Tunturi Performance R60 – Review & Aanbieding

tunturi_performance_r60_review

Vanuit huis op een intensieve én leuke manier trainen? Dat is mogelijk met de Tunturi Performance R60. Dit lijkt op papier een prima roeitrainer voor de serieuze thuissporter te zijn.

Of dit daadwerkelijk het geval is, ga je in deze Tunturi Performance R60 review lezen.

In deze review delen wij onze bevindingen met je, maar ook de ervaringen van andere kopers. Aan de hand van al deze informatie maak je voor jezelf snel de juiste keuze: de Tunturi R60 wel of niet kopen.

Belangrijkste specificaties van de Tunturi Performance R60

Roeitrainer tunturi Performance R60

De serieuze thuissporter heeft op dit moment uit veel roeitrainers de keuze.

Wat de juiste keuze voor jou is, hangt vooral van je eigen voorkeuren af. Op basis van je voorkeuren zou je ten eerste de specificaties goed moeten vergelijken van meerdere roeitrainers.

De belangrijkste specs van de Tunturi Performance R60 vind je hieronder:

Aantal trainingsprogramma’s18 stuks
Aantal weerstandsniveaus16 niveaus
Gewicht van de roeitrainer46,4 kilogram
Maximaal belastbaar gewicht135 kilogram
Afmetingen uitgeklapt197 x 50 x 66 centimeter
Afmetingen ingeklapt35 x 50 x 159 centimeterVan deze specificaties worden wij direct blij. Deze specificaties laten namelijk zien dat de roeitrainer kleiner gemaakt kan worden.

In onze ogen is dat één van de fijnste eigenschappen van een roeitrainer.

Belangrijkste voordelen van de Tunturi Performance R60

tunturi_roeitrainer_performance_r60

Is de aanschaf van de Tunturi Performance R60 aan te raden? Het antwoord op die vraag ga je in het restant van deze Tunturi R60 review vinden.

Wij kunnen je wel alvast verklappen dat dit roeiapparaat veel voordelen biedt.

Wat de belangrijkste voordelen zijn, bespreken we graag hieronder.

Veel trainingsmogelijkheden

Met de Tunturi Performance R60 ben je verzekerd van veel trainingsmogelijkheden.

Dit is aan meerdere eigenschappen te danken:

  • Trainingsprogramma’s: zoals je in bovenstaande tabel al hebt kunnen zien, heb je de keuze uit 18 trainingsprogramma’s. Met dank aan deze hoeveelheid trainingsprogramma’s train je op een gevarieerde manier.
  • Weerstandsniveaus: tijdens het trainen heb je de keuze uit 16 weerstandsniveaus. Dankzij deze hoeveelheid niveaus maak je de training zo zwaar als je zelf maar wilt.
  • Vliegwiel: het vliegwiel van de Tunturi Performance R60 is 8 kilogram zwaar. Dit betekent dat je de training(en) relatief pittig voor jezelf kunt maken. Ideaal als je een serieuze thuissporter bent.
  • Bluetooth verbinding: de Tunturi Performance R60 beschikt over een heuse bluetooth verbinding. Met dank aan deze verbinding koppel je je smartphone of tablet aan de roeitrainer. Vervolgens kun je op een interactieve manier gebruik maken van onder meer Kinomap, Tunturi Routes en iConsole+.

Fijn LCD display

tunturi_performance_r60_display

Toen wij de Tunturi Performance R60 uitprobeerden, viel het display onder direct op. Zo vinden wij het ideaal dat je dit display naar eigen wens in kunt stellen.

Je kunt het display omhoog en omlaag schuiven, maar ook kantelen. Ongeacht vanuit welke hoek je naar het display moet kijken, stel je het display geheel naar wens in.

Op het display zie je bovendien veel waardevolle informatie verschijnen. Zo lees je snel de tijd, afstand, verbrande calorieën, hartslag en roeislagen per minuut af.

Nauwkeurige hartslagmeting

Met de Tunturi Performance R60 is het mogelijk om je hartslag nauwkeurig op te meten. Hier heb je slechts een 5 kHz borstband of bluetooth borstband voor nodig.

Wat hierbij ook ideaal is, is dat je gebruik kunt maken van een hartslaggestuurd programma. Hiermee werk je gericht naar je trainingsdoel toe.

Comfortabel en stabiel trainen

Als je op de Tunturi R60 plaatsneemt, voelt het apparaat direct fijn aan. Dit is te danken aan de fijne zitting, maar ook aan de dubbele rail.

Doordat de Tunturi Performance R60 over een dubbele rail beschikt, train je op een stabiele manier. Dit komt de roeibewegingen alleen maar ten goede.

Je roeibewegingen zijn vloeiend en je kunt zoveel mogelijk kracht overbrengen. Dat komt de eindtijd of afgelegde afstand uiteindelijk ten goede.

Makkelijk te verplaatsen

roeimachine_performance_r60_tunturi

Een belangrijk voordeel van de Tunturi R60 is de verplaatsbaarheid.

Zoals je in de tabel hierboven hebt kunnen zien, zijn de ingeklapte afmetingen een stuk compacter. Maar, ingeklapt is hierbij eigenlijk niet het juiste woord.

Wat je bij de Tunturi Performance R60 kunt doen, is het volgende: je kunt de roeitrainer rechtop tegen een muur aanzetten.

De roeitrainer neemt hierdoor alleen in de hoogte veel ruimte in beslag. Dit is in veel ruimtes echter loze ruimte, waardoor je van een flinke ruimtebesparing geniet. Een unieke feature van deze roeitrainer.

Belangrijkste nadelen van de Tunturi Performance R60

Is het allemaal koek en ei bij de Tunturi Performance R60? Nee, dat is niet het geval.

Toen wij dit roeiapparaat uitprobeerden, zijn wij tegen enkele kleine nadelen aangelopen. Deze bespreken we graag hieronder.

1 Gebruikersprogramma

Zou je graag met je partner gebruik van de Tunturi Performance R60 willen maken? Dan is het een nadeel dat dit apparaat slechts 1 gebruikersprogramma heeft.

Je kunt dus niet voor jezelf én voor je partner een special programma aanmaken.

Vrij duur

Dat de Tunturi R60 voor de serieuze thuissporter geschikt is, blijkt uit het prijskaartje. Voor deze Tunturi roeitrainer betaal je namelijk 999 euro.

Behoorlijk aan de prijs, maar je krijgt wel veel waar voor je geld!

Wat zeggen andere gebruikers over de Tunturi Performance R60?

roeitrainer_performance_r60_tunturi

De meeste andere gebruikers zijn te spreken over de Tunturi Performance R60. Zo roemen veel mensen de trainingsmogelijkheden en de connectiviteit.

Opvallend is wel dat er online niet al te veel beoordelingen te vinden zijn. Je kunt het beste even de filmpjes op YouTube bekijken, als je meer informatie wilt over de ervaringen van andere mensen.

Wat kost de Tunturi Performance R60?

Zoals al eerder in deze Tunturi Performance R60 gesteld, is dit geen hele goedkope roeitrainer. Voor deze roeitrainer betaal je bij onze partners namelijk 999 euro.

Wij vinden dit veel geld, maar vinden dat de roeitrainer dit prijskaartje zéker waard is. Je gaat weinig betere roeitrainers vinden voor een dergelijke prijs.

Onze eindconclusie over de Tunturi Performance R60

tunturi_roeimachine_performance_r60

De Tunturi Performance R60 is volgens ons een ideale roeitrainer voor thuissporters. De roeitrainer is makkelijk te verplaatsen, is stabiel, biedt veel trainingsmogelijkheden en is van een uitmuntende kwaliteit.

Zaken als de dubbele rail en het LCD display maken het plaatje compleet. Als je bereid bent om 999 euro uit te geven, is dit gewoonweg dé roeitrainer voor je.

Check wel even goed de prijzen bij onze partners. Mogelijk kun je nog van een aanbieding bij één van onze partners genieten!


Categorieën: Reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *