Roeitrainer ervaringen: Alle bevindingen

roeitrainer_ervaringen

Ben je op zoek naar cardioapparatuur voor thuisgebruik? En is je oog hierbij op een roeitrainer gevallen?

Dan ben je wellicht op dit moment benieuwd naar de ervaringen van andere gebruikers van een roeitrainer. In dit artikel laten wij je graag kennismaken met de ervaringen met een roeitrainer.

We delen hierbij onze eigen ervaringen, maar we richten ons hierbij ook op ervaringen van andere sporters.

Onze ervaringen met een roeitrainer

Dat wij met deze website actief zijn, is geen toeval. Wij zijn namelijk groot liefhebber van cardioapparatuur, waaronder een roeitrainer.

In de afgelopen jaren hebben wij dan ook veel roeitrainers uit mogen proberen. Tegelijkertijd hebben wij in onze vrije tijd ook heel wat uurtjes op een roeitrainer doorgebracht.

Op basis daarvan delen wij in dit artikel graag onze bevindingen met je.

Wat vinden wij voordelen van een roeitrainer?

roeimachine_ervaringen

In onze ogen brengt een roeitrainer de nodige voordelen met zich mee:

  • Tijdens het roeien verbrand je de nodige calorieën. Heb je de wens om af te vallen? Dan is de kans heel groot dat je dankzij de roeitrainer op je streefgewicht uit gaat komen. Als je ongeveer een halfuurtje op een roeitrainer intensief traint, verbrand je al snel 370 calorieën.
  • Workout voor het gehele lichaam. Op een roeitrainer beweeg je niet alleen je armen en je benen, maar ook de rest van je lichaam. Je traint op een roeitrainer je been-, je rug-, je been- en je schouderspieren. Ideaal!
  • Je kunt de trainingen naar wens samenstellen. Als je een goede roeitrainer hebt, kun je uit tal van trainingsprogramma’s en weerstandsniveaus kiezen. Dit betekent dat je elke training geheel naar wens in kunt delen.
  • Roeien is leuk. Tot slot zijn wij van mening dat roeien ook erg leuk is. Je brengt je gehele lichaam in beweging, je bent intensief bezig en je hoeft tijdens het roeien even nergens aan te denken. Als je het nog leuker voor jezelf wilt maken, kun je tijdens het roeien ook prima een filmpje opzetten. Grote kans dat je binnen de kortste keren meerdere keren per week van je roeitrainer gebruik wilt maken.

Wat vinden wij nadelen van een roeitrainer?

Zijn we voor de volle 100% tevreden over een roeitrainer? Nee.

Wij zijn van mening dat je goed met enkele nadelen rekening moet houden:

  • Een roeitrainer neemt veel ruimte in beslag. Als je een roeitrainer in huis wilt zetten, moet je hier de nodige ruimte voor vrijmaken. Met name als je niet al te veel ruimte in je huis hebt, kan dit een groot probleem zijn. In dat geval kun je het beste voor een opvouwbare roeitrainer kiezen.
  • Een roeitrainer is prijzig. Als je een echt goede roeitrainer aan wilt schaffen, moet je hier het nodige budget voor vrijmaken.
  • Je kunt last van pijn aan je achterwerk krijgen. Tot slot moet je ook goed rekening houden met eventuele pijn aan je achterwerk. Wij raden je daarom aan om een goede broek – eventueel met zeem – te dragen tijdens het roeien.

Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

Onder aan de streep zijn onze ervaringen met een roeitrainer positief. Geldt dit ook voor ervaringen van andere mensen? Ja, dat is zeker het geval.

Veel mensen die van een roeitrainer gebruik maken, doen dit naar volle tevredenheid.

Veel van de gebruikers geven aan dat zij de veelzijdigheid geweldig vinden. Op een roeitrainer kun je gericht aan je conditie werken, terwijl je ook gericht je spiermassa kunt trainen.

Door met de instellingen van de roeitrainer te ‘spelen’, maak je simpelweg elke training geheel naar wens.

Tegelijkertijd zetten sommige gebruikers hun vraagtekens bij een roeitrainer. Zij benoemen daarbij hoofdzakelijk de nadelen die wij hierboven ook al benoemd hebben.

De forse prijs, de forse afmetingen en pijn aan het achterwerk zijn veelvoorkomende ‘klachten’ over een roeitrainer.

Over het algemeen zijn de meeste gebruikers echter heel positief. Wil jij zelf ook van een roeitrainer gebruik maken? Dan wijzen wij je graag op onderstaande video’s.

In de eerste video zie je welke techniek je op een roeitrainer aan moet houden. In de tweede video vind je meer informatie over het kwijtraken van buikvet met dank aan een roeitrainer:

De beste roeitrainers

Wil je meer weten over onze ervaringen met een roeitrainer? Op onze website vind je veel reviews over de beste roeitrainers van dit moment.

Neem deze reviews op je gemakje door, schaf de gewenste roeitrainer aan en kom direct in beweging. Wij weten zeker dat je van de aanschaf van een roeitrainer géén spijt gaat krijgen.