Matrix roeitrainer: Alles wat je moet weten

matrix_roeitrainer

Matrix Fitness is naar eigen zeggen de grootste fabrikant van professionele fitnestoestellen in ons land. De apparaten die dit merk levert, zijn voor in sportscholen uiterst geschikt.

Dit geldt onder meer voor de loopbanden, hometrainers én roeitrainers van dit merk.

In dit artikel vertellen wij je alles over de roeitrainer(s) van Matrix. We bekijken het huidige aanbod en voorzien je van handige informatie.

Over de roeitrainers van Matrix

Sinds 2001 is Matrix Fitness bezig met het ontwikkelen van de beste fitnesstoestellen. Deze toestellen zijn voor professioneel gebruik geschikt, bijvoorbeeld in een sportschool, fitnesscentra of (luxe) hotel.

Vanaf de oprichting heeft Matrix Fitness een flinke naam op weten te bouwen. Dit is vooral in de wereld van loopbanden en hometrainers het geval.

In de wereld van roeitrainers is Matrix echter een stuk minder goed vertegenwoordigd. Het aanbod is vrij beperkt, wat uiteraard erg jammer te noemen is. 

Welke roeitrainers van Matrix zijn er?

In de afgelopen jaren heeft Matrix meerdere roeitrainers op de markt gebracht.

Op het moment van schrijven biedt dit merk echter nog slechts één roeitrainer aan. Het gaat hierbij om de Matrix MXR16. In dit artikel bespreken wij deze Matrix MXR16 roeitrainer graag uitgebreid.

De Matrix MXR16 roeitrainer bekeken

matrix_mxr16_roeimachine

De Matrix MXR16 is een roeitrainer die geschikt is voor professioneel gebruik. Op de roeitrainer kan zeer intensief getraind worden, waardoor het apparaat ook voor sporters geschikt is.

Meerdere sporters trainen maar al te graag op zo’n roeimachine, onder meer omdat een roeimachine een fullbody workout biedt.

Magnetische weerstand

Bij deze roeitrainer heeft Matrix voor een magnetische weerstand gekozen. Deze weerstand maakt niet al te veel geluid, maar heeft wel een iets minder beleving.

Voordeel is echter dat je uit 10 weerstandsniveaus kunt kiezen. Doordat je deze keuze hebt, maak je de training zo zwaar als je zelf maar wilt.

Voor veel mensen geschikt

roeimachine_matrix_mxr16

De Matrix MXR16 is een roeitrainer die voor veel mensen geschikt is.

Dit heeft met de volgende punten te maken:

  • Verstelbare voetplaten: de voetplaten van de MXR16 zijn geheel naar wens te verstellen. Je stelt de voetplaten hiermee volledig in op je lichaamslengte en persoonlijke voorkeuren.
  • Maximaal belastbaar gewicht: de MXR16 heeft een maximaal belastbaar gewicht van maar liefst 160 kilogram. Ook voor mensen met een maatje meer is dit hierdoor een uiterst geschikte roeitrainer.

V-riem

Bij de MXR16 heeft Matrix voor een V-riem gekozen. Deze V-riem zorgt voor een perfecte aandrijving én maakt nagenoeg geen geluid. Zeker in een sportschool is dit erg wenselijk.

Als elk apparaat veel lawaai zou maken, zou het al snel een kippenhok worden. Door de Matrix MXR16 in je sportschool neer te zetten, geniet iedereen van serene rust.

Stabiele constructie

roeitrainer_matrix_mxr16

Deze Matrix roeitrainer heeft een vrij unieke vormgeving. Dit is vooral te danken aan de zwarte behuizing die min of meer naar beneden toe loopt onder het zitje.

Door deze vormgeving is deze roeitrainer uiterst stabiel. Zelfs als iemand heel intensief traint, geeft deze roeitrainer geen krimp.

Geen ergometer

Jammer genoeg heeft de Matrix MXR16 geen ergometer. Als de roeitrainer dat wel zou hebben, zou de roeitrainer nog meer trainingsmogelijkheden bieden.

Zo zou de roeitrainer in dat geval ook geschikt zijn voor revalidanten.

Lage zit

Wat bij de Matrix MXR16 direct opvalt, is de lage zit. Doordat je relatief dicht op de grond zit, is het op- en afstappen niet altijd even makkelijk.

Heb je last van rugpijn? Dan is het ook geen ideale roeitrainer. Het op- en afstappen is iets te zwaar voor je rug(spieren).

Prima kwaliteit, wel prijzig

Wat ons betreft is de Matrix MXR16 een prima roeitrainer voor in sportscholen. De roeitrainer biedt veel mogelijkheden, staat als een huis en is van een prima kwaliteit.

Spijtig genoeg is dit wel een roeimachine waar je relatief diep voor in de buidel moet tasten.

Je kunt uitgaan van een prijskaartje van zo’n 2999 euro. Mocht je dit teveel geld vinden, kun je eens naar iets goedkopere roeitrainers kijken.

Er zijn sowieso ook roeitrainers die vergelijkbaar qua prijs zijn, maar nét iets meer mogelijkheden bieden. De Matrix MXR16 is prima, maar is zeker niet perfect.

Waar koop je een Matrix roeitrainer?

matrix_mxr16_roeitrainer

Ben je overtuigd geraakt van de Matrix MXR16? Of wil je in de toekomst graag een nieuwe roeitrainer van Matrix aanschaffen?

Dit kun je bijvoorbeeld bij Bol.com doen. Bij Bol.com wordt op dit moment de Matrix MXR16 aangeboden voor 2999 euro.

Ook kun je deze roeitrainer bij Fitshop.nl en bij Fitnessdelivery.nl. Bij deze beide aanbieders betaal je eveneens 2999 euro voor de Matrix MXR16.

Verder is het mogelijk om deze roeitrainer rechtstreeks bij Matrix Fitness te bestellen. Als zakelijke klant kun je met Matrix contact opnemen, waarna je je bestelling kunt plaatsen.

Mocht je meerdere apparaten in één keer bestellen, kun je wellicht nog een leuke korting afdingen.
Meer roeitrainer merken: