Infiniti roeitrainer kopen? Alles wat je moet weten!

Infiniti roeitrainers

Ben je op zoek naar een hoogwaardige roeitrainer? Maar, geef je liever niet dusdanig veel geld uit?

Dan is de kans groot dat je al snel bij een Infiniti roeitrainer uitkomt. De roeitrainers van dit merk zijn van een prima kwaliteit, maar kosten niet de hoofdprijs.

Is de aanschaf van een Infiniti roeitrainer aan te raden? Tussen welke roeitrainers kun je op dit moment kiezen? En wat zou voor jou de beste Infiniti roeitrainer zijn?

Op die vragen vind je in dit artikel een passend antwoord!

Over het merk Infiniti

Infiniti roeitrainers

Het merk Infiniti vindt haar oorsprong in Oceanië. In dat werelddeel kwam dit merk in 1982 met een revolutionair product op de proppen; de Exa Gym.

Dit product sloeg al snel aan, waarna Infiniti een wereldwijde expansie door heeft kunnen maken. Dáárdoor zijn we momenteel in Nederland ook in staat om fitnessapparaten van Infiniti te kopen.

Infiniti wordt in ons land echter door niet al te veel winkels aangeboden. Sterker nog: Infiniti is op dit moment een merk van Helisports.

Hoe wij dit zo zeker weten? Dit valt op de website van Infiniti te lezen: “© 2013-2022 Helisports International B.V. – Alle rechten voorbehouden.”

Het aanbod van Infiniti

Infiniti richt zich op de intensieve thuissporter. Op de thuissporter die vanuit huis intensief wilt trainen, maar niet de hoofdprijs voor een professionele roeitrainer wilt betalen.

In het aanbod van Infiniti zijn onder meer onderstaande varianten te vinden:

  • Infiniti R100
  • Infiniti R-99
  • Infiniti R-70i

Infiniti R100

Infiniti R-100 IR Roeitrainer

De Infiniti R100 biedt topkwaliteit, een realistische roeibeleving en veel mogelijkheden.

Volgens Infiniti hoef je hier bovendien niet de hoofdprijs voor te betalen. Een bedrag van 1000 euro vinden wij alsnog vrij fors, maar met de kwaliteit is inderdaad helemaal niks mis.

Bovendien beschikt deze roeitrainer over enkele handige extra’s. Onder meer de verstelbare voetpedalen, het luchtrooster, de remote control en het Pacer-programma zijn hier voorbeelden van.

Met het Pacer-programma ben je in staat om naast een pace-boot te roeien en daarmee je training te versnellen. De remote control zorgt ervoor dat je deze roeitrainer bedient met knoppen die in het handvat geïntegreerd zijn.


Infiniti R-99

Infiniti R-99 Roeitrainer

De Infiniti R-99 beschikt over een lucht- en magnetisch weerstandssysteem.

Met dank aan deze combinatie kun je tal van trainingen uitvoeren op deze roeitrainer. Hierbij geniet je van een prima kwaliteit, stevige constructie en van het duidelijke display.

Het lastige is alleen dat je de Infiniti R-99 op dit moment nergens meer kunt kopen.


Infiniti R-70i

Infiniti R-70i Roeitrainer

Geef je het liefst niet super veel geld aan een goede roeitrainer uit?

Dan is de Infiniti R-70i wellicht een prima optie voor je. Deze roeitrainer kost zo’n 800 euro, waarbij je verrassend veel waar voor je geld krijgt.

Deze roeitrainer beschikt over een elektronisch gestuurd luchtweerstandssysteem. Met dank aan dit systeem kun je uit maar liefst 16 weerstandsniveaus kiezen. In combinatie met de 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s biedt dit veel mogelijkheden aan.

Daarbij geniet je bovendien van veel gemak: zo kun je deze roeitrainer inklappen en met de transportwieltjes makkelijk verplaatsen.


Hoe verhoudt Infiniti zich ten opzichte van andere merken?

Infiniti is een uniek merk in de roeitrainer-wereld. Dit merk biedt niet heel veel roeitrainers aan, maar biedt wel hoogwaardige roeitrainers aan.

Alle varianten van dit merk zijn van een prima kwaliteit en bieden veel mogelijkheden. Wel moet je met twee aandachtspunten rekening houden:

  • Vrijwel nergens te koop: de Infiniti roeitrainers zijn nagenoeg nergens te koop. Mocht je een Infiniti roeimachine aan willen schaffen, kun je eigenlijk alleen bij Helisports terecht. Het aanbod bij die partij is echter ook beperkt.
  • Niet voor iedereen geschikt: in onze ogen zijn de Infiniti roeimachines niet voor iedereen geschikt. Ben je niet bereid om ongeveer 800 á 1000 euro uit te geven? Dan is een Infiniti roeitrainer niks voor je. Wil je vooral op een rustige en recreatieve manier trainen? Dan sluit een Infiniti roeitrainer ook niet helemaal op je wensen aan.

Infiniti roeitrainer tweedehands kopen

De aanschaf van een tweedehands Infiniti roeitrainer is kostentechnisch interessant.

Je betaalt fors minder geld, maar je krijgt wél de beschikking over een heuse Infiniti roeitrainer. Deze tweedehands varianten vind je onder meer bij Helisports en Marktplaats.

Houd wel rekening met het feit dat dit verouderde modellen zijn. Deze modellen zijn qua technologie en mogelijkheden níet te vergelijken met de huidige roeitrainers.


Meer merken: