Lidl roeitrainer: Is de Crivit roeitrainer de aankoop waard?

Lidl Roeitrainer Crivit Review

Het gebruiken van een roeitrainer is vandaag de dag bij steeds meer mensen een onderdeel van hun dagelijkse routine. De apparaten zijn dan ook niet voor niets een van de meest populaire fitnessapparaten van het moment.

Voor degene die graag een beetje op de kleintjes let zal misschien dan wel de Lidl roeitrainer zijn opgevallen in het verleden. De Crivit roeitrainer is dan ook met enige regelmaat te verkrijgen bij de populaire discount gigant.

Maar kan een roeitrainer voor een lage prijs wel van goede kwaliteit zijn? En zo ja wat kan dit Crivit roeiapparaat wel en niet?

In dit artikel voelen we de populaire Lidl roeitrainer eens flink aan de tand. Zo zullen we het complete toestel toelichten en geven we je de voor- en nadelen aan het apparaat.


Een betere blik op de Crivit roeitrainer van Lidl

Maar voordat we kunnen gaan kijken naar de voor- en nadelen moeten we eerst een blik werpen op het apparaat zelf. Hieronder geven we je een compleet overzicht van de Crivit roeitrainer van Lidl.

Het ontwerp

We beginnen onze speurtocht met een blik in het ontwerp van de Crivit roeitrainer. Het apparaat ziet er stevig uit en is gemaakt van een combinatie van metaal en kunststof. Hierdoor is de roeitrainer te gebruiken tot een lichaamsgewicht van 110kg.

crivit roeiapparaat sporten

De dimensies van de Crivit roeitrainer zijn 223 x 58 x 106 cm (LxBxH). Dit lijkt op het eerste gezicht dan ook aan de grote kant. Maar gelukkig heeft het bedrijf rekening gehouden met het opbergen van de roeitrainer.

Zo kun je deze eenvoudig inklappen om ruimte te besparen. Eenmaal ingeklapt heeft de roeitrainer de afmetingen 118 x 58 x 146 cm (LxBxH) wat het ineens een stuk makkelijker opbergen maakt.

opvouwbare roeitrainer lidl

De afmetingen van het toestel zorgen ervoor dat je hem kunt gebruiken tot een lengte van 190 cm. Als je langer dan 190 cm bent dan is het waarschijnlijk slim om toch even verder te kijken.

De zitting van de roeitrainer is voorzien van soepele kogellagers die ervoor zorgen dat je makkelijk over de rails van aluminium heen glijdt.

Je kunt je voeten comfortabel kwijt in de pedalen. De grote pedalen zijn voorzien van een antislip laag en verstevigende riemen. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je voeten van de pedalen afglijden.

Hoewel het apparaat verrassend stevig is en niet meteen onder doet aan duurdere modellen, is de montage wel wat lastig. De handleiding is inbegrepen alleen zijn de instructies niet altijd even duidelijk. Hierdoor kan het opbouwen wat langer duren.

Weerstandssysteem

Uiteraard is een roeimachine slechts zo goed als dat zijn weerstandssysteem is. Bij de ontwikkeling van deze Crivit roeimachine heeft het bedrijf er dan ook voor gekozen om te gaan voor een luchtweerstand.

Je drijft deze weerstand aan door te trekken aan de handgreep van de roeitrainer. Deze zit verbonden aan een ketting die het weerstandssysteem in werking zet.

Goedkopere roeitrainers maken doorgaans gebruik van een band aandrijving, dus de ketting is een erg aangename verrassing.

Door gebruik te maken van dit weerstandssysteem heeft de roeitrainer 10 verschillende weerstandsniveaus. Deze niveaus kunnen ingesteld worden met de schuif die op de behuizing van het weerstandssysteem zit.

Trainingscomputer

roeitrainer lidl schermpje

Naast de hartslag van het weerstandssysteem moet een beetje goede roeitrainer ook voorzien zijn van een brein. Deze komt dan ook bij de Crivit roeitrainer in de vorm van een trainingscomputer die aan de kop van het toestel geplaatst zit.

De trainingscomputer is vrij eenvoudig gehouden. Dit is natuurlijk ook wel een beetje logisch als we kijken naar de prijs. Desalniettemin werkt het apparaatje precies naar behoren, en zelfs een beetje meer.

Zo beschikt de trainingscomputer over maar liefst 10 verschillende trainingsprogramma’s. Deze variëren van een afstand roeien tot zwaardere intervaltrainingen.

Dit alles is te selecteren met de knoppen die geplaatst zijn onder het lcd-scherm. Hier kun je, naast de trainingsprogramma’s, ook nog de volgende gegevens zien:

  • Tijd
  • Afstand
  • Slagen per minuut
  • Verbrandde calorieën
  • Tussenafstand

De trainingscomputer wordt aangedreven door 2 LR20 batterijen. Hierdoor is de roeitrainer mobiel, maar moet je wel periodiek de batterijen vervangen.

De trainingscomputer is bevestigd op een kantelbare arm. Hierdoor kun je precies de hoek instellen die jij wilt zodat je altijd een goed zicht hebt op waar je mee bezig bent.

Extra’s

De meeste fitnessapparaten vandaag de dag zijn voorzien van een aantal extra’s om het sporten makkelijker en leuker te maken.

Hoewel deze Lidl roeitrainer niet beschikt over bluetooth, een mp3-aansluiting of speakers heeft hij wel een tablethouder. Hier kun je gemakkelijk je tablet of smartphone kwijt. Zo kun je tijdens je oefeningen gemakkelijk je favoriete film of serie kijken.

Voor- en nadelen

crivit roeimachine voorkant

Ieder fitnessapparaat heeft zo zijn eigen setje voor- en nadelen. Dat geldt uiteraard ook voor de Crivit roeitrainer.

Hieronder hebben we deze voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet om jouw beslissing een stukje makkelijker te kunnen maken.

Voordelen 👍

Laten we beginnen met het leuke en positieve, de voordelen. Want ondanks dat het toestel voor een klein prijsje te krijgen is neemt hij aardig wat voordelen met zich mee.

Prijs

Natuurlijk hebben we hier het eerste voordeel al een klein beetje verklapt. De Crivit roeitrainer is namelijk voor een erg vriendelijke prijs te verkrijgen. Dit maakt het voor een groot publiek mogelijk om actief te gaan sporten vanuit huis.

Trainingsprogramma’s

Hoewel de prijs vrij laag is beschikt de Crivit roeitrainer over maar liefst 10 verschillende trainingsprogramma’s. Hierdoor kun je op een verrassend gevarieerde manier trainen.

Gemakkelijk opbergen

Het ontwerp van de Crivit roeitrainer zorgt ervoor dat het apparaat eenvoudig op te bergen is. Je kunt gemakkelijk de rails opklappen en het toestel wegrollen met behulp van de transportwieltjes aan de bodem. Ideaal voor degene die kleiner woont.

Stabiel ontwerp

De constructie van de Crivit roeitrainer zorgt ervoor dat het apparaat verrassend stevig op zijn plek blijft staan. Hierdoor kan het toestel wel het een en ander hebben en wiebelt hij niet heel erg tijdens de intensieve HIIT-oefeningen.

Nadelen 👎

Maar ieder voordeel heeft zo ook zijn nadeel. Hieronder hebben we dan ook de nadelen van de Crivit roeitrainer voor je op rijtje gezet.

Geen bluetooth

Hoewel deze roeitrainer van Lidl verrassend genoeg over verschillende trainingsprogramma’s beschikt, heeft deze geen bluetooth mogelijkheden. Hierdoor is het niet mogelijk om gebruik te maken van verschillende sportapps.

Montage

Het in elkaar zetten van de Crivit roeitrainer is een behoorlijke opgave. Ondanks de bijgeleverde handleiding biedt deze minder duidelijkheid dat hij zou moeten. Ook is de montagetijd, als je het eenmaal doorhebt, ongeveer een uur. Dit zorgt ervoor dat het karwei als behoorlijk pittig kan worden ervaren.

Niet altijd beschikbaar

Als je een roeitrainer wilt bestellen bij een fitnesswinkel dan zullen deze vaak zo goed als altijd beschikbaar zijn. Helaas heeft Lidl de Crivit roeitrainer alleen periodiek in het assortiment. Hierdoor kan het zijn dat je soms lang moet wachten voordat je deze kunt aanschaffen.

Conclusie

De meeste mensen zouden behoorlijk argwanend zijn als ze een roeitrainer bij een winkel als Lidl zouden zien. Voor een behoorlijk lage prijs kun je dan ook in het bezit zijn van deze roeitrainer.

Maar ondanks zijn lage prijs is de kwaliteit van de Crivit roeitrainer lang niet slecht.

Het apparaat is stevig, comfortabel en ziet er goed uit. Je kunt hem na gebruik eenvoudig opklappen en wegzetten en hij is zelf uitgerust met een trainingscomputer die voorzien is van 10 trainingsprogramma’s.

De montage van het apparaat is wat moeizaam en het toestel beschikt helaas niet over de mogelijkheid om te verbinden via bluetooth. Hierdoor kun je hem niet koppelen met je smartphone.

Daarentegen krijg je wel een behoorlijk complete roeitrainer voor een erg vriendelijk prijsje. Je moet wel mazzel hebben dat hij beschikbaar is bij jouw filiaal.

Gelukkig is hij wel regelmatig online beschikbaar. Klik hieronder voor de huidige deal:


Bekijk ook: