet over een hartslagsensor. Wel is er de mogelijkheid om een losse borstband te koppelen met de roeimachine, waardoor je op een accurate manier aan de slag kunt.

Extra’s

Natuurlijk is het altijd leuk en prettig als je nieuwe fitnessapparaat beschikt over een leuk setje extra’s. Gelukkig zit je daar bij de RW900 ook wel goed!

Zo is de roeimachine voorzien van een volledige connectiviteit met de iFit app. De app is volledig te gebruiken op de console van het toestel. Door de app ook op je smartphone of tablet te downloaden kun je ook onderweg altijd beroep maken op je resultaten.

Luister je graag naar een muziekje tijdens het sporten? Dan is de NordicTrack RW900 speciaal voor jou voorzien van 2 speakers. Verbind gemakkelijk je media-apparaat zoals je smartphone of tablet via de AUX-aansluiting en geniet van je favoriete nummers, afspeellijsten en podcasts tijdens het sporten.

De voor- en nadelen

Zoals je misschien al wel is opgevallen is de NordicTrack RW900 een prima roeitrainer op papier. Maar helaas is geen enkel apparaat perfect en dus ook de RW900 niet.

Hieronder hebben we alle voor- en nadelen van het apparaat voor je op een rijtje gezet. Zo kun je in een oogwenk zien of het apparaat voor jou is weggelegd of dat je hem liever laat liggen.

Voordelen 👍

Laten we beginnen bij het leuke en positieve gedeelte, namelijk de voordelen. Want zoals je tijdens het lezen al wel is opgemerkt bezit de RW900 aardig wat voordelen.

Hieronder hebben we ze voor je gebundeld!

Het scherm

Het is het eerste wat opvalt aan het toestel en misschien ook wel (letterlijk en figuurlijk) zijn grootste voordeel; het scherm.

Met zijn 22 inch, lcd-scherm voorzien van touch-functionaliteit is het scherm van de NordicTrack RW900 haast ongeëvenaard. Het geeft je een volledig overzicht op al jouw parameters, trainingsprogramma’s en is te gebruiken met meerdere sport apps zoals iFit.

Speakers

Het gebruiken van een roeitrainer kan wat eentonig worden soms. Een fijn muziekje of podcast kan daarbij helpen!

Gelukkig beschikt de NordicTrack RW900 over 2 speakers en een AUX-kabel. Hierdoor kun je gemakkelijk jouw telefoon, mp3-speler of tablet koppelen aan de roeitrainer. Zo geniet jij binnen een mum van tijd van jouw favoriete nummers en afspeellijsten.

Twee weerstandssystemen

Hoewel de meeste roeitrainers beschikken over een enkel weerstandssysteem, heeft de NordicTrack RW900 er twee.

De combinatie tussen de elektromagnetische weerstand en de luchtweerstand zorgt voor een extreem comfortabele manier van trainen en een nagenoeg realistische roei-ervaring.

Nadelen 👎

Zoals het eeuwenoude gezegde luidt; ieder voordeel heeft zijn nadeel. Dat geldt dan ook voor de NordicTrack RW900.

Hieronder hebben we de nadelen van de roeitrainer voor je gebundeld en opgesomd.

Wiebelig

De NordicTrack RW900 beschikt over een enkele rails. Dit zorgt ervoor dat je zitje wel fijn weet te bewegen, maar kan wel wat stabiliteit problemen veroorzaken.

De pootjes van het toestel zorgen er ook voor dat het apparaat niet altijd even stevig aanvoelt, waardoor lange en zware sessies worden afgeraden.

Licht gebruikersgewicht

Hoewel de meeste, vaak wat lager geplaatste, roeitrainers tot een gewicht van 150 kg of daarboven te gebruiken zijn is de RW900 dat niet.

Het maximum gebruikersgewicht van 115 kg zorgt ervoor dat het toestel net even wat minder toegankelijk is dan zijn soortgenoten.

Conclusie

Dat het merk NordicTrack al jaren aan de top van zijn kunnen mee weet te draaien, dat laat het bedrijf wel zien met de RW900.

Het apparaat is voorzien van een erg geavanceerde console, een groot scala aan verschillende weerstandsniveaus en biedt grote variatie in de trainingsprogramma’s.

Het apparaat kan in zijn ontwerp zo nu en dan een beetje wiebelig aanvoelen door de enkele rails, en het toestel is maar te gebruiken tot een gewicht van 115 kg.

Daarentegen is de NordicTrack RW900 een bovengemiddeld goede roeitrainer voor iedereen die rustig thuis wilt kunnen sporten.

Vergelijk de huidige prijzen bij de onderstaande shops:
Meer reviews:

Categorieën: Reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *